Házasodna a gazda - tanyasi életforma és család?
Van egy harmincas, fiatal módos gazda ismerősöm (nem szerepel az említett műsorban), de helyzetét látva, nem olyan egyszerű a pártalálás. Nagyvárostól 10 km-re él egy szép birtokon, vannak alkalmazottai is, de idejét és energiáját annyira leköti a gazdálkodás,napi munkaszervezés,piackeresés,adminisztráció,pénzügyi tervezés,stb., hogy ideje sincs korban hozzá illő húszonéves nőkkel ismerkednie, ráadásul a nők nagyrésze a városi életet, bulizást, szórakozást, pörgést preferálja. Pedig értelmes, rendes, jóvágású fiatalember.
De ha találna is szerelmet (és nem alkalmi vagy érdek kapcsolatot), és családot alapítana, hogy lehetne összeegyeztetnie a mindennapjait a családdal? Reggel fél héttől kb. este 7-8-ig munka van (nyáron és ősszel még tovább, a betakarítások miatt). Napközben néha van pár szabad órája, de ezek nem tervezhetőek.. akkor is szakmával kapcsolatos cikkeket olvas. Szabadnapja, vasárnapja,ünnepnapja nincs, hiszen locsolni,permetezni,stb., akkor kell,amikor az időjárás megengedi. Ugyanígy, ha esős napok vannak, azok kényszerűen szabadok, ekkor van pihenőnapja (ekkor lehetne csak a családjával,de esős időben nem lehet szabadtéri programot csinálni). Hétvégén, kicsit lazább a munka, akkor napközben van pár óra (több részletben), amikor bent lehetne a házban a családdal. Viszont ha a városban laknának és onnan ingázna a gazda a tanyára, akkor ezek a pár órás szabadidők sem lehetnének az ingázási idő miatt. Továbbá, a feleségének a gyerekeket állandóan furikáznia kellene a városba (óvoda,iskola,szakkörök,stb). Szomszédok sincsenek. Szóval első hallásra talán idillinek és romantikusnak tűnik, de azt gondolom, nagyon nem családbarát. Hogy lehetne mégis azzá tenni? Valaki, akinek hasonló gazda ismerőse van hasonló körülmények között, hogyan oldja meg?
nem vagyok hasonló körülmények között, de az első ami eszembe jut, hogy felvenni egy alkalmazottat, mondjuk 5-6 év múlva, aki sok mindent levesz a válláról.
Az az idő mehet a családra, és megosztják egymás között az összes feladatot. (azaz hol a feleség, hol a férj furikázza a gyerekeket - kocsival 10 km falun kb. 10 perc. Csak nyilván ha utána nagyvárosba viszi, akkor nem a város másik végén lévő óvodát kell megcélozni...
Régen hogyan oldották meg?
Hát őszintén szólva hallgatva a régi történeteket (családban, tévében-rádióban idős emberektől) sokkalta romantikusabb és családbarátabb, mi ami ma van az átlagember életében.
Ugyan mi családbarát és romantikus a városi életben, ahol munkát nem lehet találni, az ember a bizonytalanság miatt gyereket sem mer vállalni, a szabadidős programok meg már nem is nyomasztják ilyen bajok mellett.
Sokkal biztosabb ennél a vidék, a növények és állatok. A pesti cégeknél még az időjárás is kiszámíthatóbb.
Egyszerűen csak annyit kéne tennie fent leírt gazdának, hogy nem a bulizós plázacicabakákról kellene álmodoznia, hanem értelmes nőt keresnie. Olyat, aki maga is örömét leli a mezőgazdasági munkában, vagy legalább az otthoni+kerti munkát és a gyereknevelést csinálja.
Ha meg az a gazda kifogása, hogy nincs ideje a nővel foglalkozni, akkor valószínű nem is akar.
Ha annyira nagy a birtok sé sok a munka, akkor fel kell venni néha 1-2 napszámost aki besegít, és máris több idő lesz...
Van egy különleges alkalmazott,INTÉZŐ a neve!Na,ő kell a gazdának!
Ez az intéző az összes fent emlitett tevékenységet elvégzi a gazda helyett,a gazda mindössze napi rendszerességgel kell vele egyeztessen,hogy mikor mit kell elvégezni,mire kell figyelni.De egy jó intéző ezt magától is tudja.
Mivel az intéző kezén pénz is átmegy ezért fontos,hogy ne lopjon!
Azzal ha csak felvesz egy két új napszámost,még semmit nem old meg.Azokat felügyelni,koordinálni kell.
Ha van egy intéző,az a munkásokat és a munkát is tudja felügyelni.
Hölgyeknél pedig el lehet felejteni a nagy party arcokat!Azokat is,akik nem mosogatnak,mert lekopik a műköröm :))
Házias beállitottságú,feleségnek való nőt keressen,aki rábizhatja a házat,a konyhakertet,a baromfiakat és a gyerekeket.Persze igy munkahelyről nem álmodozhat a nőci,de szerintem ha örömét leli az ilyen apró,de mégis fárasztó munkákban,már nem fog neki kelleni melóhely(én legalábbis nagyon örülnék,ha nem kéne dolgoznom,mert a tanya mindent megad ami kell,és nyugodtan nevelhetem a gyereket,végezhetem a házimunkát és segithetek a férjemnek.Kár,hogy az én férjemnek nincs tanyája :( )
azt mondod harmincas és " hogy ideje sincs korban hozzá illő húszonéves nőkkel ismerkednie"
Kezdjük ott, hogy szerintem, nem 20-25 évesekkel, hanem legalább 30 évesekkel kellene próbálkoznia.
10 km lósz.r ( hogy témába vágó legyek), autóval főleg, 10 km SEMMI, én is 10 km re élek várostól, előtte 8....nah 25-30 től már TALÁN macerásabb, de NEM autóval.
Sem ismerkedésnél, sem családalapitásnál nem számít 10 tetves rohadt km.
Ezeket ő mondta neked, hogy problémák, vagy te találtad ki és neked azok??
Kérdező!
Te városban élsz, ott voltál gyerek??? (Nagyon úgy tűnik!)
Ha tudnád milyen vidéken gyereknek lenni, meg sem fordulna a fejedben az, hogy naponta "játszótérre" vidd a gyereket. Egy vidéki házban, főleg egy tanyán, ahol állatok is vannak, van annyi érdekesség, hogy annak a gyereknek eszébe se jut játszótérre menni. Ha meg még is arra visz az út, akkor épp elég az a havi 1-2 játszóterezés, ez gyenge kifogás.
Egyszerűen egy olyan nőt kell keresnie, aki szívesen beszáll a munkába, és segít a férjének.
nem találkozik máaik gyerekkel? úristen. hogy fog felnőni?
jézusom.
kb. úgy, mint az elmúlt 1000 évből 900-ban....
kifogás, kifogás, kifogás.
Bár utálom ezt a mondást, de abszolút ide illik:
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!