Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy nőnek szerintetek is...

Egy nőnek szerintetek is mindig, mindenkor a férjének/párjának kell a legfontosabb embernek lennie az életében?

Figyelt kérdés
Szerintem egy nőnek akkor is a párja vagy férje legyen a legfontosabb, ha gyerekük születik és ez alól csak az adhat felmentést, ha a másik megbocsáthatatlanul vét a szövetségük ellen!
2012. aug. 8. 08:09
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
56%
De, van 3 gyermekem, és ők a legfontosabbak. A férjemet is nagyon szeretem, 20 éve házasok vagyunk, de ha már muszáj választani akkor a gyermekeim fontosabbak.
2012. aug. 8. 11:45
 32/61 anonim ***** válasza:

Tudod kedves #28/#31, ennek a dolognak azért van egy olyan szépséghibája is, hogy az efféle értékrend kizárólag az európai kulturkörben, kizárólag az elmúlt kb 100 évben életképes egyáltalán, máshol vagy előtte egyszerűen kihalt volna az emberiség, ha így működtek volna az emberek. De valóban, itt már az utódokról való gondoskodás nagymértékben társadalmiasult, már a Jókai által emlegetett "meghalató intézet"-ek is megszüntek, MA és ITT már nem áll a "szülőknek még lehet gyerekük, de a gyerekeknek nem lehetnek szüleik" farkastörvénye, tehát egyesek megengedhetik maguknak az ilyen mértékben gyermek-centrikus gondolkodás luxusát.

Csak hát ez minden, csak nem természetes, és persze addig nincs ezzel baj, amíg "vannak ilyen emberek is". Ha a többség kezd így gondolkodni, az viszont egyértelműen lehúzza a demográfiát, ilyen elvárásokra igen kevés pár fog gyereket vállalni...

2012. aug. 8. 12:05
 33/61 anonim ***** válasza:
Szerintem az egész ott szúródik el, hogy úgy kötnek ki a párok egymás mellett, hogy előtte végigkóstolták az étlapot és túl vannak sok-sok gyomorrontáson, hányáson és undorral kiköpött ételen. Ezek után már a legfinomabbnak gondolt ételhez sem tudnak ősbizalommal fordulni. Annyiszor változott már az ízlésük, hogy tudják ez bármikor előfordulhat.
2012. aug. 8. 12:12
 34/61 anonim ***** válasza:
#33, végülis létezhet az is, hogy az ember elsőre kifogja a számára ideális párt, munkahelyet, lakhelyet, stb... de ezek inkább a kivételesen nagy mázlik. A természetes az meg valami olyasmi, hogy ahhoz, hogy az ember találjon, keresgélnie kell.
2012. aug. 8. 12:17
 35/61 anonim ***** válasza:
100%
A család legyen. Azon belül mindig az, akinek a legnagyobb szüksége van a segítségre.
2012. aug. 8. 12:49
 36/61 anonim ***** válasza:

Talan ez egyenenkent valtozik, de tulajdonkeppen gyakorlatban vallna el valoban a sorrend. Ha hirtelen, abban a pillanatban kellene dontened (reflexbol), akkor derulne ki igazan, hogy ki a fontosabb. Vegyunk egy egeszseges csaladot. Anya, apa es egy gyerek mondjuk. Te vagy mondjuk az anyuka. Balesetet szenvedtek es csak az egyikuket tudod megmenteni. Egyik megmentese se jar nagyobb erofeszitessel a masiknal, egyik sem bonyolultabb, vagy idoigenyesebb, egyiknel se kockaztatod jobban az eletedet. Melyikuket mentened meg? Az osi oszton szerintem a gyerek mellett dont. Miert is vallalnank gyereket, ha nem ezert?

En ugy gondolom, hogy normalis szulo a gyerek mellett dontene, ha el kellene dontenie, hogy parjat, vagy a gyermeket valassza. Vegso soron mindig a gyermek joleteert, bolodogulasaert csinalunk mindent. (jobb allas keresese, kertes haz-tudjon jatszani az udvaron, szebb kornyezet-, etelek es italok megvalasztasa-minel egeszsegesebb legyen-, stb stb...

Ez nem jelenti azt, hogy teljesen elhanyagoljuk parunkat. Normalis, egeszseges helyzetben ugyanannyi idot probalunk meg eltolteni gyerekunkkel, mint a parunkkal, es probalunk hasonloan kedvezni nekik. De mivel a gyerek mindig is kicsi marad-fiatalabb, mint mi-, ezert mindig eloszor az o szemszogebol, az o javara dontunk. Ez teljesen normalis, es ha valaki nem lenne kepes lemondani dolgokrol, az ne is vallaljon gyereket.

Persze mas szeretet fuzodik apukahoz-anyukahoz, megint mas a gyerekhez, de legeslegbelul nem tagadhatjuk meg, hogy az utod az elso (ha nem az lenne, szerintem mar minden kihalt volna ezen a bolygon)

2012. aug. 8. 13:00
 37/61 anonim ***** válasza:
71%

Én csak azt nem értem,mi a fenének kell legfontosabb embert választani? Soha nem gondoltam,hogy a családomban bárki fontosabb a másiknál,hogy lehetne összehasonlítani a férjét/apját/anyját/gyerekét az embernek,mikor teljesen más a kapcsolatom velük,az egyiknek a gyereke vagyok,a másiknak az anyja,a harmadiknak a felesége ..

Én nem tudok választani,és nem is akarok egy család vagyunk és boldogok. nyilván ha választani kellene (ne adj isten) ,hogy melyikünk egyen,akkor a gyerekek lennének a fontosabbak , csak ilyen helyzetben tudom értelmét venni annak,hogy ki fontosabb kinél.

2012. aug. 8. 13:36
 38/61 anonim ***** válasza:
Ja és a család többi tagjának,az egységnek sem tenne jót ha "leg"-eket választanánk. Milyen érzés lehet a gyerekeidnek,ha ezt így a képükbe vágod,hogy apátok a legfontosabb ebben a családban neked? Ugyanígy fordítva.
2012. aug. 8. 13:39
 39/61 anonim ***** válasza:
100%

"Az osi oszton szerintem a gyerek mellett dont. Miert is vallalnank gyereket, ha nem ezert? En ugy gondolom, hogy normalis szulo a gyerek mellett dontene, ha el kellene dontenie, hogy parjat, vagy a gyermeket valassza. "

Óriási tévedés, azokban a helyzetekben, amikor van erről több tapasztalat - amikor szülésnél peches esetben felmerül a "mamát vagy babát" - a szülő teljesen egyértelműen, cc. 99%-ban a párját választja. És hát szerintem azok a nők is, akik amellett kardoskodnak, hogy "nekik a gyerek az első", zömmel igen furcsa képet vágnának, ha a szülőszobán a párjuk közölné, hogy "bocs, hiányozni fogsz nekünk, DE első a baba"...

2012. aug. 8. 14:44
 40/61 anonim ***** válasza:
69%
"Milyen érzés lehet a gyerekeidnek,ha ezt így a képükbe vágod,hogy apátok a legfontosabb ebben a családban neked? " - SZVSZ ha ebben nő fel, akkor semmilyent... természetesnek veszi, ahogy azt is, hogy ha felnő, majd neki is lesz egy párja, akivel a legfontosabbak lesznek egymásnak, ez az élet rendje... a szülői család feladata egy idő után a leválasztás, az ember saját családja majd az lesz, amit a saját párjával alapít, az szól jó esetben a holtomiglan-holtodiglan, jóban-rosszban-ról...
2012. aug. 8. 14:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!