Egy nőnek szerintetek is mindig, mindenkor a férjének/párjának kell a legfontosabb embernek lennie az életében?
Valaha fiatalon így képzeltem a párkapcsolatokat. Erős életre szóló szövetségként, aminek az ékköve a gyermek.
Ma már tudom, hogy a párkapcsolatokat érdekek tartják össze. A gyermeki-szülői kötelék (bár az sem sérthetetlen sajnos) viszont nagyon erős.
Ezért nekem soha, de soha nem fog senki sem a gyermekemnél fontosabb szerepet játszani az életemben.
Nemrég volt egy elvált apukával kapcsolatom. Nagyon furcsa volt, hogy miattam hanyagolta el a gyermekeit. Emiatt nemhogy jobban szerettem volna, hanem inkább elidegenedtem tőle.
#23 - szerintem ez az eset egy dinamikus dolog. Az új kapcsolat kezdetén nyilván teljesen más síkon mozog az elvált szülőnek a gyerekével, és az új párjával való kapcsolata... nem lehet értelmes összevetést se tenni közöttük... aztán, ha idők folyamán összeállnak egy családdá, esetleg lesz már közös gyerek is, akkor beáll az alapállapot. Vagy ha már nagy a gyerek, akkor önállósodik úgyis, és megmarad a külön sík.
Mert azért valljuk be, ez az első kapcsolatonból származó gyerek fontosabb, mint a második párom, a második párom viszont fontosabb mint a vele közös gyerekünk, de a gyerekek természetesen ugyanannyira fontosak, ez a megoldhatatlan egyenlet. Marad tehát a gordiuszi csomó átvágása, hogy a pár tagjainak legfontosabb a másik, a párnak együtt meg a legfontosabb a gyerekeik, tekintet nélkül agybeteg "vérségekre"...
Másképpen fontos a gyerekem,és másképpen a férjem,meg a szüleim, a családom.Nyilván azért is, mert másképpen is szeretem őket...
Fontos ,hogy a gyerekek miatt ne szoruljon háttérbe a párunk, sajnos én is elkövettem ezt a hibát.
De a szüleinkről leszakadunk, a gyerekeink előbb utóbb leszakadnak rólunk, és marad a párunk (jó esetben)...
Nem! Egy jó anyának a gyermekei a legfontosabbak, azután jön csak a férje.
És egy apánál is így kell működnie.
#28 - megmondom őszintén, nagyon nem szeretnék egy ilyen kapcsolatban a gyerek lenni... hiányozna az alapvető stabilitás, amit a szüleim egymáshoz fűződő kapcsolata ad meg.
(meg persze férfi se:) - de ettől minden olyan formáció lehet működőképes, ahol a felek értékrendje hasonló, a gond akkor van, ha mást vár az egyik, és mást a másik...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!