Miért nincsenek rám tekintettel soha itthon?
Annyi ilyen dolog történt már, de most leírom pl a mait hogy értsétek, miről van szó...
Kb 1,5 órája szóltam a többieknek, hogy légyszíves nézzék kicsithalkabban a tv-t, mert szeretnék kötelező olvasmányt olvasni. Amúgy ők az alsó szinten vannak, én meg a felsőn, de papírvékonyak a falak..
Hát konkrétan sz@rnak rám, ugyanúgy nézik hangosan a tv-t, apa jelenleg üvöltve beszél a telefonba legalább fél órája, mintha valami sükettel beszélne..
Én meg így nem tudok olvasni, mert zavar. Szóval már 1,5 órája ülte az ágyon, várva, hogy apa abbahagyja a telefonálást.. De semmi. Hiába szóltam újra, semmi.
Ilyen dolgok miatt évközben tanulni se tudok, mert zavar. Nem tudok figyelni, idegesít...
És ez csak 1 dolog volt, amiből kiderül, hogy sz@rnak rám...
Miért nem lehet tekintettel lenni rám is? Vagy tényleg nagy dolgot kérek?...
17/L
Nagyon érzékeny a fülem, ha bedugom, egyből elkezd fájni a fülem és a fejem is. Zenét is csak úgy tudok hallgatni fülhallgatón, hogy csak félig dugom be.
Ez az érzékenység miatt hangosabban is hallom a hangokat, pl képtelen vagyok tűzijátékot hallgatni, nagyon fáj tőle a fülem és a fejem. Olyan, mintha a fülem mellett szólna.
De ettől még mindig nem értem, miért kellett maxon hallgatni a tv-t, mikor pl megállítható, és meg lehet várni, amíg apa leteszi a telefont...
És arra nem gondoltál, hogy csak - hogy is mondjam - nem vagy eléggé... értelmes?
Tudom, nehéz elhinni, de ezt nem bántásból írom, de ez, hogy nem tudod kizárni a zajokat, és nem tudod megjegyezni, amit olvasol, csak ha hangosan felmondod, ezek gyengébb képességekre vallanak. És ez nem a te hibád.
Gyógyszertárban 100 forintért kapható a füldugó, ami 100%-osan elzár a külvilág zajaitól.
A kertedben a kutyák a te állataid is: kifáraszthatod őket, vagy elzárhatod őket egy kis időre.
az érettségi vizsgáimra is úgy tanultam, hogy unokaöcsém aki 6 éves randalírozott itthon az amúgy sem csendeshangú kisbarátaival, a kutya folyton ugatott, a szomszéd flexelt, itt meg házat is építettek :D
Akkor tényleg bevoltam pöccenve, de mindig találtam vmi megoldást...Pl én hangosan olvastam, és igy bekapcsolódtam :D
de amúgy nem zavart annyira..:)
Az a baj, hogy ha nem tudsz hozzászokni ezekhez a zavaró dolgokhoz, akkor egyre rosszabb helyzetben leszel. Mert most még oké, tudsz olyan időt találni valahogy, amikor számodra ideálisak a körülmények.
De mi lesz mondjuk egy egyetemi koleszban? Ott valahol MINDIG buli van, amit meg kell tudnod tolerálni. Hiszen nem fog csendben maradni csak a te kedvedért.
Jó, oké, nem koleszba mész, hanem albiba. Nekem egy vizsgaidőszakot úgy kellett végignyomnom, hogy a házat ahol laktunk akkor kezdték felújítani panelprogramban. Minden nap 7kor arra keltem, hogy fúrják a falat. Utána pedig egész nap az ment. Mégis megcsináltam valahogy a vizsgákat. Vagy mondjuk a vizsga helyszíne mellett utat építenek, és vágják hozzá a kockaköveket, na annak szép hangja van. Akkor abból a tárgyból nem fogsz átmenni, mert a vizsgán nem tudsz a hangtól koncentrálni?
Tőled meg csak a kifogásokat halljuk. Parkba nem mehetek, mert meleg van. Könyvtárba nem mehetek mert hangosan szeretem felolvasni. Füldugót nem használhatok, mert fáj (ezzel mondjuk pont nem tudsz mit csinálni).
Ez így nem lesz ám jó, és ez nem bántás, csak a tények:( Vagy próbáld fejleszteni a koncentrálóképességedet (ez lenne hasznosabb), vagy a füledet kezdd el szoktatni a füldugóhoz. Mert így sz*rban leszel később is:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!