Miért nincsenek rám tekintettel soha itthon?
Annyi ilyen dolog történt már, de most leírom pl a mait hogy értsétek, miről van szó...
Kb 1,5 órája szóltam a többieknek, hogy légyszíves nézzék kicsithalkabban a tv-t, mert szeretnék kötelező olvasmányt olvasni. Amúgy ők az alsó szinten vannak, én meg a felsőn, de papírvékonyak a falak..
Hát konkrétan sz@rnak rám, ugyanúgy nézik hangosan a tv-t, apa jelenleg üvöltve beszél a telefonba legalább fél órája, mintha valami sükettel beszélne..
Én meg így nem tudok olvasni, mert zavar. Szóval már 1,5 órája ülte az ágyon, várva, hogy apa abbahagyja a telefonálást.. De semmi. Hiába szóltam újra, semmi.
Ilyen dolgok miatt évközben tanulni se tudok, mert zavar. Nem tudok figyelni, idegesít...
És ez csak 1 dolog volt, amiből kiderül, hogy sz@rnak rám...
Miért nem lehet tekintettel lenni rám is? Vagy tényleg nagy dolgot kérek?...
17/L
Téged zavar a családod, h ők is ott élnek, mindenki kussoljon, amikor őnagysága olvasni óhajt, te félsz a saját kutyáidtól, te nem bírod a meleget, neked nem jó a füldugó, nem bírod a gyerekeket, már ne is haragudj, de miért nem lövöd magad fejbe????
Igenis meg kell tanulnod alapzajban olvasni, tanulni. Mit gondolsz, majd egész eletedben miattad fog vigyázba állni mindenki??? Nem értem, h fényes nappal miért ne nézhetne tv-t vagy telefonálhatna a családod? És ne gyártsd a kifogásokat, hanem vedd elő a könyvet, csukd be a szobád ajtaját, és olvass! Internetezni hogy tudsz ekkora zajban? Valahogy ezt is elolvastad, nem????
34/N
Most direkt a zajra figyelsz. Lehet, hogy unalmas a könyv.
De próbáld meg azt, hogy elkezdesz olvasni. Nem próbálod meg kizárni a tévét, de nem is próbáld hallgatni. Egy idő után elmerülsz a könyvben, csak idő kell, hogy a figyelmed arra terelődjön.
Bizony kérdező, eleinte nehéz, de amint belemerülsz a könyvbe, nem is fogod hallani a TV-t. Ezt meg kel tanulnod, a későbbiekben is jól jöhet.
Van olyan ismerősöm, aki egy nagy cégnél dolgozik egy olyan helyen, ahol kb 150-en vannak egy légtérben. Mindenkinek van saját asztala, de közös a tér. Beszélnek telefonon kb 20 nyelven, van aki kicsit hangosabb, van aki papírokat rendezget, számítógéppel dolgozik ami kattog, nyomtatók, fénymásolók, faxok sípolnak, zörögnek, nyüszítenek stb. stb. És képzeld el, észre sem veszi. Mi van, ha neked is majd egy ilyen helyen kell dolgoznod? nem mész el, csak mert nem tudsz koncentrálni? Körberöhögnek a HR-esek mindenhol, ha előadod, hogy te csak halk háttérzajban tudsz dolgozni:D
Nem érdekel, ha kicsit szól a tv vagy apa telefonál, de itt nem ez volt!
Apa ÜVÖLT a telefonba, a tv hangereje a maxon, mert anya nem hallja apától, apa még jobban üvölt a telefonba, nekem meg szétesik a fejem, annyira hangosak!
Szuper, hogy itt gyakorin mindenki tökéletes, és tud úgy tanulni, hogy nincs csend, de én nem tudok így tanulni! Marha okos lehet ez a válaszoló, mikor azt sem tudja, hogy mindenki máshogy tud tanulni, van, aki zajban, van aki csendben!
És nem kérem azt, hogy legyen teljes kuss egész nap, hanem csak annyit, hogy halkabban, hogy ne hasadjon szét a fejem attól, hogy üvölt itthon minden és mindenki!
Apa folyamatosan hangosan beszél, ha fülhallgatón keresztül zenét hallgatok, akkor is hallom.. Hát még ha telefonál..
Ne kívánd a paneléletet!:D
Én 26 évig éltem kertes házban, s most 2 éve panelban. Itt ha kifogsz olyan szomszédot, aki bolond, aki üvölteti a zenét, amikor kedve tartja, az alattad levő dobálja a bútorokat, akkor imádkoznál, hogy családi házba lakj.
Nem is beszélve a mellettünk lévő bérházról, ahol kiülnek a barna bőrű emberek kb 20-an családostul, gyerekestül, s az örökös káromkodást, ordibálást hallom.
Szóval ez is lutri.
A tanulás: Én se voltam könnyű helyzetben, mert anyám meg nevelőapám ivott, verekedett, 2 féltestvérem van, akik kicsik voltak még, amikor gimis voltam.
Nagyon sokszor este tanultam, amikor már aludtak, mert még az is baj volt, ha felkapcsoltam a villanyt.
Mégis sikerült, leérettségiztem 4,9-re.
Szóval próbálj meg olyankor tanulni, olvasni, amikor nincsenek otthon, vagy alszanak.
Én rosszabb helyzetben voltam nálad, mégis sikerült, mert akartam.
Ne csak a kifogásokat keresd, hanem a megoldást.
SOk sikert. :)
Javaslom a könyvtárat. Bemész, ha olyan, akkor jegy nélkül is beléphetsz, viszed a tanulnivalót, kötelezőt, és ott aztán síri csend van.
És a szüleid sem mondhatják, hogy csavarogsz.
27-es: laktam panelban heteket, semmi gond nem volt, tök jók a szomszédok meg a környezet is, ide költözök majd.
Apa éjszaka dolgozik, napi 2-3 órát alszik, reggel. Mikor felkelek mindenki ébren van, onnantól kezdve meghalt a dolog.
Könyvtárba olvasni oké, csakhogy most pl nyáriszünet van ott is, de tanulni nem tudok ott, mert hangosan ismételnem kell, amit olvasok, így egyből megjegyzem.
Hosszú távon nem megoldás a problémáidra, de ha már füldugót nem használhatsz, akkor próbáld valamelyik külső zajszűrős fejhallgatót, valamennyit tompít. Egyrészt megértem a problémádat, hidd el, a jogi egyetemet úgy végeztem el, hogy mind a 9 vizsgaidőszakot végigordibálta a testvérem, a zene max. hangerőn szólt, az államvizsga időszakban pedig óránként füvet nyírt, medencézett, grillezett valamelyik szomszéd.
Füldugót amúgy miért nem használhatsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!