Hogyan tartsak rendet ilyen család és nyomorgás mellett egyedül? 14/L
Hú, minden elismerésem a Tied!!
Igen, a koli megoldás lehet! Ha nem engedi anyukád, akkor esetleg érdemes lenne a helyi családsegítőbe elmenned, és tőlük segítséget kérni! El kellene mondanod az otthoni állapotokat, és, hogy Te ezt már nem bírod! Ne haragudj, de ilyen körülmények között nem lehet tanulni sem, ezt írtad is, meg semmit!
Azt írtad, hogy nem szeretnéd, ha Nekik rossz lenne..
azért gondold el, hogy most Neked rossz ez a helyzet egyedül, senki másnak! És ha anyukád a gyereke miatt nem hajlandó a változásra, és nem érdekli, hogy Neked, a gyerekének ez nagyon rossz, akkor, ne haragudj meg, de Téged mit érdekel, hogy mi lesz utána Velük? Felnőtt emberek, nehogy már egy gyereknek kelljen ilyen dolgokkal foglalkoznia! Ez nonszensz! És igenis, ha ki akarsz ebből törni, akkor lépned kell, méghozzá egyedül, mert sajnos úgy látom, hogy a családodra semmiben sem számíthatsz!
De hidd el, a bátorságod, az erőd, a kitartásod és a hited meg fogja hozni a gyümölcsét! Csak soha ne add fel!!
Sok erőt kívánok Neked, és egy sokkal jobb életet!!
Ha jól értelmeztem akkor Ti nem értek annyit az édesanyátoknak hogy felhagyjon a gyűjtési kényszereivel és kitakarítson.Tudom ez így rosszul hangzik de sajnos ez van.Akkor viszont azt nem értem, hogy miért nem hagyja hogy kollégiumban lakj.
Amúgy szerintem a nővérednek kéne elmagyaráznod, hogy ez a környezet nem alkalmas arra hogy felneveljenek benne egy gyereket és hogy biztosan ő sem szeretné ha a gyámügyesek elvinnék a gyerekét.Tudom Te azt írtad hogy nem fogod kihívni őket, de én már azon is csodálkozom hogy senki más sem tette eddig.Különben is ha kupleráj van és nem lehet rendesen mozogni a lakásban akkor mi lesz ha valakivel történik valami ami miatt kijönnek a mentők?
És még annyit hogy tényleg le a kalappal előtted.Ne add fel!Idővel biztos jobbra fog fordulni minden, de addig is kitartás.
"Folyamatosan gondolatok cikáznak az agyamban :("
Hát azt nem csodálom!
Nehéz helyzetben vagy.
De a nehézségek egy része azért nyomja a válladat, mert Te veszed a nyakadba, sok dologról gondolod, hogy ha már senki nem teszi meg, akkor Neked kell.
Nem, nem kell.
Tényleg próbálj meg elszabadulni kicsit, és ne gondold, hogy Te vagy felelős a rendért!
És kérj segítséget, akitől tudsz, tanártól, családsegítőtől, iskolapszichológustól, háziorvostól, stb.
Ők hivatalból kötelesek segíteni, elmesélni Neked a lehetőségeket. Mivel elmúltál 14 éves, senki nem mondhatja meg, hol lakj, erről Te dönthetsz.
"Már át futott bennem ez is hogy lehet hogy nekik is jobb lenne, de mi van ha mégse lesz nekik jó és megutálnak, engem okolnának amikor nagyobbak lennének."
Hát ez megint egy olyan dolog, hogy Magadat akarod okolni valamiért, ami nem Rajtad múlik. Megteszel mindent a körülötted élő felnőttek helyett is, olyan dolgokat, amiket meg sem tudsz ítélni gyerekként, azután ha meg rosszul sül el, Magadat okolod. De miért? Ők ugyanúgy tehetnének magukért - Érted is kellene hogy tegyenek, de nem tesznek! Erre HELYETTÜK lépsz valamit, hogy megmentsd őket, és ha nem sikerül, Te vagy a hibás?! NEM!
Oylan ez, mintha az úton állnának, és jönne a kamion. Te kiabálnél, hoyg menjenek arrébb, mert jön a kamion. De nem hallják. Még hangosabban kiabálsz. Meghallják, de dühösek lesznek, hogy miért parancsolgatsz nekik. Erre ellököd őket a kamion elől. Elesnek, megmenekülnek és lesz rajtuk egy kék véraláfutás. Erre aztán dühösek lesznek Rád, mert okoztál nekik egy kék véraláfutást. IGAZUK VAN??? KELL EZÉRT ROSSZUL ÉREZ MAGAD???
:)
Ráadásul nem Te vagy, akit tenni fog valamit, hanem azok a felnőttek, akinek az a hivatásuk, hogy a legjobbat tegyék Nektek. Okolják majd őket! Meg a saját szüleiket, akik elhanyagolták őket! Meg a bátyáidat, akik idősebbek, az egyik már felnőtt is, de a kisujját sem mozdítja értetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!