Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tartsak rendet ilyen...

Hogyan tartsak rendet ilyen család és nyomorgás mellett egyedül? 14/L

Figyelt kérdés
Az egész házban rumli van, hiába takarítok ki 1óra és ugyan amilyen volt. Hatan élünk itthon (én,nővérem és 3éves kisfia, bátyám, öcsém, anyukám). Az én szobámban velem együtt vagyunk négyen(egy franciaágyon anyukám,öcsém,bátyám és egy gyerekágyon én alszom), másik szobában pedig nővérem és fia. Tehát elégé kicsi a hely ennyi embernek, de ezt még el is viselném. De az hogy anyukám halomra gyűjti a szemetet (törött tárgyak, játékok...elromlott készülékek, pl. fülhallgató, kinder játékok stb.) amikre már nincs szükség, a szekrény polcára egymásra vannak pakolászva/nyomkodva, ha leveszek valamit esik le minden és akkor a többiek is a szennyes ruhákat csak ledobják ahova épp esik, minden féle élelmiszer/tárgyak csomagolását ledobják... Szégyelem a családomat, a házunkat, nem tudom a barátaimat behívni (most ballagtam de az osztályomból senki se tudja pontosan hol lakom. Én szivesen kitakarítok, de pár perc kérdése és talán rosszabb lesz mint volt. Ha az anyukám által össze gyűjtött szemeteket kidobom és rendet rakok, akkor képes arra hogy végig ott álljon mellettem és szinte semmit nem enged kidobni, ha kiisdobom képes a kukából kiszedni. Ha nagynehezen kitakarítok egy hét és újra ott a gyűjteménye. (apukám kiskoromban meghalt, ő biztos hogy nem tűrné ezt)...Mégis mit tegyek? Mivel hogy nincs saját szobám és ha jönnek hozzánk azt hihetik hogy olyan vagyok mint ők, és ezt nem akarom :(
2012. júl. 18. 14:19
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
51%
Fogj egy nagy zsákot és amikor egyedül vagy otthon pakolj bele mindent válogatás nélkül.Aztán dobd ki vagy rakd el.
2012. júl. 20. 15:18
 22/64 anonim válasza:

Én is idén ballagtam. De én se szeretném hogy vendégek jöjjenek el hozzánk. Próbálok jól öltözni és annyira nem látszik rajtam hogy szegénnlyek vagyunk.

Parasztházunk van, kívülrôl nagyon rosszul néz ki, belülrôl sokkal jobb... van néhány nagyon jó barátnôm, amik tudják hol lakom. Úgy alakult, hogy szerenádon el kellett jönnünk a házam mellett. Megkértem a barátnôimet, hogy tegyenek úgy mintha elfelejtették volna, hogy lakom, erre mindegyik felordított látva a kutyámat..

Nagyon égtem..

Neked kollégiumot tudok javasolni, ha már úgy is ballagtál. Járj el könyvtárba.. vagy bárhová. Mutasd meg anyukádnak, hogy ez így nem mehet tovább és ha ezt csinálja, akkor elköltözöl valahová.

Nem tudok mást mondani.. Igényeljetek másik házat, ezt eladva. Vagy a nôvéred költözzön el valami pasihoz és akkor már jobb is lesz. (:

Ha szeretnél valakivel beszélgetni, vagy kérdezgetni valamit akkor nyugodtan írj privit!!! (:

14/L

2012. júl. 20. 16:37
 23/64 anonim ***** válasza:

Én is a kollégiumot javasolnám. Ha a középiskola nem tud kollégiumban elhelyezni, akkor gyermekjóléti szolgálatot keresd meg, ők is tudnak kollégiumi szállást intézni neked, mert tényleg olyanok a körülményeid, hogy már azt csodálom, hogy te ilyen normális, rendes gyerek lettél.

Egyébként amit anyukád csinál, az tényleg egy mentális betegség, de azért a többiek is jó nagy trehány alakok lehetnek... Láttam ilyesmit híradóban, hogy úgy törték rá az ajtót egy hasonló családra, ott már nem lehetett felállni a lakásban, csak ülni a szemétkupacon, mert majdnem a plafonig ért a sok lom, üvegekbe pisiltek, mert a vécéhez sem lehetett már hozzáférni, patkányok meg rovarok szaladgáltak mindenhol.

2012. júl. 28. 16:01
 24/64 anonim ***** válasza:

Ki tudsz jelölni Magadnak 2-3 nm-t, hogí az a Tied, és ott senki ne csináljon rumlit, és védd is meg!

Mások területén nincs hatalmad efelett sajnos. Még el tudsz menni olyan suliba, ahol kapsz kollégiumot, és akkor nagyobb saját tered lesz.

Hány éves vagy?

2012. júl. 28. 16:34
 25/64 anonim ***** válasza:

Ja? 14. akkor tényleg csak olyan középsuli jöhet szóba megoldásként, amiben kapsz szállást.

Nincs más rokonod, messzebb is akár, akihez költözhetnél?

2012. júl. 28. 16:35
 26/64 anonim ***** válasza:

Nem tudom, anyukád miért nem kap gyermekvédelmit. Nem jogosult rá, vagy csak nem járt utána?

Te is ha ilyen okos, önálló kislány vagy, egyedül utánajárhatsz, hogy az önkormányzat ebben a helyzetben milyen segítséget tud adni a lakhatási körülmények javításához. Vidéki vagy vagy nagyvárosi?

Budapesti kerületekben a Családsegítő Központ és a Szociális Iroda az, ahol érdeklődni lehet, itt kerületenként van. Máshol nem tudom, hogy van.

Nem tudom, egyáltalán szabályos-e egy gyerekenek ilyen körülmények között lakni. Te hogy viselnéd, ha azt választanád, hogy inkább állami gondozásba menj? Jobb volna? Onnan ha kikerülsz, adnak életkezdési támogatást. Ha megfontoltam bánsz avval a pénzzel, akkor saját kis lakásod lehet 6-7 év múlva. Szivesen segítek majd tippekkel, mire kell figyelni, hogyan lehet ezt elérni.

Sok gyerek "elgépezi" a kapott ki pénzmagját, nem tudnak tervezni, építgetni, lépésről lépésre haladni. Ez inkább világképi dolog, Nálad evvel nincs baj. Az információhiány még az, ami miatt nincs is más perspektívájuk.

2012. júl. 28. 16:43
 27/64 anonim ***** válasza:
44%
Próbáltátok már a napirendet? Egyik falra kirakni, ki mikor takarít! Egy hétre előre megírva, részletesen, aminek a betartása kötelező lenne!
2012. júl. 28. 17:17
 28/64 A kérdező kommentje:
A középiskola tudna biztosítani kollégiumot, csak anyukám nem engedi. Nincs sajnos olyan rokon... Azért nem kap gyermekvédelmit mert meghaladja az egy főre jutó jövedelem (ha jól tudom).Vidéki vagyok, de a középsulim a megyeszékhelyünkön van. Szerintem képes lennék intézkedni, de nem szeretnék a családomnak rosszat és félnék a veszekedéstől. Nem tudom hogy hogy viselném, szerintem talán jobb lenne a körülmény miatt, de a családom hiányozna és aggódnék hogy hogy boldogulnának nélkülem... Napirendre már gondoltam nem használna, nálunk olyan hogy kötelező/szabály nincs :/ (pedig szerintem jobb lenne)
2012. júl. 28. 20:30
 29/64 anonim ***** válasza:
0%
És amikor át akarsz híni egy fiút, hogy mondjuk lefeküdjetek? Akkor mi lesz?
2012. júl. 28. 21:43
 30/64 anonim ***** válasza:

"Szerintem képes lennék intézkedni, de nem szeretnék a családomnak rosszat"

Mi lenne abban nekik rossz, ha kapnátok pénzt?

" és félnék a veszekedéstől. Nem tudom hogy hogy viselném, szerintem talán jobb lenne a körülmény miatt, de a családom hiányozna"

És ha mindennap találkoznátok?

" és aggódnék hogy hogy boldogulnának nélkülem..."

Miért, miket csinálsz meg nekik?

2012. júl. 28. 21:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!