Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tartsak rendet ilyen...

Hogyan tartsak rendet ilyen család és nyomorgás mellett egyedül? 14/L

Figyelt kérdés
Az egész házban rumli van, hiába takarítok ki 1óra és ugyan amilyen volt. Hatan élünk itthon (én,nővérem és 3éves kisfia, bátyám, öcsém, anyukám). Az én szobámban velem együtt vagyunk négyen(egy franciaágyon anyukám,öcsém,bátyám és egy gyerekágyon én alszom), másik szobában pedig nővérem és fia. Tehát elégé kicsi a hely ennyi embernek, de ezt még el is viselném. De az hogy anyukám halomra gyűjti a szemetet (törött tárgyak, játékok...elromlott készülékek, pl. fülhallgató, kinder játékok stb.) amikre már nincs szükség, a szekrény polcára egymásra vannak pakolászva/nyomkodva, ha leveszek valamit esik le minden és akkor a többiek is a szennyes ruhákat csak ledobják ahova épp esik, minden féle élelmiszer/tárgyak csomagolását ledobják... Szégyelem a családomat, a házunkat, nem tudom a barátaimat behívni (most ballagtam de az osztályomból senki se tudja pontosan hol lakom. Én szivesen kitakarítok, de pár perc kérdése és talán rosszabb lesz mint volt. Ha az anyukám által össze gyűjtött szemeteket kidobom és rendet rakok, akkor képes arra hogy végig ott álljon mellettem és szinte semmit nem enged kidobni, ha kiisdobom képes a kukából kiszedni. Ha nagynehezen kitakarítok egy hét és újra ott a gyűjteménye. (apukám kiskoromban meghalt, ő biztos hogy nem tűrné ezt)...Mégis mit tegyek? Mivel hogy nincs saját szobám és ha jönnek hozzánk azt hihetik hogy olyan vagyok mint ők, és ezt nem akarom :(
2012. júl. 18. 14:19
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 A kérdező kommentje:
Az Arany János programban nem lehetek benne mert anyukám nem kap "gyermekvédelmit" ezért nem vagyok benne az integrációba se, és ahogy tudom így nem lehetséges. De nem is ezzel van a gond hanem nem engedi a kollégiumot.
2012. júl. 18. 15:03
 12/64 anonim ***** válasza:
100%

Először is, minden elismerésem Neked! Nagyon nehéz helyzetben vagy, mégsem adod fel, hanem küzdesz, ez erős jellemre vall. Ha a lakhatási körülményeidre és a családodra nem is, saját magadra legyél nagyon büszke! :)

A legtöbb ember idővel belesüppedne ebbe a helyzetbe, elfelejtene harcolni azért, hogy ő ne legyen olyan. Neked a legfontosabb feladatod nem is a takarítás, hanem a hogy a céljaidat ne veszítsd szem elől! 14 éves vagy, szóval könnyen lehet, hogy még egy ideig ott fogsz lakni, mert kiskorúként nem rendelkezel saját magaddal.

Sajnos konkrét tanácsot nem tudok neked adni, csak ezt: bármilyen nehéz is, soha ne felejtsd el, hogy te különb vagy náluk!

2012. júl. 18. 15:32
 13/64 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat...akinek van még bármilyen tanácsa/gondolata nagy örömmel fogadnám... Kedves utolsó válaszoló! Próbálok küzdeni a maradék erőmmel, feladni nincs értelme ha nem akarok olyan lenni mint ők.Egyenlőre a legfontosabb célom hogy a tanulás terén amennyit tudok kihozzak magamból, és bebizonyítsam elsősorban magamnak hogy jobb vagyok náluk, és hogy persze boldoguljak majd az életben. Nagyon nehéz elhitetni magammal hogy tényleg nem vagyok olyan mint ők, hiszen bennem is az a vér van ami bennük is, de igyekszem.
2012. júl. 18. 16:03
 14/64 anonim ***** válasza:
100%

De benned meg van rá az igény, az azért nem mindegy :)

Most mész középiskolába ugye?

Igyekezz minél több barátot szerezni, akkor alhatsz náluk sokat, az jó móka nagyon, mi is mindig csináltuk a barátnőimmel :)

Szerencsére az én anyukám tök jó fej, és volt pl. olyan, hogy egy barátnőm gyakorlatilag megszökött otthonról, mert a borzasztó elvetemült szektás anyja nem hagyta élni, anyu pedig simán megengedte, hogy nálunk legyen napokig, hetekig, míg az anyja kicsit megenyhül, meg elkezdi hiányolni. Nem vetett fel a pénz, de megoldottuk.

Szóval fel a fejjel, itt a nyár, ne bánkódj, mászkálj mindenfelé, barátkozz :)

Igaza van az előttem szólónak, legyél nagyon büszke magadra, és tarts ki!

Ha nagyon nem bírod tovább, tényleg megoldás lehet, hogy segítséget kérsz a gyámügytől, mert ez nem normális.. Vagy ha van olyan tanárod, barátnőd anyukája, akiben megbízol és tudod, hogy nem csinálna balhét, kérd meg, hogy segítsen, adjon tippeket.

2012. júl. 18. 17:09
 15/64 A kérdező kommentje:
Igen, most megyek középiskolába.Köszönöm neked is a választ :)
2012. júl. 18. 17:26
 16/64 anonim ***** válasza:
100%

ez tényleg nyomorgás, ami nálatok megy, csoda, h képes vagy ép ésszel kibírni.

nővéred is jófej, h megszüli a gyereket, aztán odamegy a nyakatokra, ahol amúgy sem fértek el.

próbálj kitörni ebből, az új suliban, ha már beilleszkedtél és van egy normális tanár, akivel beszélhetsz erről, akkor kérj koleszt, bizonyára adnak majd. még ott is sokkal jobb mint ilyen emberek közt.

tarts ki! 4 év múlva a saját lábadra állhatsz.

2012. júl. 18. 18:25
 17/64 A kérdező kommentje:
Már ez sok erőt add, hogy ennyien válaszoltatok és bíztattok hogy bírjam ki. Köszönöm.
2012. júl. 18. 18:41
 18/64 bmr válasza:
100%
Az egyetlen komolyabb változást hozó lehetőségnek tényleg a kollégium tűnik. Volt olyan tanárod (pl osztályfőnök), akivel jó volt a viszonyod? Talán tőle kérhetnél tanácsot. Ő biztos tud pályázatokról, jogi lehetőségekről, amelyek könnyebben és olcsóbban kolihoz juttathatnak, esetleg pótfelvételivel, átjelentkezéssel bejuthatnál a távolabbi suliba, ahol anyukád is engedné, h kolis legyél. Ha anyukád a kolit anyagi okok miatt nem akarja, akkor keress pályázatokat, amelyek segítenek. Ha egyéb okból, akkor érdemes bevállalni vele egy-két veszekedést, nyugodtan hivatkozhatsz arra, h otthon nem tudsz majd úgy tanulni, hiszen koliban állandó tanári segítség van, és többet lennél veled egykorúakkal is.
2012. júl. 18. 22:43
 19/64 A kérdező kommentje:
Igen, a volt osztályfőnököm. Vele rengeteget beszéltem az itthoni dolgokról. Most még kb. 1hétig szinte minden nap találkozok vele, de valamiért rossz érzést kelt bennem hogy még a ballagás után is a problémámmal forduljak hozzá (mondta hogy ha baj van nyugodtan szólhatok neki, de melyik tanár nem mondaná ilyenkor).
2012. júl. 19. 00:21
 20/64 A kérdező kommentje:
Hát a tanulással kapcsolatban pedig, nagyon nehéz itthon tanulni, szinte lehetetlen.Kiszoktam menni az udvarra és ha épp nincs ott senki akkor lehetséges.
2012. júl. 19. 00:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!