Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tartsak rendet ilyen...

Hogyan tartsak rendet ilyen család és nyomorgás mellett egyedül? 14/L

Figyelt kérdés
Az egész házban rumli van, hiába takarítok ki 1óra és ugyan amilyen volt. Hatan élünk itthon (én,nővérem és 3éves kisfia, bátyám, öcsém, anyukám). Az én szobámban velem együtt vagyunk négyen(egy franciaágyon anyukám,öcsém,bátyám és egy gyerekágyon én alszom), másik szobában pedig nővérem és fia. Tehát elégé kicsi a hely ennyi embernek, de ezt még el is viselném. De az hogy anyukám halomra gyűjti a szemetet (törött tárgyak, játékok...elromlott készülékek, pl. fülhallgató, kinder játékok stb.) amikre már nincs szükség, a szekrény polcára egymásra vannak pakolászva/nyomkodva, ha leveszek valamit esik le minden és akkor a többiek is a szennyes ruhákat csak ledobják ahova épp esik, minden féle élelmiszer/tárgyak csomagolását ledobják... Szégyelem a családomat, a házunkat, nem tudom a barátaimat behívni (most ballagtam de az osztályomból senki se tudja pontosan hol lakom. Én szivesen kitakarítok, de pár perc kérdése és talán rosszabb lesz mint volt. Ha az anyukám által össze gyűjtött szemeteket kidobom és rendet rakok, akkor képes arra hogy végig ott álljon mellettem és szinte semmit nem enged kidobni, ha kiisdobom képes a kukából kiszedni. Ha nagynehezen kitakarítok egy hét és újra ott a gyűjteménye. (apukám kiskoromban meghalt, ő biztos hogy nem tűrné ezt)...Mégis mit tegyek? Mivel hogy nincs saját szobám és ha jönnek hozzánk azt hihetik hogy olyan vagyok mint ők, és ezt nem akarom :(
2012. júl. 18. 14:19
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy mi lesz akkor. Az biztos hogy itt barátokkal nem lehetne úgy beszélgetni hogy ne zavarnának...Arra értettem hogy nem szeretnék rosszat nekik, hogy attól tartok hogy akkor idejönnének szétnézni, és akkor elvinnék nővérem gyerekét, öcsémet is (lehet hülyeség de én nem szeretnék nekik rosszat, csak azért hogy nekem jó legyen)...Nem hiszem hogy megtudnánk oldani, de ha igen akkoris szerintem lelkifurdalásom lenne, mint ahogy írtam öcsémék miatt...Hát pl. anyagilag nem a legjobb a helyzetünk és múlt hónapba kérnünk kellett kölcsön ismerőstől 1hétig úgy oszttam be hogy együnk/igyunk valamit hogy 1napra 1000ft elég legyen hatónkra (ami persze elég kevés), számlákat én számolom (van amikor órákig számolgatok hogy hogy osszuk be hogy jó legyen, de persze lehetetlen mert mindig jön +kiadás és anyukám meg nem figyeli az árakat, öcsémnek az iskolai dolgait szoktam még intézni, és még mikor mit. Mindenben segítek.
2012. júl. 28. 22:31
 32/64 anonim ***** válasza:

"Arra értettem hogy nem szeretnék rosszat nekik, hogy attól tartok hogy akkor idejönnének szétnézni, és akkor elvinnék nővérem gyerekét, öcsémet is"

Ez miért lenne így? Nem mindenkinek az a bejelnettet lakcíme? Nincs nekik hivatalosan lakhelyük, tartózkodási helyük? Mert ha van, akkor benne vagytok az önkormányzat számítógépében, hogy hány nm, hány ember, nem Tőled fogják megtudni. MEg amugy sem visznek el azért senkit. Egyébként mekkora lakásban vagytok és hányan?

2012. júl. 28. 22:33
 33/64 anonim ***** válasza:

"számlákat én számolom (van amikor órákig számolgatok hogy hogy osszuk be hogy jó legyen,"

Na ez az, amit nem Neked kell csinálni.

Nem tudom, mi okból képtelenek erre a felnőttek Nálatok, de ha már a hétköznapi teendőkben asszisztencia kell, akkor kirendelnek családsegítőt, aki ezeket megcsinálja. Nem egy gyereknek kell ezt csinálnia!

2012. júl. 28. 22:34
 34/64 A kérdező kommentje:
Mindenki ide van bejelentve, csak ha meglátják a felfordulást :/ 6an vagyunk, nem tudom hogy mekkora lehet a lakás (2szoba, 1konyha, 1fürdőszoba, 1wc)...Tudom hogy nem az én dolgom lenne sokszor azt kívánom hogy bárcsak ezekről ne is tudnék, úgy mint a korombeliek. De anyukám nem tudja össze számolni, még számológéppel se (5általánosa vn meg...nem szeretném ha azt hinnétek hogy én is így tanulok ezért elmondom hogy. az átlagom 4,5 volt 8.ba). De ha én nem. csinálommeg nem tudom kitenné meg. Nővérem. valamiért elkülönül vagyis hát úgy értem hogy rajta és a gyerekén lévők közül a "fő" ezért ő a számolgatással nem tőrődik.
2012. júl. 28. 23:06
 35/64 anonim ***** válasza:

Hát a támogatásnak lehet feltétele a rendtartás.

De bántani nem fognak érte.:)

2012. júl. 28. 23:09
 36/64 anonim ***** válasza:
Ha Anyukád nem tud összeadni, meg ilyen alapvető dolgokat, akkor hogyan szerezte meg/tartja fenn a lakást és saját magát? Hogy tudott életben maradni? Amíg Te mondjuk 8 év alatti voltál, addig hogy ment ez?
2012. júl. 28. 23:12
 37/64 A kérdező kommentje:
Kerek összegekkel valamennyire tud számolni (500assal 2ezressel stb). Apukám és a szülők eltartották. Apukám és nővérem foglalkozott velem leginkább, nővérem takarított, mosott. Apukám dolgozott, és amíg olyan volt az állapota állatokat tartott itthon.Apukám halála után meg nővérem az élettársával (vagyis már csak volt élettársával) foglalkozott velünk.
2012. júl. 29. 00:30
 38/64 anonim ***** válasza:

És mikor maradtál az anyukáddal? A többi felnőtt nem segít már?

(Honnan netezel?)

2012. júl. 29. 00:32
 39/64 A kérdező kommentje:
6éves koromban meghalt apukám utána úgy kb. 8éves koromig volt így. Elköltöztek és maradt öcsém,én, és 2bátyám, anyukám. Nem sokkal később a nagyobbik bátyám is elköltözött.Nem nagyon. (Telefonról wifivel hogy nezavarjam a többieket)
2012. júl. 29. 00:47
 40/64 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom, hogy meghalt az Apukád, mi történt?

Akkor is van egy idősebb tesód, ő is tud számlákat számolni. Szóval nyugodtan elköltözhetsz, ha találsz erre NEKED megfelelő lehetőséget.

2012. júl. 29. 00:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!