Mit csináljak? Megőrülök a családomtól 15/L
15 éves vagyok és kikészítenek a szüleim.Bármit csinálok,az úgy nem jó nekik és csak veszekszenek velem.Van egy 4 hónapos húgom,aki folyton csak sír,ha nem látja anyát és már ebbe is beleőrülök,hogy egy éjszakát nem tudok gyereksírás nélkül végig aludni.Tegnap is azért kezdett el velem veszekedni anya,hogy tegyem be a húgom szekrényébe a ruháit,de mondtam neki,hogy az nem az én dolgom és elmentem itthonról.
Ők akartak gyereket,akkor ne én tartsam már rendben őt és a cuccait.Többet vagyok a barátomnál vagy a barátnőimnél,mint itthon,mert már nem bírom az állandó veszekedést.Meg pl. anya pár napja közölte velem,hogy olyan vagyok,mint egy ri***c,amiért hagyom,hogy a barátom ajándékokat vegyen és meghívjon mindenhová és mert megtudta,hogy lefeküdtem vele.Mikor mondtam neki,hogy talán azért hív meg mindig a barátom és vesz meg nekem elég sok mindent,mert ők semmire nem adnak pénzt és a barátomék elég jól állnak anyagilag,akkor elkezdte mondani,hogy ne beszéljek vissza,mert úgy pofon vág,hogy nem lesz kedvem visszaszólni.
Itthon rendbe teszem mindig a szobámat,elmosogatok magam után,szóval amihez nekem van közöm,azt megcsinálom.
Apa nincs olyan sokat itthon,szóval vele inkább hétvégén veszekszem,de az anyám idegbeteg.
Tehát azt várod, hogy kinyalják a hátsódat, de neked ezért semmit se kelljen tenned. Jogaid vannak, kötelezettségeid nem.
Hát, kislányom, ez nem így van.
Gondolom akkor nem tiltakozol, amikor kifizetik a nyaralásodat, meg ruhát, cipőt, számítógépet kapsz, amikor eléd teszik az ételt.
már bocs de elég önző vagy.
segíthetnél a szüleidnek, mert lehet ők akrtak gyereket de ha apukád nincs otthon legalább megfőznél...
vagy valami. meg mi az hogy nem pakolod el a testvéred ruháit.
és ha a barátod szakít veled, akkor meg nem lesz tömérdek ajándék...
az a baja anyukádnak hogy velük nem is törödsz, csak éled a kis életecskédet..
lehetnél önzetlenebb is .. a szüleiddel meg kedvesebb... sokkal...
Itt fekszik a kicsi lányom a járókában, mosolyog édesen... És amikor ilyeneket olvasok, gyakran eszembe jut, hogy vajon hogyan tudnám elkerülni, hogy 15 év múlva ilyen önző kis liba legyen, mint a kérdező? Hogyan fogom tudni megtanítani neki, hogy ne feküdjön le 15 évesen senkivel, hogy szeresse a családját, hogy szívesen segítsen, hogy ha születik kistestvére, ne egy kis parazitának lássa, aki beletipor a kényelmébe, hanem meglássa a helyzetben a szépet? Hogy ne érezze úgy, hogy derogál neki bármit megcsinálni, ami nem az ő közvetlen érdekeit szolgálja?
Végül is anyukámnak is sikerült, talán nekem is menni fog. De ilyeneket olvasni akkor is elég riasztó... :(
most gondolok csak bele, hogy én 15 évesen egy büdös szót nem szóltam vissza, ha ki kellett takarítanom, vagy mosogatnom. láttam, h anyám értem gebed, ez a minimum, amit megteszek. legyél már egy kicsit empatikusabb! te is ott élsz, eszel, fürdesz, vannak ruháid. miből állna napi 1 órát rászánni a házimunkára? utána mehetsz kefélni a pasiddal meg a kis barátnőiddel a strandra. marad 23 kemény órád.
ha szexelni van eszed, akkor máshoz is kéne, hogy legyen.
A legszerencsétlenebb időpontban szült anyád még egy gyereket. Egy kamasz mellett amúgy is nehéz, nem még ha van egy kistesó is akire féltékeny lehet.
Ettől függetlenül a ruhákat nyugodtan beteheted a szekrénybe, ettől nem leszel rabszolga és kb 1 perc az egész aztán mehetsz amerre látsz. Egy kisbaba ellátása nem abban merül ki, hogy beteszel pár ruhát a szekrénybe.
Tudom más a világ, de 15 évesen nem jutott eszembe , hogy pasizzak. Kisebb tesóim voltak (legkisebbet pelenkáztam is ha arról volt szó); szüleink dolgoztak, megvolt mindegyikünk dolga ha hazamentünk suliból. Jó, pl a főzés nem, de mi takaritottunk, mosogattunk, mostunk régi tárcsás mosógéppel stb. Nem lett tőle nagy bajom :D
Ők akarták a gyereket, de neked ő a tesód. Nézted ahogy alszik? Figyelted a kis arcát? Én odavoltam tesóimért, bár köztetek nagy a korkülönbség, valószinü nem lesz olyan szorom mint ami nálunk van, de neki te lehetsz a nagy, okos, aranyos tesója...ha nem rontod el!
Elég nagy vagy hogy lefeküdj egy pasival, akkor néha pár ruha elpakolása nem nagy ügy. Pasik jönnek-mennek (valszeg nem ő lesz életed végéig melletted), de a családod, a TESÓD akkor is ott lesz, amikor más senki ha baj van.
38/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!