Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megőrülök a családomtól! Mit...

Megőrülök a családomtól! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kezd begolyózni itthon mindenki. Anyámnál 3 éve kezdődött ez a nagyon durva hangulat ingadozás. 3an vagyunk testvérek. Ketten már 22-23 év körül, hugunk pedig 16 éves.

Anyám konkrétan egy valakit imád a családban, a kutyát. A kutya az új gyereke, és húgom. Nagymamámmal (aki anyám anyja) úgy beszél mint egy utolsó sz.r darabbal. Látom az undort az arcán, már idegesíti amikor megszólal. Nekem is figyelnem kell hogy éppen milyen hangulatban kapom el anyámat mert sokszor engem is egyik napról a másikra (sőt inkább percről) elkezd gyűlölni. Undorral néz rám, nem szól hozzám hiába beszélek hozzá, utál, leráz, közli hogy mindenért én vagyok a hibás, stb.

Sokszor volt hogy ki akart dobni otthonról mert pl nem csináltam azt amit mondott. Ordított be az utcáról hogy takarodjak el. Tegnap a párom (páromat szereti, 2 éve vagyunk együtt) nem tudott eljönni húgom születésnapjára, mert már 3 napja rosszul van és hányingere volt.Lefeküdt aludni inkább. Anyám erre közölte nekem, hogy akkor nem is kell többet hozzánk jönnie a páromnak, és csomagolni sem csomagol se sütit se semmit, egy olyannak aki nem köszönti fel. Hiába mondtam hogy betegen nem fogom elrángatni, ő már fél óra múlva azt állította hogy én azt mondtam hogy a páromnak "nem volt kedve eljönnie" hiába bizonygattam hogy ilyen nem hagyta el a számat, hogy azt pofázom 1 órája hogy beteg, nem jön.... ő ki volt akadva, hogy szegény hugom egész este erre várt stb.

Húgom próbálta neki mondani hogy miről beszél, ilyenről szó sincs, és nem érti miért kell folyton ezt művelnie.

egyszerűen ha így elkattan, nem lehet vele beszélni...

Ez csak egy a sok eset közül.

Vannak gondok a családunkban, hiszen tesóm kifogott egy nagyon olcsó szajha lányt aki felőrli anyám idegeit. Egyszerűen anyám nem tudja megemészteni hogy öcsém egy k.rvával van együtt. Engem azért utál mert lusta vagyok. Igaz hogy nem vagyok házias, de próbálok magamnak munkát keresni, már 5 éve minden nyáron dolgozok, most is azt tervezem, hogy ne kelljen pénzt kérnem., Nem drogozok, füvezek, iszok, bulizok mint a korom beli egyetemisták.

Normális párom is van....

Volt hogy párommal nálunk szerettünk volna aludni. Az én szobám egy személyes, húgomnak meg egy hatalmas francia ágya van és nagy szobája. Felajánlotta hogy ott aludhatunk.Anyám hisztizett, őrjöngött, hogy kitúrom húgomat a családból ott nem alszunk stb...

anyámhoz már pszichológiai eset, így nem is azt kérdem hogyan lehetne megvitatni a dolgot vele, mert nem lehet. Próbáltuk már évek óta próbáljuk. Testvéreim is, apám is. Egyszerűen anyám sem érti szerintem min hisztizik. Ezt már nem lehet a változó korra fogni....

Az lenne a kérdésem hogy én ezt miként kezeljem, mert megőrülök már otthon. Próbálok munkát találni hogy legyen pénzem, elköltözhessek, de nem olyan könnyű munkára lelni.

Teljes stresszben telnek a napjaink. Kérlek adjatok tanácsot!

2012. júl. 5. 13:01
 1/6 anonim ***** válasza:
80%
Mielőbbi költözést javaslok. Sajnos úgy látom, hogy egy erős férfi (apa) az, aki hiányzik a családotokból, mert néhány időben elcsattant nyaklevessel még menthetőek lettek volna a dolgok.
2012. júl. 5. 13:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Eggyet értek az előző hozzászólóval. Szerintem is hamarabb elkellene költöznöd ha pároddal szeretnél lakni akkor spóroljatok 1 kis pénzt mind a ketten és vegyetek egy olcsó albérletet, és ha majd lesz több pénzetek nagyobba költözhettek.
2012. júl. 5. 13:09
 3/6 A kérdező kommentje:

Párom apukája ad ki albérleteket, ahová költözhetünk. Párom dolgozik, de én úgy még nem költöznék, hogy nekem nincs pénzem. Nem várnám el hogy ő fizessen mindent. Ezért most lesz egy állásinterjú, ha oda sikerül, és felvesznek akkor végre elköltözhetnék. Kérlek szurkoljon mindenki hogy összejöjjön, ez az egy esélyem van!

Apám rengeteget dolgozik, és tény hogy anyám hordja a nadrágot.... Anyának sok mindenben igaza van, sokkal háziasabbnak kéne lennem, 23 évesen még mindig egyetemre járok, sürget hogy vágjak már bele a nagybetűsbe. De nem tudok. Én is szeretnék melózni de egyszerűen rettenetesen nehéz munkát találni. Ő neki könnyű mert abban az iskolában dolgozik ahol az apja volt az igazgató. De nekem nincs protekcióm sehová...

2012. júl. 5. 13:13
 4/6 anonim ***** válasza:
drukkolok neked:D az álláshoz is,és amúgy is.:)
2012. júl. 5. 13:33
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm :D
2012. júl. 5. 14:00
 6/6 anonim ***** válasza:
drukkolok
2012. júl. 12. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!