Ugye nem illendő megkérdezni a tesómat hogy mikor lesz már gyerekük?
Maximum négyszemközt kérdezném meg,de,ha tudnám,hogy nagyon nagyon akar és nem nagyon jön össze,akkor max annyit,ha piszkálják ezzel a kérdéssel,hogy majd biztos jön,csak várat magára a pici vagy valami ilyet mondanék:)
Ha jó a viszonyotok rákérdeznék,de,csak négyszemközt:)
Egyik kommentelőnek üzenném,hogy a 7 hónap az több mint fél év :)
Szerintem ne kérdez rá. Lehet van valami egészségügyi probléma amit meg kell, oldani vagy még nem akarják nektek elmondani mi a gond.
Az meg, hogy 37 évesen ne szüljön az meg egy hülyeség
A 20 éves Anyuka is meghallhat holnap egy autó balesetben.
Valóban illetlenség ilyet kérdezni, de nemcsak a családtagoktól, hanem barátoktól is.
Ha a rokonok nyaggatják őket, akkor mondd meg nekik, hogy ez mennyire kellemetlen számukra.
Én is hasonló cipőben jártam pár éve. Az egyik unokatesóm esküvője után 1 héttel később családi látogatás volt nálunk. A rokonok -érdekes módon- engem kérdezgettek, mikor lesz férjem, gyerekem. Én meg csak legyintettem, hogy én nem akarok se esküvőt, se gyereket. Szilárdan így döntöttem. De ők nem hittek nekem. És minden családi látogatásnál ezzel nyaggattak. Én továbbra sem hallgattam rájuk. Amikor a sokadik látogatásnál újból felhozták ezt a témát, mérges lettem és normális hangnemben közöltem, hogy szálljanak le erről. De nem hagyták abba. Az öcsém szörnyen dühös lett és teljes hangerőből azt kiabálta, hogy elég volt! Majd lejjebb tette a hangját és azzal védett meg engem, hogy miért pont engem nyaggatnak? És őt miért nem? Csak azért, mert ő férfi, én meg nő? Ha én így döntöttem, akkor tartsam is be, ha akarom.
Erre a két lányunokatesóm felállt az asztalnál és jól lehordták az idősebbeket -holott ez tiszteletlenség volt tőlük, de ők is engem akartak megvédeni. Az egyik unokatesóm mesélte, hogy otthon szépen kérlelte az anyját, hogy hagyjon engem békén, de nem hallgatott rá. És szerinte, az öcsém jogosan háborodott fel, mert úgy érezte, hogy engem, mint nővérét, folyamatosan zaklatják.
Tehát, ha úgy érzed, hogy a rokonok nem állnak le a "zaklatással", akkor próbáld meg ezt normális hangnemben elmondani nekik, hogy ilyesmit nem lehet kérdezgetni. Mondd el nekik, hogy biztosan nehezen esik teherbe, vagy várnak még egy kicsit a gyerekkel. A gyerekszülést nem lehet elsiettetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!