A férjem hisztizik. EZT hogyan kezeljem?
Jelenleg munkanélküli. Én dolgozom, átlag 12 órát egy nap. A főnököm most komoly melóban van, ezért egy hónapig jóval többet fizetne, viszont többet is kellene távol lennem otthonról (bébiszitter és házvezetőnő vagyok). Ez azt jelenti, hogy nem 6tól 6ig vagyok, hanem 5től kilencig, mindennap.
Viszont nem 6ezret kapok egy napra hanem tízet. Haza is tudok menni, ha itt végeztem.
A férjemmel megbeszéltük, kell a pénz, vállalom.
Eltelt egy hét, hazavittem 70ezret, ő meg morog, hogy így de rossz, a gyerekeket itt eszi a fene, nem tudunk kettesben lenni, hulla fáradt vagyok, vele nem is törődöm.
Azt is fájlalta, hogy ha hazaérek (fél nyolckor hazahozom a gyerekeket ha nálunk vagyunk) már negyed-fél tíz, és nekiállok pakolni, takarítani otthon. Itt már ráreplikáztam, hogy ha mondjuk megcsinálná, akkor este tudnánk együtt lenni.
Ma reggel már puncsolt, kávéval keltett, de ez akkor is pocsékul esett.
Tudta mire számítson, mégis neki állt feljebb. Tudom hogy este megint hisztizni fog (morog, csapkolódig, ha kérdezem mi a baj: SEMMI)
Ha ő dolgozna ennyit, te hisztiznél.
Kávéval kelt, de te nem ezt látod, hanem az előző napot.
Még véget sem ért a nap, de már előre várod, hogy majd hisztizni fog. Ha nem teszi, akkor is ezt fogod hinni, mert már előre ezt akarod látni.
Ha valamit nem csinál meg, kiakadsz.
Hisztizel te is, ne aggódj.
:-)...hihetetlen vicceseket tudtok hozzászólni.
Gondolom, akik még a nőt szídjátok, hogy "hol itt a probléma" pasik vagytok akik hasonlóan viselkedtek otthon.
Viszont már nem a középkorban élünk.
Természetesen nem minden pasi él még a "közpkorban", hála az égen, tehát akinek nem inge nem vegye magára.
Adott egy nő. aki a nap 24 órájában:
- kigürizi a belét
- otthon minden házimunkát ő csinál
- és emellett 12 órát dolgozik
- eltartja az egész családot
Adott egy pasi a nap 24 órájában:
- nem tudni mit csinál
- de este kiborul, hogy nem foglalkoznak vele
Megértem, hogy egy pasi önérzetének rosszat tesz, hogy nem tud gondoskodni a családjáról. Teljességgel meg tudom érteni.
A megoldás:
- A férj, keressen nagyon intenzíven munkát
- A férj ne gondolja azt, hogy a nő dolga mindent ellátni otthon
- Segítsen, hiszen otthon van, ideje mint a tenger, mert munkanélküli...csináljon házimunkát
-->> a nőnek több ideje lesz, jobb kedve, lesz energiája a férjére
"(morog, csapkolódig, ha kérdezem mi a baj: SEMMI)"
Ha egy nő mondja azt, hogy SEMMI, akkor tudom, hogy teljesen hülyének gondol, mindenért én vagyok a hibás.
Ha én (és ffitársaim) mondom azt, hogy SEMMI, akkor nincs szex, és emiatt minden rossz.
Ennyi.
Nem értem az embereket, de komolyan...
Bezzeg amikor a férfi tartja el a családot és a nő van otthon, akkor elvárás, hogy a nő MINDENT megcsináljon otthon. Ha esetleg nem így van, akkor már ingyenélő, pénzéhes, kitartott, stb...
Ebben a helyzetben ez pont fordítva van, a nő dolgozik 12 órában, eltartja a családot, a férj meg nem csinál otthon SEMMIT! Mégis mi az, hogy a ruha belerohad a mosógépbe? Vagy tán nincs ideje a férjnek pakolni, takarítani, vagy esetleg főzni? Ezek után mégis miért a nő a szemét, ha este már fáradt, és nem teszi szét a lábát?
Egyébkén beszéltél már higgadtan a férjeddel?
Ne duzzogva, és idegeskedve ülj le hozzá, ne vagdalkozz, hogy fáradt vagy, egyszerűen csak öntsd ki neki a szíved.
Nézz magadba, és ha még vágysz rá..., akkor legyél vele őszinte. Mondd el neki, hogy fáradt vagy, és nem érzed, hogy támogatna. Hogy egyedül kevés vagy ahhoz, hogy mindhárman boldogok legyetek otthon. Kérd, és segíts neki kialakítani egy napirendet, míg ő munka nélkül van, hogy gördülékenyen menjenek a napjaitok.
Nem hiszem el, hogy egy felnőtt férfi ne tudná összekapni magát. És ha már az első nap pozitív változást látsz, jutalmazd meg...lehet, hogy gyerekes, de melyik férfi nem gyerekes?
Mókásan is lehet utasítgatni egy férfit.
Egyszer a feleségem engem is itthon hagyott egy teljes hétvégére, és hagyott egy listát, amit meg kellett csinálnom. Semmi kedvem nem volt hozzá, és vasárnap délután 2-ig nem is csináltam semmit. Aztán jött egy sms, hogy hogy haladok? Válaszoltam neki, hogy sehogy. Erre ő azt írta, hogy pedig csak annyi ruhadarabot vehetek le róla este, mikor hazaér, ahány dolgot kihúztam a listáról. Rohantam takarítani... ;)
Szerintem fel a fejjel! A köv. hónap biztos könnyebb lesz. Hátha neki is lesz már munkája.
Kedves 21es. Ez már lefutott kör. Most is felhívtam, hogyha lejárt a mosógép, legyen olyan kedves és terítse ki. Dünnyögött egy sort. Le merem fogadni, hogy azóta se nyúlt még hozzá.
De persze én vagyok a rossz. Három óra alvás után térdeljek le szépen és cuppanjak a férjemre.
Mikor ő dolgozott nem hisztiztem. Mindíg volt tiszta ruha, rend (nem az a tökéletes típus, nekem sem elvárásom).
Ha nem viszem ki a pelenkát én, akkor ott áll a sarokba. Ha nem rakom el a kenyeret, ott szárad ki. Ha nem vásárolok be, nincs otthon kaja. Nem tudom meddig fogom ezt bírni.
Dehogynem próbáltam leülni. Akkor jön a nekem sok, nekem nehéz, te ügyesebb vagy, jó megcsinálok, oké persze. Egy két nap, és megint úgy érek haza, hogy a konyhaasztalra nem lehet egy poharat letenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!