Mit csináljak? Megőrülök, ha így megy tovább tuti
idegösszeroppanást kapok.
Figyelt kérdés
Az a helyzet h van egy bátyám (20éves) és egyszerűen szó szerint zaklat, állandóan piszkál, mindig megfogadom h nem veszem magamra, de lehetetlen, van mikor alszok bejön a szobámba és agyonrugdos, vagy késsel bökköd, vagy mobil töltöt végét nyomja a szemembe, ez már nem normális, ráadásul minden ok nélkül, mikor kérdem miért annyit mond mert utállak. de közbe lehet hülyén hangzik de tudom h szeret, mert tesz meg dolgokat értem. de akkoris ezeket a odolgait nem birom elviselni, meg állandoan oylanokat mond h barátom nem szeret engem (nem is simeri..) meg h biztos most más nőt k*r. nagyon elegem van már belőle, meg állandoan fogdos, de nem oylan értelemben, szagolgat (mondom én h beteg, de komolyan valami nem stimmel nála.) meg akárhányszor meglát állandoan huzz innen te büdösribanc. sztem nem szolgáltam rá arra h így bánjon velem, szüleim sokszor rászolnak de marad minden,érzem ha így megy ez tovább vagy magamat vagy őt leszurom mert ezt nagyon nem birom már, nem is szeretek haza járni, nagyon elegem van. :( mittegyek?
jham. eddig is piszkált de csak igy hülyeségböl, de most nagyon eldurvultak a dolgok, oylan szinten nem szeretek itthon lenni, fogom magam azt elköltözök. =/
2009. júl. 9. 10:01
2/18 A kérdező kommentje:
am 17/L.
2009. júl. 9. 10:01
3/18 anonim válasza:
Az a baj hogy hagyod magad. Én is voltam ebben a helyzetben, leírom mit tettem, mi volt: egyik osztálytársam állandóan bántott, ütötte a kezemet, piszkált. Én védekeztem a kezemmel de semmit nem használtam vele sajnos. Aztán vettem egy szegecses karkötőt, amiből 2 centis tüskék álltak ki. Nem hegyesek, tehát komoly bajokat nem lehetett vele okozni. Suliban mindig felvettem. Az osztálytársam próbálkozott ugyanúgy az ütéssel, de én védekeztem a szegecses karkötővel és oda is csaptam neki. Képzeld el, szinte AZONNAL abbahagyta és az utána lévő éveket amíg osztálytársak voltunk, nyugodtan töltöttük el, soha többé nem bántott!
Azt akarom ezzel mondani neked: védd meg magad, a szüleid nyílvánvalóan nem teszik ezt. Szerezz be egy baseball ütőt. Nem azt mondom hogy üssed ahol éred, hanem csapj oda neki ha már nagyon durván csinálja. Vágj hozzá poharat vagy egy hatalmas könyvet. Ha látja, hogy bármit csinál, te hozzávágsz mindig valamit, méghozzá jó durván, átfogja értékelni a helyzetet. Ő most azért csinálja ezt mert látja, hogy megteheti veled! NE HAGYD MAGAD!!
2009. júl. 9. 10:11
4/18 A kérdező kommentje:
nem hagyom magam. mert már okoztam neki sok sérülést meg h fejbeb*szom amire allergiás mert félti a haját. vicc..:D de meg nem is nagyon bírok vele kétszer akkora mint én, de télleg nem hagyom magam, meg eddig veszekedés volt gép miatt, anyámék vettek neki egy laptopot de igyse hagy, meg nem akarok egozni vagy valami, de nem vagyok ronda, és ő meg állandoan h te csufság meg h hozzád undor kell meg ilyenek, nem tudom mi neki ebbe a jó, de wáá. idegroncs vagyok már. az lehet ettöl h ilyen h kis korában epilepsziás volt?
2009. júl. 9. 10:16
5/18 anonim válasza:
Ne hagyja magát? Egy 20 éves fiu ereje sokszorosa egy 17 éves lánynak.
A testvéredben egy óriási kisebbségérzet van. Valószínü rettentö féltékeny rád, föleg ha neked már van barátod, esetleg ö is érzi hogy népszerü vagy a fiuknál, vabnnak barátaid stb...
Szerintem próbálj anyukáddal, vagy apukáddal komolyan elbeszélgetni erröl. ùgy hogy atesód ne legyen ott ha lehet szedd össze és írd le miket csinál veled, ami téged zavar vagy fájdalmat okoz, konkrét példákkal. Ezt írd le a napokban mindig mikor elöfordult, és azzal állj anyukád elé. A baj ha csak anyukádnak rontasz, hogy ez meg az a bajod, ö csak azt fogja látni, hogy nyavajgós tini vagy. De ha konkrét példákkal állsz elé, és érzi a problémát biztos segíteni fog. A baj az hogy a bátyád egy kicsit sem érzi az erejét, akár kárt is tehet benned, vagy még súlyosabbat.
2009. júl. 9. 10:25
6/18 A kérdező kommentje:
hát én is gondoltam arra h féltékeny. mert neki nincs senkije, de attol engem még ne bántson. és én sajnálom is ez miatt és én nem is kezdem el piszkálni ha pont szarba van hanem. de ö ha nekem jo akkor azér bánt, ha rossz nekem akkor meg kárörvend. szüleim tudják h ilyen, mert sokszor öket is nagyon lefárasztja, anyukámat is bántotta már.. nagyon enhéz vele, nem lehet azt kibirni h egésznap bántanak. régen vele ezt tették azt tudom, és lehet most vissza akarja adni. van h elbeszélgetek vele h neked ebbe mi a jo? nem lenne jobb a nyugalom? én nem bántanálak, de akkor azzal jön h utálja ha itthon vagyok, mennyek már el itthonról.
2009. júl. 9. 10:31
7/18 anonim válasza:
10:25ös: IGEN, NE HAGYJA MAGÁT!!! Azért írtam neki hogy vágjon hozzá dolgokat meg szerezzen be egy baseball ütőt, mert ahhoz nem kell ugyanakkorának lennie mint az ellenfél. Miért szerinted hagynia kell magát?? Sőt, még szerencsétlen álljon oda hogy itt van, szúrjad a szemem kifele??
2009. júl. 9. 10:34
8/18 anonim válasza:
Szerintem orvoshoz kellene vinni, mert a viselkedése nem normális. Mi lesz, ha egyszer komolyabb sérülést okoz neked? Az epilepszia nagyon különböző módon hat az idegrendszerre, vannak olyan rohamok, amelyek nem is észrevehetőek, vagy nehezen un. kisrohamok amik szintén rombolják az idegsejteket, lehet a gyerekkori epilepsziáját nem nőtte ki. De lehet, hogy más okozza a viselkedésproblémáját. Beszélj a szüleitekkel. Van lehetőséged külön szobában aludni, illetve zárt ajtóval, az is segíthet. Szerintem te ne bántsd, úgy ahogy ő téged.
2009. júl. 9. 10:57
9/18 anonim válasza:
Most olvasom h leptopja van, a számítógép észrevétlen vibrálása, vagy bármi ami villog, akár észrevehetően, akár nem kiváltha epilepsziát, akár kis akár nagy rohamot, és a kicsit észre sem veszik, de károsít.
2009. júl. 9. 10:58
10/18 anonim válasza:
Vannak gyógyszerek az epilepsziára, ha jól van a terápia beállítva, és rendszeresen szedi a gyógyszereket, akkor nem lesznek se kicsi se nagy rohamok. De a viselkedésének akkor van jköze ehhez, ha már nagyon sok ilyen roham volt, amúgy az epilepszia nem kell, hogy eggyütt járjon ezzel az aggresszív viselkedéssel, de van amikor ilyen kialakulhat ettől, de az epilepszia kezelhető.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!