Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit mondjak neki? Én nem...

Mit mondjak neki? Én nem lennék jó apa

Figyelt kérdés

Gyereket szeretne a feleségem és mindent megtesz hogy beleegyezzek de én nem vagyok apának való (anyagilag meg tudnánk neki adni mindent ami kell). Mindig mutat kisgyerekekről képeket és a boltban mindig meg kell nézni a babaruhákat és amikor mondom neki hogy még várjunk akkor szomorú lesz. Próbál meggyőzni de nem sikerül. Aranyosak meg minden de 1 gyerek nem olyan mint 1 kiskutya, és ha nem tudnék vele semmit csinálni akkor menne a kiabálás meg a veszekedés. Tavaly a nővérem rám bízta az akkor 6 hónapos lányát, annyi elég is volt...életem leghosszabb délutánja volt. Lehet hogy fog ez változni de nem vagyok benne biztos. Mindig azt mondja hogy nem akar 45 éves lenni amikor a gyereke 10 lesz és ez valahol tényleg igaz. Attól félek hogy ezért fog elhagyni mert talál valaki mást aki alkalmas erre. Hogy mondjam el neki vagy mit csináljak? Nem merem bevállalni. Ráadásul több gyereket is akar.

26/F

2012. jún. 26. 13:37
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:

Szerintem beszélj vele.Teljesen normális, hogy a párod vágyik rá, főleg ha meg vannak a körülmények, és nem lenne semmi akadálya.Persze az egy elég komoly akadály, hogy te nem akarod.Ha tovább húzod akkor szerintem csak megutál.Én gyereket akartam, ez nálam egy kapcsolatban nem is volt soha kérdés.Volt, hogy eltöltöttem másfél évet valakivel, mert vártam, hogy na akkor?Persze nem arra vártam, hogy essek teherbe, csak arra, hogy végre akarja..de nem!Így ment a levesben.Most a 2. babámat várom, nem mondom hogy könnyű az életünk, de mindent immel-ámmal megtudunk adni a picúroknak.

Teljesen fair hogy így állsz a dolgokhoz, csak az a kérdés, hogy idővel ez változni fog-e, és hogy ez az idő még is mennyi.

2012. aug. 13. 11:56
 42/42 anonim ***** válasza:

A leírtakból szerintem semmi sem utal arra , hogy ne lennél majd jó apa. Már a kétségeid is arra utalnak, hogy jó apa lesz majd belőled. Nyomaszt a felelősség? Szerintem ez azt jelenti, hogy van felelősség érzeted. A legfontosabb apai tulajdonság!

A gyereknevelésben van egy fogalom "az elég jó szülő" fogalma. Azt jelenti, hogy van benne szeretet, megértés a gyerek iránt, vannak értelmes nevelési elvei, és többé-kevésbé meg is valósítja azokat. Képes viszont elfogadni, hogy a szülő sem gép, nem is hibátlan, ezért nem pánikol, görcsöl, ha valamiben melléfogott, ha nem a tervei szerint jött össze egy helyzet rendezése. Tökéletes apa vagy anya már csak azért sem létezik, mert minden gyerek más, és akinek nem csak egy van az tapasztalja, hogy ami az elsőnél bejött, az a másodiknál nem biztos, hogy ugyanúgy működik.

Sok sikert a babázáshoz!

(A harmadik gyerekünk 10 éves korában 45 voltam: ha utána számolsz, nem is olyan korai elkezdenetek )

2012. aug. 13. 12:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!