Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit mondjak neki? Én nem...

Mit mondjak neki? Én nem lennék jó apa

Figyelt kérdés

Gyereket szeretne a feleségem és mindent megtesz hogy beleegyezzek de én nem vagyok apának való (anyagilag meg tudnánk neki adni mindent ami kell). Mindig mutat kisgyerekekről képeket és a boltban mindig meg kell nézni a babaruhákat és amikor mondom neki hogy még várjunk akkor szomorú lesz. Próbál meggyőzni de nem sikerül. Aranyosak meg minden de 1 gyerek nem olyan mint 1 kiskutya, és ha nem tudnék vele semmit csinálni akkor menne a kiabálás meg a veszekedés. Tavaly a nővérem rám bízta az akkor 6 hónapos lányát, annyi elég is volt...életem leghosszabb délutánja volt. Lehet hogy fog ez változni de nem vagyok benne biztos. Mindig azt mondja hogy nem akar 45 éves lenni amikor a gyereke 10 lesz és ez valahol tényleg igaz. Attól félek hogy ezért fog elhagyni mert talál valaki mást aki alkalmas erre. Hogy mondjam el neki vagy mit csináljak? Nem merem bevállalni. Ráadásul több gyereket is akar.

26/F

2012. jún. 26. 13:37
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
88%

Nem hinném, hogy beszéltek a gyerekvállalásról.

Kérdező!

Amit tehetsz: magadban gondold végig, hogy szeretnél-e gyereket, ennyi idősen már tudnod kell a választ. Ha nem, akkor mondd meg a feleségednek és majd ő eldönti hogyan tovább. Ne akard őt hitegetni, hogy majd 5 év múlva, magadban pedig azt gondolod, hogy TALÁN 5 év múlva, de nem biztos, mert az ő idejét rabolod ezzel, nem a sajátodat. Ha nem szeretnél, mondd meg neki.

Ha pedig félelmeid vannak, beszéljétek meg.

2012. jún. 26. 13:59
 12/42 anonim ***** válasza:
73%

Egyetértek azokkal akik azt írták hogy egy saját gyerek teljesen más.

És miért félsz attól hogy rossz apa leszel? Egy délután alatt egy másik ember gyerekével töltött idő miatt gondolod így?

Nem leszel egyedül, ott lesz a feleséged, aki a leírtak alapján biztos nagyon fogja szeretni a kicsit(ha elvállalod).

És miért nem bízol magadban, a feleségedben, és a kapcsolatotokban? Miért gondolod azt hogy egy általad nem akart gyerek miatt szétmentek? "Ha nem tudnék vele semmit csinálni" MIT? figyelsz rá, segítesz a feleségednek és szereted, törődsz mindkettőjükkel. És akkor semmi gond nem lesz.

Bízz magadban, és a feleségedben. Nem vagy már gyerek, ne is gondolkozz úgy.

2012. jún. 26. 13:59
 13/42 anonim ***** válasza:
41%
26 évesen átlag férfi nem is gyereknevelésre érett...
2012. jún. 26. 14:05
 14/42 anonim ***** válasza:
54%
Kár tiltakoznod ennyire. Az egyik nagyon fontos tényező megvan az pedig a pénz. Nem a semmire születne, megtudnád adni neki ami kell. Innentől kezdve nincs akkora gond. A saját gyerekedet imádni fogod, és vered majd a fejed a falba hogy te nem akartad. Mit csinálsz ha " véletlen " terhes lesz, akkor elhagyod mert te nem akartál? Látszik hogy nincs gyereked "és ha nem tudnék vele semmit csinálni akkor" na ha lesz gyereked akkor majd tudod hogy nem ennyiből áll az egész. Egy délutánból nem lesz nagy tapasztalat.
2012. jún. 26. 14:06
 15/42 anonim ***** válasza:
73%

Nézd, ha nem akasz gyereket, ezt legjobb lett volna esküvő ELŐTT tisztázni. Akkor ő se lenne boldogtalan, hogy nincs gyereke, és neked se kéne azon pörögni, hogy rá akarnak beszélni vagy netán a nyakadba varrnak egyet "véletlen balesetből".

Az igazság az, hogy ha neki a gyerek az életcélja, te meg a gondolattól is irtózol, akkor tisztességesebb ELENGEDNI a feleségedet, hogy boldog legyen - mással. Mert a házasságotok róla is szól, nem csak rólad, és ő veled soha nem lesz boldog, ha nem vállalod be a gyereket.

A szeretet azt jelenti, hogy nem áltatod, hogy maaaajd megváltozik a helyzet, ha biztos vagy benne, hogy nem fog, meg azt is jelenti, hogy szabadon engeded, ha nem tudod boldoggá tenni. Még mielőtt 45 lenne...

És igen, lehet, hogy bánni fogod, és lehet, hogy később meggondolod magad. Bár a tapasztalat azt mutatja, hogy ha a pasi nem akar gyereket, az általában azt jelenti sajnos, hogy attól a nőtől nem akar gyereket... (tisztelet a kivételeknek)

Nincs azzal semmi gond, hogy TE nem akarsz gyereket. A probléma azzal van, hogy nem olyannal élsz együtt, aki ugyanezt gondolja. Onnantól fogva, hogy nem egyeznek a céljaitok, ennek a kapcsolatnak már annyi szerintem.

2012. jún. 26. 14:08
 16/42 anonim ***** válasza:
55%

Nem baj az, ha valaki nem akar gyereket, de akkor ezt minél hamarabb tisztázni kell. Egyébként 26 évesen még fiatal vagy, megváltozhat a véleményed (ha nem, az sem baj).

Amúgy miért nem akarsz gyereket? Úgy érzed, hogy nem tudnád szeretni, nyűg lenne, és nem lennél boldog? Vagy csak attól félsz, hogy nem fogsz tudni vele bánni. Az előbbi esetben tényleg ne vállalj gyereket, de ha az utóbbi áll fenn, akkor ne izgulj, a szülőséghez csak szándék kell. Ha az megvan, akkor a többi megy magától. Én legalábbis enm ismerek olyan apát, aki szereti a gyerekét, de sz.ar szülő.

2012. jún. 26. 14:08
 17/42 anonim ***** válasza:
49%
Te félsz, félsz attól hogy elrontasz valamit, félsz a felelősség vállalástól, az elkötelezettségtől. Pedig szülőnek lenni a világ legcsodálatosabb dolga, tele kihívásokkal, amikért érdemes küzdeni. Biztos vagyok benne ha a karjaidba tartanád, s mikor először rád mosolyogna elszállna minden kételyed és csak a feltétel nélküli szeretett maradna.
2012. jún. 26. 14:10
 18/42 anonim ***** válasza:
33%

26 évesen nem csodálom, hogy nem akarod. De ha mégis belemész, van 9 hónap, hogy szokd a gondolatot :)

Egy egész délutánra 6 hós gyereket bevállalni, hát én menekülnék, a hat hós még nagyon anyás.

Egyelőre álljatok neki úgy, hogy ha kizárólag ezek a félelmek vannak a részedről, hogy majd meglátjuk, mi lesz. A feleséged sem úgy született, hogy tudja, mi kell a babának. Az anyuka is csak ment közben tanulja meg a dolgokat, csak azért megy neki jobban, mert többet van a babával.

Nekem furcsa, hogy azt írod, "ha nem tudnék vele semmit csinálni akkor menne a kiabálás meg a veszekedés" Na, ez tényleg rémes lenne és övön aluli ütés....

Első 3 évben a gyerek az anya gondja, hozzá kötődik a gyerek elsősorban, utána viszont jön apa és a közös szerep.

2012. jún. 26. 14:11
 19/42 Panka08 válasza:
31%

Semmi gond nincs veled, ha 26 évesen nem akarsz gyereket. Nálunk most jön az első én 33 vagyok a párom 35. Kipörögtük magunkat, még most sem érzem magam érettnek rá (na pedig én nőből vagyok... :) ) , de majd biztos megjön a nagy anyai érzés.

26 évesen.... óóóó..... :))))) Fanta , buli, haverok ;) A "kisöcsém" 30 , el nem tudom képzelni gyerekkel... :))) Majd. Pedig ők is 10 éve vannak együtt a párjával. Hát nincsenek is rápörögve a dolgora. :)

2012. jún. 26. 14:14
 20/42 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem üljetek le megbeszélni, hogy még várni szeretnél legalább 4 évet. Sok férfi 30 körül érik meg az apaságra, előbb nem, nincs ezzel baj. És akkor is még fiatalok lesztek.

Ha szeret amúgy, nem fog ezért elhagyni, hiszen tőled, a szerelmétől akar gyereket, nem akárkitől.

2012. jún. 26. 14:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!