Nem voltam 18 mikor szültem így apukám lett a fiam gyámja. De már 18 éves vagyok félek hogy apukám nem engedi meg hogy ezt meg szünetesem: mi kell ehhez?
Mi az, hogy élősködött eddig az apja nyakán? Most lett 18 éves, a szüleinek a gyereke, mi az hogy élősködik? Kedves utolsó, te is élősködtél a szüleid nyakán 18 éves korodig? Vagy addig, míg el nem költöztél otthonról? Írta a kérdező, hogy adnak haza pénzt a barátja keresetéből. Látom a szövegértelmezés nehezen megy egyeseknek.
Honnan tudjátok hogy milyen a családi élete? Én is fel lennék háborodva, ha nem vihetném el a gyerekemet sétálni, mert a szüleim nem engednék el, mert "féltik". Normális esetben fel sem merül ilyen a nagyszülőkben, és ha azt megengedték hogy a lány megtartsa azt a babát, akkor engedjék meg azt is, hogy nevelje.
Kedves kérdező, menj be a gyámhivatalba és kérdezd meg, hogy mik a lehetőségeid. Mivel 18 éves vagy, nagykorúnak számítasz, ha nem vagy gyámság alatt, akkor apád nem tilthat meg neked semmit. Jogilag. Az, hogy mennyire függsz tőle, az a te dolgod. Sok sikert a továbbiakban!
A szociális munkás vagyok újra, és kikérem magamnak, igenis ismerem a törvényeket! Aki meg idejön okoskodni úgy, hogy fogalma nincsen, arról nem mondok véleményt!
Azt meg mégis hogy gondolták, hogy az apa ír egy nyilatkozatot, s máris megkapja a gyereket? Jézusom...
Ha ön mondjuk 30 évesen teherbe esik, és jelentkezik a szomszéd Józsi, hogy ő a gyerek apja, akkor maga szerint egyből beírják, hogy apa: Kovács József? Fenét! Az anyának is egyet kell értenie vele. De mivel a kérdező kiskorú volt, nem érthetett egyet semmivel, csak az édesapja/anyja, akik pedig értelem szerűen azt mondták, hogy nem a szomszéd Józsi az apja. Ennyi. Máris nincs apja a gyereknek...
miért okoskodik, aki nem tudja....
Kérdező, válaszoltam privát, remélem segített!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!