Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem voltam 18 mikor szültem...

Bubu18 kérdése:

Nem voltam 18 mikor szültem így apukám lett a fiam gyámja. De már 18 éves vagyok félek hogy apukám nem engedi meg hogy ezt meg szünetesem: mi kell ehhez?

Figyelt kérdés
Apukáméknál lakunk a párommal és a fiammal.De nem engedi meg hogy meg szünetesem Mi a teendő? mit kell tenünk el szertnénk költözni

2012. jún. 24. 12:27
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
Mi ez a marhaság, hogy nem engedték megnevezni az apát? Ha az apuka nagykorú és apasági nyilatkozatot tesz, ilyen nem létezik!!! Egyébként óriási baklövés volt megtartani ezt a gyereket. Akkor lettél volna okos, ha nem tartod meg, kijárod az iskolát (ezt a helyesírást inkább nem kommentálom), önálló keresethez jutsz és rendezed az életed. Na így kell gyereket vállalni, nem ebbe a káoszba, amiben most lebegsz.
2012. jún. 24. 18:18
 22/35 anonim ***** válasza:
61%
És miért nem házasodtatok össze? 16 elmúltál és a házassággal egyből nagykorú lehettél volna. Hagytad, hogy a fejetekre nőjön az apád.
2012. jún. 24. 18:32
 23/35 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves a gyereked? Neked milyen iskolai végzettséged van? Borzasztó a helyesírásod!! Te is dolgozni fogsz ha elköltöztök?
2012. jún. 24. 20:24
 24/35 anonim ***** válasza:
58%
18:32-es gondolom, a házasságot se engedte az apja.
2012. jún. 24. 22:47
 25/35 A kérdező kommentje:
Nem nem engedte a házasságot. Tudom hogy nem tudok helyes írni de ez egy betegség és senkinek nem kívánom. A fiam 1 éves. Én tanulok délutáni iskolában. Mindenem a fiam és az hogy külön szeretnénk menni nem azt jelenti hogy felötlene anya lennék. Csak apukám ragaszkodik az unokájához és ahoz hogy ne vegyem el tőle.De az én fiam.
2012. jún. 25. 10:32
 26/35 anonim ***** válasza:
18%
"Tudom hogy nem tudok helyes írni de ez egy betegség és senkinek nem kívánom." Dysgráfiás vagy? Tehát te még tanulsz és így mennél külön valakinek a nyakára lakni gyerekkel meg párral. Mit tanulsz? Eddig apukád nyakán élősködtél most meg tovább állnál. Jól értelmezem?
2012. jún. 25. 10:35
 27/35 A kérdező kommentje:
Igen az! Tanulok ebben az évben lesz meg a szociális gondozói szakmám. Nem élősködtünk minden hónapban a családi és a gyes illetve párom keresete is anyukáméknak lett adva. Párom szülei ajánlották fel.Ez nem élősködés.Ugyan úgy dolgozna illetve én is mivel a fiunkra vigyáznának.
2012. jún. 25. 10:46
 28/35 anonim ***** válasza:
71%

Mi az, hogy élősködött eddig az apja nyakán? Most lett 18 éves, a szüleinek a gyereke, mi az hogy élősködik? Kedves utolsó, te is élősködtél a szüleid nyakán 18 éves korodig? Vagy addig, míg el nem költöztél otthonról? Írta a kérdező, hogy adnak haza pénzt a barátja keresetéből. Látom a szövegértelmezés nehezen megy egyeseknek.

Honnan tudjátok hogy milyen a családi élete? Én is fel lennék háborodva, ha nem vihetném el a gyerekemet sétálni, mert a szüleim nem engednék el, mert "féltik". Normális esetben fel sem merül ilyen a nagyszülőkben, és ha azt megengedték hogy a lány megtartsa azt a babát, akkor engedjék meg azt is, hogy nevelje.

Kedves kérdező, menj be a gyámhivatalba és kérdezd meg, hogy mik a lehetőségeid. Mivel 18 éves vagy, nagykorúnak számítasz, ha nem vagy gyámság alatt, akkor apád nem tilthat meg neked semmit. Jogilag. Az, hogy mennyire függsz tőle, az a te dolgod. Sok sikert a továbbiakban!

2012. jún. 25. 10:48
 29/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy értelmezte! Nem nem vagyok gyámság alt.Köszönöm szépen. Tudja vannak még itt is jo akkarok.Ha nem érdekelne a fiam nem kérdeznék uttána.Én nem az az anya vagyok aki el haggya a gyermekét.És azokbol lesznek intézetisek sajnos. A helyes irás meg nem én vagyok az elő és sajnos az utolsó sem. És utolso válaszolo még 1 x nagyon köszönöm
2012. jún. 25. 10:56
 30/35 anonim ***** válasza:

A szociális munkás vagyok újra, és kikérem magamnak, igenis ismerem a törvényeket! Aki meg idejön okoskodni úgy, hogy fogalma nincsen, arról nem mondok véleményt!

Azt meg mégis hogy gondolták, hogy az apa ír egy nyilatkozatot, s máris megkapja a gyereket? Jézusom...

Ha ön mondjuk 30 évesen teherbe esik, és jelentkezik a szomszéd Józsi, hogy ő a gyerek apja, akkor maga szerint egyből beírják, hogy apa: Kovács József? Fenét! Az anyának is egyet kell értenie vele. De mivel a kérdező kiskorú volt, nem érthetett egyet semmivel, csak az édesapja/anyja, akik pedig értelem szerűen azt mondták, hogy nem a szomszéd Józsi az apja. Ennyi. Máris nincs apja a gyereknek...

miért okoskodik, aki nem tudja....

Kérdező, válaszoltam privát, remélem segített!

2012. jún. 25. 11:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!