Miért mondják úgy a nők, hogy "szülök neki gyereket", "szültem neki gyereket"? Miért mondják mindig hogy a férfinek szülik a gyereket?
Figyelt kérdés
2011. aug. 27. 12:38
1/8 anonim válasza:
Nem csak neki szülik,hanem magának is... De azért szokták mondani sztem,hogy szültem neki gyereket,hogy ő volt az aki megérdemelte/megérdemli...
2/8 anonim válasza:
Mert a férfi IS akarja a gyereket, vagy csak ő akarja, de ő nem tudja megszülni, csak megcsinálni.
Gondolom azért.
3/8 anonim válasza:
Az én esetemben így kell mondani. Teherbe estem gyógyszer mellett. Én nem akartam a gyereket, de a férjem nagyon. Megszültem, elváltunk, én lemondtam a gyerekről, ő neveli.
35N
4/8 anonim válasza:
Utolsó nő vagy a javából, és még ilyen lazán is állsz hozzá. Ez csak egy szólás, nem kell szó szerint érteni, de neki is szülte, nem csak magának, olyan mintha egy nagy ajándékot adna.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!Sosem értettem hogy miért mondják így,mert a legtöbb esetben a babát inkább a nő akarja,vagy jó esetben mindketten,de nagyon ritkán csak a férfi.
2011. aug. 27. 12:50
6/8 anonim válasza:
Nem tudom, szerintem k.va nagy sznobság így mondani. A másik amivel ki lehet engem kergetni "Uram"...
hát nem tudom, kinek a pap...kinek a paplan...
21-L
7/8 anonim válasza:
Én úgy szoktam értelmezni, hogy NEKI (a páromnak) szülöm a gyereket - tehát tőle van, ő az apja, így az ÖVÉ, szóval NEKI szültem.
Jujjj de bonyolult így visszaolvasva :D
8/8 anonim válasza:
Azért mondják így, mert régen a férfi tulajdona volt a gyerek, és a nő is. A nő akkor még nem magának, vagy maguknak, hanem a férfinak szülte, az ő tulajdona volt. Pl ha van egy kutyád és annak születnek kölykei, azok a tieid lesznek, és nem a kutyáé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!