Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem voltam 18 mikor szültem...

Bubu18 kérdése:

Nem voltam 18 mikor szültem így apukám lett a fiam gyámja. De már 18 éves vagyok félek hogy apukám nem engedi meg hogy ezt meg szünetesem: mi kell ehhez?

Figyelt kérdés
Apukáméknál lakunk a párommal és a fiammal.De nem engedi meg hogy meg szünetesem Mi a teendő? mit kell tenünk el szertnénk költözni

2012. jún. 24. 12:27
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Sajnos van.Azt mondta apukám ha meg nevezem a páromat apukának akkor ha 18 leszek kitesz a barátommal és a fiam marad náluk. A mamája ajánlotta fel mival ö egyedül van és akor hozzá mehetünk mint társ bérlők: persze besegitenénk amiben tudunk.
2012. jún. 24. 14:08
 12/35 anonim ***** válasza:
72%
jól értelmezem, hogy tulajdonképpen most apád tart el mindhármotokat? Ezért valamit gondolom elvár tőletek. Elegetek lett, és most eltartóként a nagymamát választjátok.Gratulálok, felelősségteljes szülők vagytok. Ha én lennék az apád, én se hagynám, hogy az eddig általam nevelt, gyámságom alatt lévő unokámat elvigyék a bizonytalanságba.Előbb tessék megteremteni neki a feltételeket.egy kis anyagi biztonságot legalább.Ne apu, anyós, nagymama tartson el titeket.Felnőtt vagy? Akkor tudj gondoskodni magadról, de főleg a gyermekről!
2012. jún. 24. 14:09
 13/35 A kérdező kommentje:
Nem apkám tart el minet csak nálunk lakunk.Párom minden honapban 70 ezer forintot ad a fizeséböl. Ugy mennénk el hogy van tartalék pénzünk is. Amugy igen apukám is igy vélek szik hogy edig ö volt a fiam gyámja és stb...de csak van mond hogy teljes jogban az enyém legyen.vagy nem??
2012. jún. 24. 14:11
 14/35 A kérdező kommentje:
Az a gondunk hogy tulzotan félti,nem mehetek vele sehova csak ithol.Szertném kivinni a játco tére akortársaihoz és buszra ültetni..stb....
2012. jún. 24. 14:14
 15/35 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem ilyen esetben lesz környezettanulmány és jogosan. Igaza van apukádnak. Először mutassátok meg neki, hogy végre felelősségteljesen tudnátok nevelni és utána kérvényezzétek.
2012. jún. 24. 14:28
 16/35 anonim ***** válasza:
76%
HELYESIRAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEZUSOM!!!!!!!!!!!! A 7 eves kisocsem helyesebben ir mint te!
2012. jún. 24. 15:47
 17/35 anonim ***** válasza:
93%

ha nem volt a férje a srác, és még kiskorú volt, akkor az van, amit az apja mond. ha ő azt mondja, hogy nem kérvényezheti, hogy a srác legyen apának feltüntetve, akkor nem teheti, hisz 18éves koráig a törvény előtt a szülő képviseli a gyerekét. ha nem vagytok tisztában a jogszabályokkal, akkor ne okoskodjatok itt...

Kérdező. Bemész a pároddal a hivatalba, elmondod, mi a problémád. Rendezni kell a kicsi családi jogállását, vagyis a párodnak nyilatkozni kell róla, hogy ő az apja. Kérvényezni kell, hogy párod (és már te is, mivel betöltötted a 18at) lehessen a gyerek gyámja. Fognak környezettanulmányt csinálni valószínű, de mivel anyósodhoz költöznétek, nála. Nézni fogják, mennyi a bevételetek, párod mióta dolgozik rendszeresen.

Én azt mondom, biztosan meg fogjátok kapni a kicsit, hisz a TE, TI GYEREKETEK, NEM APUKÁDÉ!!!

Ezt jó lenne a fejébe vésni. Én elhiszem, hogy félti meg szereti, és csak jót akar neki. De akkor sem veheti el tőled a nevelés jogát.

Többi válaszoló! Attól függetlenül, hogy egyetértek-e a lányzó terveivel, leírtam, hogy mi a menetrend ilyenkor, a szubjektív véleményemet megtartom magamnak, javaslom, ti is tegyétek ezt, ha nem tudtok a kérdésre érdemben választ adni, akkor inkább ne is írjatok.

Egy szociális munkás

2012. jún. 24. 15:56
 18/35 anonim ***** válasza:
61%
Kedves Szociális munkás! Nem jól tudod a törvényeket. Nézz utána pontosan, mik a gyámság feltételei. Nagyon sok kitételnek meg kell felelnie az anyának ezen kívül, amit leírtál. Csak azért, mert nagykorú lett, még nem kapja meg a gyereket. Ha szociális munkás vagy, menj el légy szíves néhány családotthonba, nézd meg, milyen szülőktől vették el a gyerekeket. A leírtakból úgy tűnik, kell annak a kisfiúnak egy felnőtt gyám, az anya még nagyon éretlen. Nem dolgozik, nincs lakása, miből tartaná el a gyereket?
2012. jún. 24. 16:48
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

Jó a viszony a szüleimmel.

Na akkor nem akarnál a háta mögött intézkdve menekülni.

2012. jún. 24. 17:56
 20/35 anonim ***** válasza:
69%

Kedves 18,nincs igazad.18 évesen minden további nélkül visszakapja a gverek feletti rendelkezési jogot.

És az apának nyilatkoznia kellett volna 16 évesen is,ha ezt a szülőkmegakadályozták az önmagában elég ok arra, hogy a gyámságot megszüntessék.

Az apa dolgozik, el tudja tartani a családot.

Menjetek be a gyámhivatalba és mondjatok el mindent. Nem tud apád semmit se csinálni ezellen

2012. jún. 24. 18:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!