Nem voltam 18 mikor szültem így apukám lett a fiam gyámja. De már 18 éves vagyok félek hogy apukám nem engedi meg hogy ezt meg szünetesem: mi kell ehhez?
ha nem volt a férje a srác, és még kiskorú volt, akkor az van, amit az apja mond. ha ő azt mondja, hogy nem kérvényezheti, hogy a srác legyen apának feltüntetve, akkor nem teheti, hisz 18éves koráig a törvény előtt a szülő képviseli a gyerekét. ha nem vagytok tisztában a jogszabályokkal, akkor ne okoskodjatok itt...
Kérdező. Bemész a pároddal a hivatalba, elmondod, mi a problémád. Rendezni kell a kicsi családi jogállását, vagyis a párodnak nyilatkozni kell róla, hogy ő az apja. Kérvényezni kell, hogy párod (és már te is, mivel betöltötted a 18at) lehessen a gyerek gyámja. Fognak környezettanulmányt csinálni valószínű, de mivel anyósodhoz költöznétek, nála. Nézni fogják, mennyi a bevételetek, párod mióta dolgozik rendszeresen.
Én azt mondom, biztosan meg fogjátok kapni a kicsit, hisz a TE, TI GYEREKETEK, NEM APUKÁDÉ!!!
Ezt jó lenne a fejébe vésni. Én elhiszem, hogy félti meg szereti, és csak jót akar neki. De akkor sem veheti el tőled a nevelés jogát.
Többi válaszoló! Attól függetlenül, hogy egyetértek-e a lányzó terveivel, leírtam, hogy mi a menetrend ilyenkor, a szubjektív véleményemet megtartom magamnak, javaslom, ti is tegyétek ezt, ha nem tudtok a kérdésre érdemben választ adni, akkor inkább ne is írjatok.
Egy szociális munkás
Jó a viszony a szüleimmel.
Na akkor nem akarnál a háta mögött intézkdve menekülni.
Kedves 18,nincs igazad.18 évesen minden további nélkül visszakapja a gverek feletti rendelkezési jogot.
És az apának nyilatkoznia kellett volna 16 évesen is,ha ezt a szülőkmegakadályozták az önmagában elég ok arra, hogy a gyámságot megszüntessék.
Az apa dolgozik, el tudja tartani a családot.
Menjetek be a gyámhivatalba és mondjatok el mindent. Nem tud apád semmit se csinálni ezellen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!