Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem voltam 18 mikor szültem...

Bubu18 kérdése:

Nem voltam 18 mikor szültem így apukám lett a fiam gyámja. De már 18 éves vagyok félek hogy apukám nem engedi meg hogy ezt meg szünetesem: mi kell ehhez?

Figyelt kérdés
Apukáméknál lakunk a párommal és a fiammal.De nem engedi meg hogy meg szünetesem Mi a teendő? mit kell tenünk el szertnénk költözni

2012. jún. 24. 12:27
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
100%
besétálsz a pároddal a gyámhivatalba és kérvényezed
2012. jún. 24. 12:32
 2/35 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs nyomós indok arra, hogy megkapd a fiad gyámságát, akkor nem akadályozhatja meg apukád. Gondolom, nem vagy drogfüggő vagy alkoholista.
2012. jún. 24. 12:36
 3/35 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha elmúltál 18, és nem vagy sem korlátozó,sem kizáró gondnokság alá helyeztetve,akkor jogod van a gyereked feletti jogaid gyakorlásához...(az is más persze,ha ezt bíróság vette el tőled, mert mondjuk tanuk vannak rá,hogy vered-verted vagy egyéb módon bántalmaztad a gyereket),de ahogy a szavaidból kiveszem, erről szó sincs...)

Ha ugyanis bántalmazás gyanúja merül fel,akkor ne várja senki,hogy engedélyezik ennek megszüntetését.

2012. jún. 24. 12:37
 4/35 anonim ***** válasza:
100%
Azt megkérdezhetem miért nem engedi? Mi a kifogása ellene?
2012. jún. 24. 12:50
 5/35 anonim ***** válasza:
100%
18 elmúltál, irány a pároddal a gyámhatóság, ott biztos mindent pontosan elmondanak.
2012. jún. 24. 13:18
 6/35 A kérdező kommentje:
Nem verem. Csak ugye nem voltam 18 és kelet neki kirendelt gyám. Jo a viszony a szüleimmel hiszen a fiam és az apukája is velünk él. Csak nem egy a nézetünk a párom szüleihez nem vihetem a fiunkat, meg nem enged buszozni.Mert félti.Éppen ezért ha be jelenteném hogy el szeretnénk költözni akkor nem agya oda a fiamat.Hogy ö a gyámja.De nem kell az ő alá írása vagy ilyesmi?
2012. jún. 24. 13:21
 7/35 anonim ***** válasza:
86%
És hova terveztek menni egyébként? Neked vagy a párodnak van munkahelye? A párod mennyi idős, ő sem volt nagykorú, hogy kellett az édesapád, mint gyám?
2012. jún. 24. 13:24
 8/35 A kérdező kommentje:
Mikor apukám lett a fiam gyámja volt környezet tanulmány,most ilyen nem lesz ugye? Már mint apum háta mögött szeretnénk el intézni hogy ne akadályozza meg! És akkor költözünk albérletbe vagy pedig az anyósomekhóőz.Akik nagyon aranyosak.
2012. jún. 24. 13:25
 9/35 A kérdező kommentje:
A Párom nagy kórú volt de nem engedték meg nevezni mint apát! Anyósomékhoz vagy albérletbe párom nagy mamája fizetné az albérletünket. Betanitott munkát végez diákmunkán keresztül.És tanulunk.
2012. jún. 24. 13:27
 10/35 anonim ***** válasza:
88%

Mi az, hogy nem engedték megnevezni, mint apát? Ilyen nincs! Ha a párod vállalta az apaságot, akkor a nevére kerül, nincs olyan, hogy a te apád megakadályozza ezt. Szülő vagy, és ennyire nem vagy képbe a dolgokkal.

Azt meg nem is kommentálom, hogy más költségére akartok albérletben élni...

2012. jún. 24. 13:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!