Szülők! Ti hogyan szoktatnátok le a 13 éves lányotokat a cigiről?
http://www.youtube.com/watch?v=lCb8MbviHqY&feature=related
Szerintem nem is tudja hogy pontosan mit okoz a dohányzás. Erre a célra jó lenne ezt a videót is megmutatni neki. Az eszére kell hatni, mert ha mással próbálkozunk akkor előjöhet a "már csak akkor is".
Látom,le lettek pontozva azok a válaszok,ahol a józan ész beszél és nem akarnak péppé veretni egy 13 éves gyereket.De most komolyan,hol éltek ti?Parasztországban?Felpofozni,megverni,bezárni,jó,hogy azt nem írtátok,hogy verjék szét a szöges ostort a hátán.
Szerintem beszélgess vele,hass rá valahogy,mást szerintem nem nagyon tehetsz.Azért én megnézném azt is,hogy kikkel barátkozik,mert az is lehet,hogy lopja valahonnan a pénzt.
Tudom kikkel barátkozik, de ez az amiben tényleg nem tudom akadályozni. A dohányzásra muszáj valami megoldást találni. A "barátai" fiatal suttyók, emosok, ún. pávák. Ezekkel nem lehet mit csinálni.
A beszélgetés nem hat, nem szoktam túlozni, tényleg rengeteget beszélgetünk vele, de csak fossuk a szót, ül unott, flegma pofával, és azt várja, mikor fejezzük be. Na, ez a szép beszéd, az észérvek.
Ha ilyen gyerek, milyen felnőtt lesz? És az a legnagyobb problémám ezzel, hogy édesanyánkon meg rajtam fog élősködni a mostani viselkedése alapján. Ezek közül még a dohányzás a legkisebb dolog. Nem írtam a többit, mert most erre a problémára szeretnék koncentrálni.
Én is ellene vagyok a pofozkodásnak, ütlegelésnek, de ha valóban azt csinálja, amit leírtál (csapkod, ordibál, káromkodik, "földhöz veri magát"), akkor bizony akkorát csapnék rá, hogy elterülne a földön. Nem vezetném rendszerbe, hogy na minden este nadrágszíj, de az egyik ilyen hisztijénél bizony lekevernék neki egy akkorát, hogy bizony elsírná magát, aztán meg én ordítanék neki vissza.
Írtad, hogy ritkán vagytok otthon, de amint otthon vagytok, vessétek be ezt a "sokkterápiát". Szerintem annyira meglepődne, hogy köpni nyelni nem tudna, és talán észrevenné, hogy 'hoppá, nem én vagyok az úrikisasszony'. A lázadásnak is vannak határai, érdemes még most leállítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!