Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Ti hogyan szoktatnátok...

Szülők! Ti hogyan szoktatnátok le a 13 éves lányotokat a cigiről?

Figyelt kérdés
Cigizik, ráadásul napi egy dobozt elszív, zsebpénzt már nem kap, mégis mindig van cigije. Hazudik, lázad. Oké, tini, de mindennek megvan a határa. A szép szó, kiabálás már nem hat, mivel szoktassam le a dohányzásról? Akár valami drasztikusabb módszert is bevállalok.

2012. jún. 20. 15:18
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
sehogy nem tudjátok leszoktatni... a pofontól még ugyanúgy szívni fogja...ha több doboz erős bagót szivattok el vele, lehet hogy "beledöglik"...és mivel nem tőletek szerzi a pénzt rá, ezt sem tudjátok megoldani... ha meg tiltjátok, annál jobban fogja csinálni... ha magától nem akarja abbahagyni, ti csinálhattok bármit....
2012. jún. 20. 19:24
 32/47 anonim válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=lCb8MbviHqY&feature=related

Szerintem nem is tudja hogy pontosan mit okoz a dohányzás. Erre a célra jó lenne ezt a videót is megmutatni neki. Az eszére kell hatni, mert ha mással próbálkozunk akkor előjöhet a "már csak akkor is".

2012. jún. 20. 20:33
 33/47 anonim ***** válasza:
72%

Látom,le lettek pontozva azok a válaszok,ahol a józan ész beszél és nem akarnak péppé veretni egy 13 éves gyereket.De most komolyan,hol éltek ti?Parasztországban?Felpofozni,megverni,bezárni,jó,hogy azt nem írtátok,hogy verjék szét a szöges ostort a hátán.

Szerintem beszélgess vele,hass rá valahogy,mást szerintem nem nagyon tehetsz.Azért én megnézném azt is,hogy kikkel barátkozik,mert az is lehet,hogy lopja valahonnan a pénzt.

2012. jún. 20. 21:21
 34/47 anonim ***** válasza:
0%
Az első slukk után nagyon komolyan kellett volna megbüntetni. 13 éves sz*ros kölyök bagózik!
2012. jún. 20. 21:34
 35/47 anonim ***** válasza:
Milyen a baráti köre?
2012. jún. 20. 21:35
 36/47 A kérdező kommentje:

Tudom kikkel barátkozik, de ez az amiben tényleg nem tudom akadályozni. A dohányzásra muszáj valami megoldást találni. A "barátai" fiatal suttyók, emosok, ún. pávák. Ezekkel nem lehet mit csinálni.

A beszélgetés nem hat, nem szoktam túlozni, tényleg rengeteget beszélgetünk vele, de csak fossuk a szót, ül unott, flegma pofával, és azt várja, mikor fejezzük be. Na, ez a szép beszéd, az észérvek.

Ha ilyen gyerek, milyen felnőtt lesz? És az a legnagyobb problémám ezzel, hogy édesanyánkon meg rajtam fog élősködni a mostani viselkedése alapján. Ezek közül még a dohányzás a legkisebb dolog. Nem írtam a többit, mert most erre a problémára szeretnék koncentrálni.

2012. jún. 20. 21:37
 37/47 A kérdező kommentje:
El van tiltva a "barátaitól" is. De ahogy írtam korábban, mindannyian reggeltől estig dolgozunk, nincs kire bízni, egész nap azt csinál amit akar.
2012. jún. 20. 21:39
 38/47 anonim ***** válasza:
Írassátok be napközis táborba.
2012. jún. 20. 21:44
 39/47 anonim válasza:
Hadjad hagy cigizzen.Most abba a korba van hogy lázad nem bírsz vele mit csinálni.Majd 15 éves korára benő a feje lágya és lehetőleg leteszi a cigit.Most ha bármit csinálsz vele csak azért is csinálni fogja!!
2012. jún. 20. 22:10
 40/47 anonim ***** válasza:

Én is ellene vagyok a pofozkodásnak, ütlegelésnek, de ha valóban azt csinálja, amit leírtál (csapkod, ordibál, káromkodik, "földhöz veri magát"), akkor bizony akkorát csapnék rá, hogy elterülne a földön. Nem vezetném rendszerbe, hogy na minden este nadrágszíj, de az egyik ilyen hisztijénél bizony lekevernék neki egy akkorát, hogy bizony elsírná magát, aztán meg én ordítanék neki vissza.

Írtad, hogy ritkán vagytok otthon, de amint otthon vagytok, vessétek be ezt a "sokkterápiát". Szerintem annyira meglepődne, hogy köpni nyelni nem tudna, és talán észrevenné, hogy 'hoppá, nem én vagyok az úrikisasszony'. A lázadásnak is vannak határai, érdemes még most leállítani.

2012. jún. 20. 23:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!