Szülők! Ti hogyan szoktatnátok le a 13 éves lányotokat a cigiről?
Gondolom a haverjai adnak neki.
Én a testvére vagyok, de már idegileg kikészíti anyukánkat. Rendes nevelést kapott, belőlem normális felnőtt lett, pedig ugyanúgy neveltek.
Kapott már pofont az apjától, de nem ért semmit, sőt, csakazértis csinálja.
Az tényleg jó ötlet ha több doboz erős cigit elszívatunk vele? Vezethet jóra?
Igaz én nem vagyok még szülő, de én is valami ilyesmit műveltem pár éve, a szüleim ezt csinálták: netről letöltöttek egy filmet, fogalmam sincs honnan, de a dohányzás káros hatásairól volt szó benne. Elég durva film volt, ugyanis nem arról szólt, hogy pár ember monoton hangon mondja hogy ez nem jó, meg enyje, hanem halott emberek tüdejét mutogatták, amit frissen vettek ki az emberből, és végig mutatták, hogy ez 1 hónapig cigizett, az 1 évig stb... szóval nekem elég volt ez ahhoz, hogy rájöjjek, nem menő amit csinálok.
Még esetleg azt is megtehet, hogy te magad mondod el neki ezeket, hogy felőled cigizhet, az ő kárára megy, ő esz 10-20 év múlva tüdőrákos, és neki lesz fekete a tüdeje nem pedig neked.
Szerintem ez a filmes megoldás nagyon jó, csak arra kell figyelni hogy jó közel üljön a tévéhez vagy monitorhoz, amin nézi, hogy rendesen lássa, hogy mit tesz magával.
Csak annyi a lényeg, hogy nehogy megüsd, ne bántsad őt és ne kiabálj vele, mert annál jobban fogja csinálni, minél jobban tiltod. Ezt tapasztalatból mondom, én is ilyen voltam. :)
15.26
Nem emlékszel mi lehetett a címe?
Na várjatok, napi 1 doboz bagót pénz nélkül nem lehet megvenni, az havi szinten úgy húszezer forint. Itt már én is arra gondolnék, hogy valamit nyújt cserébe a bagóért, és nem az osztálytársainak, hanem egy kb 40 éves fószernak.
Nagyon meg kellene nézni, hova megy a gyerek, mert komoly bajban is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!