A mai fiatalok miböl vesznek házat? 20-25 év körüliek?
Saját fizujából?5 év?
Hogyha bankigazgató vagy menedzser , account és netto 300.000 környékén és felett keres akkor igen.De nem mindenki olyan szerencsés hogy ilyen állása legyen.
ma 21:13
Igen, én is meglepődtem a válaszán!Hitelt hitelre vettek fel annó a barátom szülei is mindenre, s még most is fizetik, de megélni meg alig tudnak.
én is kínomban röhögtem a vegyél fel hitelt hitelre válaszon... a mai világban senki nem lehet annyira sügér, hogy ezt megtegye.
érdemes elolvasni ezt a cikket, nem olyan lehetetlen, mint amilyennek első olvasatra látszik. [link]
tudom, kicsit kilógok a sorból, mert nekem van lakásom huszonévesen, de! ezt nem 2 nap alatt hordták össze a hangyák, hanem sok év családi spórolás eredménye.
az a baj a magyar lakossággal, hogy nincs pénzügyi kultúrájuk. nem ismerik az öngondoskodás fogalmát, lévén, h jó 40 évig az állam gondoskodott róluk.
a legegyszerűbb az, ha már a gyereked születésétől kezdve félreteszel egy színvonalasabb összeget lakástakarékba, és amikor a drága csemete elhagyni készül a fészket, akkor szépen átnyújtod neki. jó esetben ez elég egy kisebb lakásra, rosszabb esetben legalább egy önerőre. de! ha két olyan fiatal találkozik, akinek ilyen előrelátó szülei vannak/voltak, akkor arra is van esély, hogy egy fillért sem kell felvenni, hanem csak össze kell rakni a két összeget, és voilá, megvan a hőn áhított kis kecó az életkezdéshez.
sajnos ez már elég rég el lett baxva, lévén, hogy a mai 30as, 40es korosztály ki se látszik a törlesztők, THM-ek, kamatok erdejéből, nem hogy a gyerekének félre tudjon tenni.
de akik vannak olyan szerencsések mint én, azoknak érdemes elgondolkodni, hogy gondoskodjanak a gyerekükről.
Sokaknak hitel, nagyon kevesek meg faterék pénzéből.
Az is lehetséges, hogy v.ki örököl rokontól, vagy olyan szakmája van, amit külföldön jól megfizetnek, és abból, ha megfogja a pénzt, félre tud tenni egy itteni ingatlanra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!