A mai fiatalok miböl vesznek házat? 20-25 év körüliek?
Mi szerencsések vagyunk mert kaptunk egy házat a szüleimtől és támogattak is minket rendesen hogy könnyebben induljon a közös élet.
Azok szerencsésebbek akik falun is eltudják képzelni az életüket mert sokkal olcsóbban lehet itt házhoz jutni, akár már 1-2 millióért is. De nyilván ahhoz is szerencse kell hogy itt valaki találjon munkát. Nagyon nehéz a fiatalok és amúgy is az emberek élete, és sajnos ez egyre rosszabb lesz. Az árak az egekbe szöknek, de megkérdezi az állam a kérdőíven hogy kell e emelni a béreket. Na ez a vicc.
jó kérdés..22 éves vagyok évek óta diákmunkával segítem szüleimet és tandíjamat fizetem...szülői segítség nem lesz, panelban lakom...kilátástalan az élet...nem értem egyesek hogy tesznek milliókat félre mikor a fizetésből még szórakozásra meg SEMMIRE SEM jut...örökség nincs. és már a nagyszüleim közül is egyik él.
hitel.....el talán de nem tudom...elkeseeredett vagyok
A szüleim elváltak, apukám akkor el is költözött, aztán rá 7-8 évre anya megismerte a férjét, akihez 3-4 hónap után odaköltözött, így maradt a lakás nekem, most már nekünk.
Így tudunk közös életet kezdeni, másképp nem menne.
23N
Kérdező!Nekem is ez az álmom! Unokatesómék is nézegetik a lakást. Sikerült nekik összegyűjteniük 1 milliót, a másik 1 milliót a csaj nagyszülei adják, 2 millió Ft elég az önerőhöz, hogy vegyenek fel 10 millió Ft hitelt házra!
Mint írtam az előző válaszomban, én hitelbe nem szívesen megyek bele, úgyhogy külföldre szeretnénk menni. De ehhez is kell pár százezret félretenni.
Nos én 20 évesen (20 évvel ezelőtt) vettünk a férjemmel egy kis paraszt házat vidéken. A ház akkor mindössze 300.000 forint volt,mert a bíróságtól vettük meg (válóper miatt nem tudtak megegyezni a felek,és a bíróság adta el áron alul a házat) Mi ezt a parasztházat felújítottuk a magunk erejéből. Majd eladtuk majdnem 800.000 forintért. Vettünk Bp-től 40 km-re egy olyan vidéki házat amiben éppen kihaltak a nagyszülők,és a fiatalok minél előbb szabadulni akartak. A vidéki házikó 1 millió 400 ezer forintba került. A 800 ezres pénzhez már kaptunk hitelt. Megvettük,megint a magunk erejéből felújítottuk. Majd elváltunk.Így közös megegyezéssel eladtuk a felújított házat. Mi 4 millió 600 ezerért tudtuk eladni. Ebből nekem járt 2 millió 300 ezer forint.Én újra vettem egy lakást,de már Budapesten. Szintén kaptam egy fülest hogy a bíróság éppen árverez egy lakást. Megvettem 2 szobás,összkomfortos lakást a 16 kerületben 4 millióért. Kaptam újabb hitelt. Amikor férjhez mentem újra ,akkor eladtam a szintén felújított lakásomat 6 millióért. Kifizettem a fennmaradó hitelemet. Jelenleg a férjem lakásában élünk ( ó örökölte) Nekem a pénzem a bankban,és éppen vadászok egy számomra elfogadható árú lakásra..
Na hát én így veszek lakást..
40/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!