Férj hűtlensége esetén a feleségek miért nem saját magukba keresik a hibát, miért a szeretőben?
68-cal teljesen egyet értek :-)
Pl. ma hozzászóltam egy másik kérdéshez , ahol a gyerekvállalásról volt szó.
Leírta egy pasi röviden a sztoriját , hogy Ő nem akart , mert a csajjal akkor ismerkedtek meg , nem is alakult ki szerelem , sőt elég hamar rájött , hogy azon az alkalmon kívűl amit együtt töltöttek , nincs bennük semmi közös .
Igen ám , de a csaj bejelentette , hogy terhes.
Azóta a baba megvan , a szeme fénye , de nem tudná elviselni , hogy pár hetente hétvégén láthassa a babát ,a (csaj már csak azért sem engedne hosszabb láthatást ) és a csajt nem szereti , sőt
De ennek ellenére elveszi , vagy vette már nem tudom , csak hogy a nap 24 órájával a gyermekével lehessen !!
Ez annyira meghatott , hogy vannak még ilyen önfeláldozó pasik , igaz a Nő itt a gáz ,. mert gondolom tudta , hogy a pasi gyenge pontja ez lesz , és be is jött neki.
Na ebben az esetben , "megengedett " legalább is nem felháborító a félrelépése , hiszen a gyermekéért "áldozta" fel magát.
Én is voltam , hisztis, idegbeteg korszakomban ,és áldom a jó istent , hogy olyan pasim van amilyen , kitartott mellettem , ÉS SOHA NEM CSALT MEG!!
Pedig volt , hogy 4 hónapig nem volt semmi , mert depis voltam.
Most már jól vagyok , és jobban szeretem mint valaha ,
mert azt szeretem , ahogy szeretett , ápolt és kitartott mellettem .
Egyszer megkérdeztem , hogy MIÉRT hiszen önmagamat is nehéz volt elviselni , csak annyit mondott MERT SZERETLEK!
/és tudta , hogy ha velem marad , kitart és segít nekem , akkor meggyógyulok és újból a régi leszek , akibe beleszeretett/
És így is van.
Bár hogy alakulna a kapcsolatunk én sem tudnám soha semmi ürüggyel megcsalni ,már csak ezért sem.
Vannak olyan féfiak és nők, akiknek soha semmi és senki nem elég tökéletes, ezért mennek félre; azt hiszik, a másik jobb, de nem, mert ők abban az illetőben is találnak hibát.
Az a szörnyű valóság, hogy az esetek többségében a szeretők TUDJÁK, hogy aki húzogatja őket/akit húzogatnak, foglalt (és nem igazán izgatja őket, hogy szétrobbantják a családot). Nagyon kevés olyan szerető van, akiben mgszólal az ember, és azt mondja, hogy rendezze a házasságát, és ne hazudozzon tovább, de ami igazán fontos, a talpára áll, és nyíltan rendezi a dolgot.
Nem mondom, hogy a feleség nem lehet hibás, vagy a férj, de egészséges emberek "ismerik a játékszabályokat", és megoldják a problémákat, nem elsumákolják.
A szereto akkor hibas, ha tud a felesegrol, de ennek ellenere viszonyt kezd a ferfival. Ezzel legfokeppen onmagat minositi.
A ferj akkor hibas, ha hagyja magat a farka altal iranyitani vagy ha meg sem probalja megoldani a problemakat.
A feleseg pedig akkor hibas, ha szarik a ferjre, elhagyja magat es nem szexel.
Szamomra mind3 ugyanaz a szitu, csak mas kontosben...
Szerintem az a hibás, aki becsapja, ámítja a másikat. Legyen ez akár a férj, akár a feleség, akár a szerető. Ha egymást csapják be, akkor mindannyian hibásak.
Nézzük néhány lehetőségeket:
1. A leggyakoribb. Férjecske (kapuzárási, unalom, gyávaság..stb. miatt) félrelép, de a feleségecskében azt a látszatot kelti, hogy minden OK. A becsapás kész. EGyértelmű, ki a hibás, még akkor is, ha a feleség egy hárpia. A LÁTSZAT keltése már elég a hazugság fogalmához.
2. Férjecske félrelép, mert nem működik a házasság. 1000-nyi próbálkozás a megmentésre, de esélytelen, a feleség hülye. Esetleg a magyarázat az együttmaradásra: a gyerekek. A levegőben benne van a félrekacsintás. A feleség sem tesz már semmi érdemlegeset a férjéért, s jó ürügy neki, ha embere félredug, hiszen akkor ő lehet a sértett, elhagyott feleség. Becsapás: elsősorban a feleségtől. Másodsorban a férjtől, mert ahelyett, hogy elvált volna, a rövidebb utat választotta kis lelkivilágának és egyéb testrészének simogatásához.
3. A félredugás nyitott dolog. A férj soha nem áltatta párját az ellenkezőjéről, aki tisztában van ezzel. De szereti annyira, hogy elviseli. Sőt, még akár el is mondható, hogy a férj is szereti a feleségét, csak hát ő ugye, amolyan nyughatatlan, vagy ki tudja, milyen egoval rendelkező lélek. Ez a legbetegebb forma, szerintem, de létezik. Itt a nőci választotta saját helyzetét. A férj nem hibás, max. ha kihasználta csak a feleség szerelmét. A nő viszont, ha mégis el kezd ágálni nehéz, megcsalt sorsa ellen, akkor ő a hibás(sabb), hiszen tisztában volt, mire számíthat. Még akkor is, ha azt gondolta, hogy idővel, szerelmével, esetleg gyerekkel meg tudja változtatni a pasit.
Én voltam szerető és megcsalt feleség is. A harmadik fél, a csalfa fél nem voltam, mert számomra az hazugsággal járt volna, ami már nem fér bele nekem a saját kalapomba. (ld. fentiek)
Szeretőként nem tartom magam hibásnak, a döntés a pasié volt. Ő számol el házasságával. Rosszul csak akkor éreztem magam egy kicsit, amikor megtudtam, hogy nem is olyan sárkányvérű hárpia az a bizonyos megcsalt feleség.... Innentől felgyorsultak a pasival az események a kirúgás irányába. Ld.: néhány dögös éjszaka kedvéért engem csapott be, milyen nehéz sora van a felesége mellett. Nem szeretem, ha becsapnak.
Megcsalt feleségként annyi hibámat ismerem el, hogy struccpolitikát folytattam magam ellen, s elhitettem magammal, hogy szeret annyira a férjem, amennyire szükséges, hogy ez ne történjen meg. Lazán kezeltem a megcsalás témáját a felszínen. Pár alkalmat tulképpen megengedtem neki, s annyi volt csupán a kérésem, hogy ne sumákoljon, hogy ne menjen el a bizalmam. De nem így történt. Ő ennek ellenére a hátam mögött viszonyt kezdett, aminek következtében kinyílt a csipám. Tehát képes volt annak ellenére megcsalni, hogy viszonylag szabad kezet kapott, az őszinteségéért cserébe. Bukta. De hát ez a része ily módon volt a én hibám. %-osan szerintem, az enyém ebből 5% az idióta naivságomért, az övé a többi.
Vannak még azért ehhez képest is "árnyalatok":
2/a: A feleség nem tesz semmit, de azért elvárja, hogy a férj maradjon 100%-ig hűséges, ezért rövid pórázon tartja.
3/a: Nyitott a dolog, de nem a feleség naivitása miatt, hanem azért, mert egyáltalán nem érdekli már a férj, sőt, ő is félrekacsintgat, csak valami miatt nem tudnak elválni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!