Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nők miért kegyetlenek...

A nők miért kegyetlenek egymással?

Figyelt kérdés
Most nem kell azzal jönni, hogy ez nem igaz, meg én sosem voltam az, mert nap, mint nap ezt tapasztalom. Mi, férfiak, sokkal jobban kijövünk egymással, egyenesebbnek gondolom a férfitársaimat, nde em kell félreérteni, a nőket szeretem és imádom őket.
2012. jún. 2. 23:35
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
74%

Én férfiként szintén megfigyeltem, hogy van ilyen.

Már gimnáziumtól kezdve olyan közegben voltam, ahol a lányok voltak többségben. Nem egy lány volt aki gyakorlatilag egész iskolán át terjedő undorító pletykákat terjesztett (XY-t megk%rta a fél város... 15-16 éves lányokról beszélünk), csak azért hogy a neki nem tetsző nőszemélyt még az iskolából is elkergesse. Nem egyszer sikerrel. Egyik évfolyamtársam ellen annyira összefogott minden osztálytársnője, hogy végül a lány öngyilkosságba menekült.

Munkahelyen is megvan ugyanez, azzal a különbséggel, hogy a csajok igyekeznek még a férfiakat bevonni a kis harcaikba.

Nálunk kicsit érdekes a munkamegosztás. Két emeleten dolgozunk, fenn mindig a férfiak vannak, lenn viszont főleg a lányok és napi váltással az egyik fiú. Nos a soron következő srác már előző nap tiszta gyomorideg, mert a csajok állandóan beleerőltetik a szarkavarásaikba.

Tapasztalatból mondom, rohadt sz@r érzés, hogy negyedóránként mindig más jön oda susmogni, hogy ez meg ez mekkora k%rva. És ha nem értesz egyet, vagy kussolsz akkor köcsög vagy, mert nem adsz igazat. Ha meg bólogatsz, akkor meg másnap hallod vissza, hogy te lek%rváztad ezt meg azt. Tehát köcsög vagy. Tudom elég zavaros így leírva, de higgyétek el, a való életben még zavarosabb.

Érdekes mód, fenn a férfiak állandóan káromkodnak, hülyítik, szidják egymást, mégis mindenki tudja, hogy poén az egész, mindenki haver, és csak azért csináljuk, hogy viccesebben teljen a munkaidő.

22/F

2012. jún. 3. 01:09
 22/55 anonim ***** válasza:
37%

"Ha valakire azt mondom, hogy ronda, azt nem rosszindulatból teszem, hanem ténymegállapításként."

Tény? Maximum vélemény."

TénymegállapításKÉNT. Úgy, mintha tény lenne. Mivel nekem nem vonzó, az én életemben tény. De úgy értettem, hogy nem fújjogva, fröcsögve mondom, hanem objektíven, szenvtelenül, mintha azt mondanám, hogy 1+1=2.

2012. jún. 3. 01:30
 23/55 anonim ***** válasza:
40%

"Érdekes mód, fenn a férfiak állandóan káromkodnak, hülyítik, szidják egymást, mégis mindenki tudja, hogy poén az egész, mindenki haver, és csak azért csináljuk, hogy viccesebben teljen a munkaidő."

Én ezt nem tudtam, azt hittem, hogy ezt fiúk csinálják, nem férfiak, és ezek közül is azok, akiknek nincs vagy szegényes humorérzéke.

2012. jún. 3. 01:33
 24/55 anonim ***** válasza:
66%

"Mivel nekem nem vonzó, az én életemben tény."

Ez igaz.

2012. jún. 3. 01:33
 25/55 anonim ***** válasza:
77%

"A nők miért kegyetlenek egymással?"

Az evolúció és az ősemberek élete alapján ezt könnyű megérteni.

A férfi arra van programozva, hogy terjessze a génjeit. Azaz minél több nővel le akar feküdni. Nem a foglalt nőkre utazik rendszerint, és nem is a nehezen megszerezhetőkre, hanem minél szebb, de ugyanakkor hozzáférhető (nem foglalt, nem túl kényes stb.) nőket keres. Ezért amikor nőt keres, akkor nem keresztezi feltétlenül más férfiak érdekeit.

A nőnek ellenben stabilitásra van szüksége, mert fel kell nevelnie bizonyos korig az utódot. Ennek érdekében meg kell szereznie a lehető legjobb partnert, vagyis a lehető legerősebb, legbátrabb (a mai világban: leggazdagabb, leghíresebb, legmagabiztosabb) férfit. Nem minél több férfival akar lefeküdni, hanem stabil kapcsolatot akar az utód védelme érdekében. Ezért a legjobb férfit keresi. Ezért törvényszerűen konkurrenciaharcot folytat a többi nővel. Ezért van az is, hogy a nő számára a foglalt férfi a legvonzóbb.

Ezért a szexuális életben a nők gyakorlatilag mind vetélytársak, míg a férfiak legalább részben képesek felosztani a terepet egymás között, képesek szolidárisak lenni.

A munka terén is más a férfi és a nő helyzete. Az őskori férfi vadászik, a nő otthon van, mert az otthonához köti a gyermeknevelés. Gyerekkel a hátán is tud közlekedni, de nem tud úgy futni, mint a vadászok. Ezért inkább földet művel vagy bogyót gyűjt. A földművelés, primitív szinten, nem igényel együttműködést, ahogy a bogyógyűjtés sem. Sőt, bogyót csak ott talál, ahonnan még nem szedték le. Vagyis ott, ahol nincs másik nő.

Ezzel szemben a férfiak kooperálnak a vadászatban. Együtt ejtik el a vadat. Vannak köztük vetélkedések pl. azon, hogy ki a főnök, de legalább egy bizonyos szintig együtt kell működniük.

Ha mindezeket összeadjuk, akkor szerintem érthető, hogy a férfiak miért együttműködőbben és a nők miért versengőbbek.

Megint más kérdés az "egyenesség". A férfi erősebb, ezért "egyenesebb". Ha konfliktus van, bunyózik (kivéve kb. az utolsó 50-100 évet, amikor ez kiment a divatból, de még ma is előfordul) és eldöntik, kinek van igaza. A nő meg összeesküszik, pletykál stb., ami a gyengébbek fegyvere. Bár ez nem biztos, hogy így van, mert régen a nők is rúgták/karmolták egymást eleget.

"Okos ember nem általánosít"

Okos ember általánosít, persze ellenőrzi az általánosításait. A tudomány nem más, mint az általánosítás művészete.

2012. jún. 3. 01:44
 26/55 anonim ***** válasza:
84%

"Érdekes mód, fenn a férfiak állandóan káromkodnak, hülyítik, szidják egymást, mégis mindenki tudja, hogy poén az egész, mindenki haver, és csak azért csináljuk, hogy viccesebben teljen a munkaidő."

Én ezt nem tudtam, azt hittem, hogy ezt fiúk csinálják, nem férfiak, és ezek közül is azok, akiknek nincs vagy szegényes humorérzéke."

Akkor fiúk vagyunk, lesz@rom, de mi legalább jól érezzük magunkat munka közben, a csajoknál meg 2 bőgés/nap az átlag. De ők legalább "felnőttek".

2012. jún. 3. 01:44
 27/55 anonim ***** válasza:
76%

"A férfiak egymás közt empatikusabbak?

Hacsak nem vagy férfi, ezt nem tudod megítélni"

A ciánkáli mérgező? Ha csak nem ettél még, ezt nem tudod megítélni.

2012. jún. 3. 01:48
 28/55 anonim ***** válasza:
55%

"Mi férfiak sokkal jöbben kijövünk egymással"

Hát nem tom... Nem olyna régen láttam 3 manust verekedni fényes nappal, Valami munkások lehettek aztán talán nem akarták kifizetnia harmadikat metr félreálltak a kocsival kiugrottak aztán kettő ütötte a harmadikat, meg leszaggatták róla a kabátot. Már az útról dudáltak rájuk meg állt meg egy másik ember hogy mi az francot csinálnak már..

Akkor hagyták abba és hajtottak el, a harmadik meg ott maradt vérző fejjel.

Egyébként még női késes gyilkosról sem hallottam soha.

2012. jún. 3. 01:49
 29/55 anonim ***** válasza:
87%

"Egyébként még női késes gyilkosról sem hallottam soha."

Én pedig még baltásról is.

Egyébként te egy teljesen más, tök extrém szitut írtál le. Viszont itt a mindennapokról van szó.

2012. jún. 3. 01:52
 30/55 anonim ***** válasza:
42%

"A ciánkáli mérgező? Ha csak nem ettél még, ezt nem tudod megítélni."

Jaj, édes...

Ilyenkor bajban vagyok, mert ha ezt hoztad fel példának, akkor nem valószínű, hogy meg fogod érteni, miért butaság.

Igen, a cián mérgező. És nem, nem kell ennem, hogy tudjam, mert biológiailag ugyanúgy hat minden emberre. Akárki vagy, akármilyen tulajdonságokkal, ha megvágnak, vérzel. Ez egy tény.

De az, hogy két férfi hogy viselkedik egymással, nem fogod tudni előre megmondani. És nem éled meg a kapcsolatukat, csak külső szemlélőként tudod megfigyelni.

Vagy a fenti példával: nem kell senkit megvágni, hogy tudja, hogy vérezni fog. Viszont ahhoz, hogy tudja, mennyire fáj, milyen érzés, ahhoz meg kell vágni. És még akkor sem fog X-nek ugyanúgy, ugyanannyira fájni, mint Y-nak.

2012. jún. 3. 02:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!