Én gondolom rosszul?
A hétvégén megkértem a férjemet hogy segítsen egy kicsit mosogatni, kb 4-5 edény volt de nekem már ez is sokat jelent. Azt mondta nem szeretne mert ő egész héten dolgozik, én itthon vagyok, ez a dolgom. Ezt belátom, valóban így van. Viszont több mint 7 hónapos terhes vagyok, elmondtam neki hogy amíg egész nap a konyhában csinálom a dolgomat, nekem ez is baromi nagy segítség lenne. Olykor a boltba is nehéz kimennem, és vannak dolgok amiket tényleg meg kell csinálnom de úgy érzem segíthetne. Amíg nem voltam várandós szó nélkül elvégeztem mindezt, de már kevesebb az erőm.
Később a fejemhez vágta hogy nem vagyok elég házias mert én megmertem kérni erre. Ez baromi rosszul esett, aznap sírva aludtam el. Van olyan nap amikor úgy jön haza hogy vígan meséli hogy a fél napot átbeszélgették a főnökkel és alig dolgoztak valamit. Nekem meg nagyon rosszul esik hogy ennyi kis segítséget sajnál tőlem, aztán a fejemhez vágja hogy merészeltem megkérni.
Régen nem volt ilyen, szó szerint nem engedte hogy mosogassak mert akkor olyan munkám volt hogy egész nap áztattam a kezemet. Kímélni szeretett volna.
Én gondolom rosszul hogy legalább amíg terhes vagyok segíthetne? Vagy igaza van és még jobban kéne igyekeznem hogy házias legyek?
Nem olvastam a válaszokat, de én azt gondolom kedves Kérdező, hogy teljesen mindegy, ki mit dolgozik, ki mennyire fáradt, a lényeg az empátián és a szereteten van.
Pl. ha a barátomon látom, hogy fáradt, rossz kedve van, lehangolt, akkor hiába érek haza este fáradtan, megtörve, mégis a kedvére szeretnék tenni és csinálok neki egy fürdőt, vagy hozok neki valami finom édességet. Ezek nem nagy dolgok, mint ahogy pár tányér elmosása sem.
Számomra a kapcsolatban megszűnnek a külső tényezők és a szerelem, törődés kap nagyobb hangsúlyt.
Ha megkéred, akkor figyelembe véve azt, hogy a kedvese vagy és a gyermeketeket várod, ennyi még nem törné össze idegileg.
23/L
A sógorom még azért is akadt ki néha ha a nővérem túlerőltette magát a takarítással, és folyton ő szólt hogy pihenjen és majd ő megcsinálja. Pedig nem betervezett baba volt, sőt mindketten épp hogy ütik a 20-at. Mégis mindent egy csapatként csinálnak és megosztanak mindent, ha valamit szépen kérnek egymástól azt megteszik.
Szerintem ilyen egy igazi család, nem az hogy a férj beszól hogy te vagy a nő te vagy itthon oszt csináld te.
Mint írtam, maximalista vagyok és inkább kimentem magamnak egy pohár vízért mint sem hogy megkérjem őt.
Ha jól értem, ennél a pontnál lett rászoktatva a férj, hogy ő inkább ne is csináljon semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!