Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én gondolom rosszul?

Én gondolom rosszul?

Figyelt kérdés

A hétvégén megkértem a férjemet hogy segítsen egy kicsit mosogatni, kb 4-5 edény volt de nekem már ez is sokat jelent. Azt mondta nem szeretne mert ő egész héten dolgozik, én itthon vagyok, ez a dolgom. Ezt belátom, valóban így van. Viszont több mint 7 hónapos terhes vagyok, elmondtam neki hogy amíg egész nap a konyhában csinálom a dolgomat, nekem ez is baromi nagy segítség lenne. Olykor a boltba is nehéz kimennem, és vannak dolgok amiket tényleg meg kell csinálnom de úgy érzem segíthetne. Amíg nem voltam várandós szó nélkül elvégeztem mindezt, de már kevesebb az erőm.

Később a fejemhez vágta hogy nem vagyok elég házias mert én megmertem kérni erre. Ez baromi rosszul esett, aznap sírva aludtam el. Van olyan nap amikor úgy jön haza hogy vígan meséli hogy a fél napot átbeszélgették a főnökkel és alig dolgoztak valamit. Nekem meg nagyon rosszul esik hogy ennyi kis segítséget sajnál tőlem, aztán a fejemhez vágja hogy merészeltem megkérni.

Régen nem volt ilyen, szó szerint nem engedte hogy mosogassak mert akkor olyan munkám volt hogy egész nap áztattam a kezemet. Kímélni szeretett volna.

Én gondolom rosszul hogy legalább amíg terhes vagyok segíthetne? Vagy igaza van és még jobban kéne igyekeznem hogy házias legyek?

2012. máj. 29. 11:31
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
97%

Elég nagy bunkó a férjed, már ne is haragudj!

Az olyan hozzászólónak meg üzenem, hogy nem azért kéne segítenie a férjének, mert a kismamának nincs keze és ne tudná megcsinálni, hanem mert SZERETI és SEGÍTI amiben tudja, és nem odavágni egy nagy pocakos nőnek aki mellesleg a felesége, hogy csináld meg ez a dolgod....egy házasságban nincs, te dolgod meg én dolgom, segítjük egymást amiben tudjuk, ha megkérnek rá! MAjd ha te is terhes leszel nagy hassal és odavágnak egy ilyen mondatot neked is, kíváncsi lennék mennyire lennél toleráns....

2012. máj. 29. 11:48
 12/44 anonim ***** válasza:
95%

Nem te gondolod rosszil.

7hónaposan azért már elég nagy pocakod lehet,minden apróság sokkal fárasztóbb.

Ha beteg vagy,akkor is ilyen?

Amikor majd megszületik a pici,akkor friss sebbel is neked kell majd főznöd,mindent megcsinálnod?

(Párom ellentéte a tiédnek,egy megfázással is "ágybaparancsol",körbeugrál,egyébként ugyanugy végez házimunkát mint terhesség előtt,mondván bár most csak ő dolgozik munkahelyen,van nekem is olyan fárasztó a pocaklakót cipelni,mint neki benn dolgozni-és nekem még kávészünet sincs:))

2012. máj. 29. 11:50
 13/44 A kérdező kommentje:
Nem vesztünk össze ezen, ha lett volna erőm biztos megint elmondtam volna a magamét, de még ahhoz is fáradt voltam. Inkább csöndben eljöttem. Azt mondta ő szeretné ha meglenne osztva a munka. Vagyis ő keresi a pénzt hogy eltartson minket én nekem meg ez a dolgom. Mindenben ezt nézi. A terhességem elején volt ebből pár vita, mert elnézte azt is hogy karton vizeket cipelek haza a boltból... Azt mondta hogy csináljam meg kétszerre ha nem bírom de nekem nem megy. Világ életemben maximalista voltam, szerettem elvégezni a munkát ami rám volt osztva. Eleve rossz érzés hogy meg kell kérnem ilyen semmis dolgokra, ha nem lenne baba, akkor ha beleszakadok is megcsinálom, de már nem merem mert gondolnom kell a picúrra is, nem erőltethetem meg magam. Tőle meg félve kérek egy pohár vizet is, mert azt várom mikor húzza rá a száját.
2012. máj. 29. 11:56
 14/44 anonim ***** válasza:
100%
A munkának és az otthoni dolgoknak semmi köze egymáshoz! Te otthon dolgozol azért hogy ne mocsok közt éljetek, a férjed azért hogy legyen mit ennetek. De ez nem jelenti azt hogy mindenért neked kell ugrálnod, a kettőtök háztartása, háza, nem csak a tiéd hogy neked kéne rendben tartanod.
2012. máj. 29. 11:59
 15/44 A kérdező kommentje:
11:50: Ha beteg vagyok, még rosszabb. Akkor még finoman ócsárol is hogy milyen nyámnyila vagyok. Persze nem így szó szerint, de tudom hogy utálja a gyengeséget, a betegséget... Ő amikor beteg, lábon kihordja, egy szó és panaszkodás nélkül. Én kiskoromban is elég beteges voltam, sokat voltam ágyban. Hát ő ezt nem bírja elviselni...
2012. máj. 29. 11:59
 16/44 anonim ***** válasza:
30%

"Az én párom ha kettőt tüsszentek, már terel be a konyhából, hogy az ő kicsikéje betegen ne fárassza ki magát"

Azért a legtöbb férfi nem ilyen, hogy azt hiszi, a kicsikéje gyűrűje leesik az ujjáról, ha elmosogat terhesen 5 darab edényt.....

Nálunk egyenrangúság van ebben is, néha én mosogatok, néha ő, egyikünk sem hív halottas kocsit ha a másik tüsszent, mindketten el tudunk mosogatni náthásan is, én terhesen is el tudtam. Más dolog, ha fáradt voltam, vagy megcsinálta ő amikor terhes voltam, vagy én megcsináltam másnap. SOHA nem volt ez nálunk gond. Túlreagáltátok mindketten. Mondjuk neked, kérdező, erre a túlreagálásra ok a terhesség, mert ilyenkor mindent a szívünkre veszünk, de a férjed meg lehet hogy épp rossz passzban volt.

Nem kell mindennek elmondani a férjét, neki is lehetett rossz napja. Mivel a kérdező egyetlen esetet emelt ki, feltehetőleg nem is ilyen mindig. Nekem ráadásként nem is kéne egy mamusz, aki azért, mert azt hiszi terhes vagyok vagy épp beteg, már a széltől is óv és legszívesebben mentőt hívni ha egyet nyikkanok. A hideg kirázna ettől is. Nem az apucikám, én meg nem a magatehetetlen kislánya vagyok, hanem erős, egyenrangú emberek.

2012. máj. 29. 12:00
 17/44 anonim ***** válasza:
83%
Te jóég, minek mentél hozzá??? Kicsit meggondolatlanság, hogy egy ilyen embernek szülsz gyereket!
2012. máj. 29. 12:01
 18/44 anonim ***** válasza:
100%
Egyik válaszoló vagyok. Mondjuk azért a te kezed is benne van a dologban. Ha nem mersz szólni semmiért, nem mered megkérni (úgy általában) semmire, ha mindenben kiszolgálod, inkább kipurcansz (bocsánat), de megcsinálsz mindent, akkor viszont azon se csodálkozz, hogy elkényelmesedik. Valamelyik nap volt pont egy ilyen kérdés, hogy a férjnek mindent megcsinál-e az asszony. Sokan írták, hogy így szeretik meg úgy szeretik a párjukat és hát kiderült, hogy bizony még a tányért és a poharat is elé rakják. Én akkor azt írtam, hogy na ilyen szinten nem, mert egy idő után elkényelmesedik és bizony akkor már lehet, hogy teher lesz a nőnek, hogy állandóan kiszolgálja a férjét. Most nem feltétlenül azt mondom, hogy nálatok erről van szó, de ha mindent megcsinálsz, akkor lehet, hogy már a te férjed is elkényelmesedett, mert te úgyis megcsinálod.
2012. máj. 29. 12:02
 19/44 anonim ***** válasza:
100%

#16-os

Gratulálok, te is leszűrted a lényeget a mondanivalómból...

Nem az egyenjogúságról van itt szó, hanem az alapvető gyengédség hiányáról, amit jobb esetben éreznie kellene a feleknek egymás iránt.

2012. máj. 29. 12:04
 20/44 anonim ***** válasza:
100%
Különben sem azt írtam, hogy halottas kocsit hívunk egymáshoz, ha betegek vagyunk, de nekünk nem derogál kedvesnek és figyelmesnek lenni a másikhoz. Amúgy nálunk is be van osztva pl. a mosogatás (egyik nap ő, másik nap én), de ha valamelyikünknek csak szimplán nincs kedve, gond nélkül elmosogat helyette a másik, és a fene nagy egyenjogúság nem esik ettől kétségbe...
2012. máj. 29. 12:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!