Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én gondolom rosszul?

Én gondolom rosszul?

Figyelt kérdés

A hétvégén megkértem a férjemet hogy segítsen egy kicsit mosogatni, kb 4-5 edény volt de nekem már ez is sokat jelent. Azt mondta nem szeretne mert ő egész héten dolgozik, én itthon vagyok, ez a dolgom. Ezt belátom, valóban így van. Viszont több mint 7 hónapos terhes vagyok, elmondtam neki hogy amíg egész nap a konyhában csinálom a dolgomat, nekem ez is baromi nagy segítség lenne. Olykor a boltba is nehéz kimennem, és vannak dolgok amiket tényleg meg kell csinálnom de úgy érzem segíthetne. Amíg nem voltam várandós szó nélkül elvégeztem mindezt, de már kevesebb az erőm.

Később a fejemhez vágta hogy nem vagyok elég házias mert én megmertem kérni erre. Ez baromi rosszul esett, aznap sírva aludtam el. Van olyan nap amikor úgy jön haza hogy vígan meséli hogy a fél napot átbeszélgették a főnökkel és alig dolgoztak valamit. Nekem meg nagyon rosszul esik hogy ennyi kis segítséget sajnál tőlem, aztán a fejemhez vágja hogy merészeltem megkérni.

Régen nem volt ilyen, szó szerint nem engedte hogy mosogassak mert akkor olyan munkám volt hogy egész nap áztattam a kezemet. Kímélni szeretett volna.

Én gondolom rosszul hogy legalább amíg terhes vagyok segíthetne? Vagy igaza van és még jobban kéne igyekeznem hogy házias legyek?

2012. máj. 29. 11:31
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
83%
Neked van igazad, elég bunkó módon reagált a kérésedre. Én a helyedben elgondolkoznék azon, hogy a jövőben mire számíthatok...
2012. máj. 29. 11:37
 2/44 anonim ***** válasza:
17%
Nem bántani akarlak,de valahol igazat adok a férjednek.Ő egész nap távol van,dolgozik,még ha adódnak könnyebb napok is a munkahelyén,de akkor is helyt kell állnia,be kell járnia,pénzt kell keresnie,eltartania Téged.Neked meg a háztartás a feladatod,mert azzal,hogy hozzámentél,ezt vállaltad.Természetesen ezzel nem azt mondom,hogy nem segíthet be Neked,de négy-öt darab tányér elmosásának Neked sem kéne gondot okozni,akkor sem,ha terhes vagy.
2012. máj. 29. 11:38
 3/44 anonim ***** válasza:
86%

Egyáltalán nem gondolod rosszul, kicsit érzéketlen a férjed.

Nem beszélve arról, hogy te sem maradsz örökké otthon, de ha most nem teszel valamit az ügy érdekében, addigra már teljesen alap dolog lesz, hogy meló mellett is mindent neked kell otthon csinálni. Ne hagyd magad!

2012. máj. 29. 11:38
 4/44 anonim ***** válasza:
88%
Jó nagy bunkó a férjed! Bocs. Én párom is kb ilyen annyi külivel, hogy nekünk nincs gyerekünk, de ilyen hozzáállással nem is szeretnék, legalábbis nem tőle! Mondjuk hozzáteszem, hogy szerencsém van, hogy ezt még így idejében megtudtam, hogy Őrá ne számítsak ilyesmiben, hogy mosogatás vagy főzés... Mióta vagytok együtt, hogy Ő ezt így el tudta titkolni? vagy zavarja az alakod, a nagy pocakod? Előléptették és beképzeld lett? Bekattant?
2012. máj. 29. 11:39
 5/44 anonim ***** válasza:
92%

jó bunkó a férjed.

én 5 hónapos kismama vagyok már van egy 2 éves nagylányunk, de hébe-hóba nekem sincs kedvem se erőm mosogatni és pont amiatt amit írtál hogy csak 4-5 edény, nem esne le az ujjáról a karikagyűrű ha elmosná a kedves férjed..,néha megkérem az enyémet is és elmosogat, nem sokszor :-)

ha fáradt nem is kérdezném mert úgyse tenné meg.,

de ha itthon van napokig szó nélkül megteszi, néha fel is porszívózik, nagy ritkán.

bár ne izgulj ezen, a férfiak alapból ilyenek később meg azt fogod hallani előre felkészítelek hogy :

gyesen vagy mi dolgod egész nap?? ..... hm...

hát ez van :)

sok érdemlegeset nem tudok írni, hát kitartás,de azért azt megkérdezném tőle hogy majd a gyerek körül sem fog semmit se segíteni?.. mert jobb lett volna akkor nem szülni egy ilyen embernek gyereket..

2012. máj. 29. 11:39
 6/44 anonim ***** válasza:
69%

nem volt szép tőle

össze kellett volna törnöd szeme láttára a tányérokat

hogy oké neked sincs kedved mosogatni nekem se

észbe kapott volna a másodiknál

2012. máj. 29. 11:44
 7/44 anonim ***** válasza:
95%
Én úgy gondolom nem kértél tőle nagy dolgot, mármint az ő oldaláról nem nagy dolog 4-5 edényt elmosogatni, de ha te fáradtnak érezted magad, akkor simán el kellett volna, hogy mossa. A férjem amikor terhes voltam szinte az első perctől kezdve átvette a takarítás nyűgjét és hiába is akartam volna takarítani, nem engedte, azt mondta meg ne tudja, hogy nekiálltam takarítani. Pedig egyébként utál porszívózni. Pár hetes terhes korom óta Ő csinálta. Persze miután megszültem, azóta minden visszaállt a régi kerékvágásba. Úgy gondolom azért ez is túlzás volt a másik irányba, azonban nyitottnak kéne lennie a férjednek arra, ha fáradt vagy, akkor kicsit levegyen a válladról. Az egy dolog, hogy otthon vagy, az is egy másik dolog, hogy nem betegség ez, hanem egy állapot, azonban az eléggé nyilvánvaló, hogy egy 7 hónapos terhes nő már fáradékony és esetleg nem bír annyit a nagy pocakkal, mint egy nem terhes. Úgyhogy a férjed volt érzéketlen.
2012. máj. 29. 11:45
 8/44 anonim ***** válasza:
51%

A terhesség ne betegség és ezt úgy mondom, hogy nemrég szültem.

Az igaz, hogy kicsit bunkón reagált a férjed, de ha épp nincs erős megcsinálni vagy nincs kedved akkor otthagyod és másnap el lesz mosogatva.

Ha rosszul érzed magad akkor ne csinálj semmit és pihenj le, ha megkérdezi, hogy miért nem csináltál semmit akkor közlöd vele, hogy rosszul érzed magad.

2012. máj. 29. 11:45
 9/44 anonim ***** válasza:
90%

Komolyan nem értem az embereket.

Minek éltek párkapcsolatban, minek csináltok gyereket, ha nem azért, hogy együtt élvezzétek az életet, hogy boldoggá tegyétek a másikat, hogy megkönnyítsétek egymásnak a hétköznapokat? Miért kell pár tányér elmosásából is ilyen balhékat rendezni?

Az én párom ha kettőt tüsszentek, már terel be a konyhából, hogy az ő kicsikéje betegen ne fárassza ki magát, majd ő megcsinálja helyettem a munkát. Nyilván ez túlzás, de inkább ez, mint hogy terhesen még neked kelljen magyarázkodnod, hogy nem bírsz egy-két munkával. Nem nagytakarításra kérted meg azért...

Ha ennyi gyengédség sincs valakiben a terhes felesége iránt, aki a közös gyereküket várja, azért az nem jó jel, határozottan ez a véleményem.

2012. máj. 29. 11:46
 10/44 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igazából régen nem volt ilyen, amióta elköltöztünk saját lakásba elkényelmesedett. Nem léptették elő, szerintem a költözés az oka. De az igaz hogy imádja a munkahelyét, minden nap megemlíti hogy mennyire imád ott dolgozni, hogy milyen jó ott minden, én meg egész nap robotolok. Ez esik kicsit rosszul.. aztán ha kérek valamit, egyből jön azzal hogy ő milyen fáradt. :-( Nem tudom mit tehetnék ez ellen, össze veszni nem szeretnék vele mert csak mondja a magáét. Ha normálisan elmondom hogy segítsen, akkor meg jön a sajnáltatás hogy ő milyen fáradt.
2012. máj. 29. 11:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!