Férfiak, férjek, visszataszító egy nő ilyen stílussal? Nők akik ilyenek, akik ellen küzdenek, vagy akár pont az ellentéte?
Erős, amit akar eléri. Amit gondol kimondja vele szemben is, barátokkal, családdal, nem kertel. Nem mosolyog reggeltől estig bűbájosan ha vmi nem tetszik neki. Közli a problémákat, ha a beszélgetés nem hat, akkor erőteljesebbre vált. Elvárásai vannak otthon, nem csinálja meg ami nem az ő dolga. Nem viseli ha uralkodnak rajta, viszont szereti kézben tartani az eseményeket.
El tud e üldözni egy férfit a családtól ilyen viselkedés? Illetve mik azok a tulajdonságok, amik magával ragadják?
Sok érdekes válasz született, majdnem mindegyikben van is igazság.
Ami úgy érzem nem egyértelmű: nem írtam olyat, hogy a férfi főzzön, mosson, takarítson. Szó sincs ilyenről. Vannak dolgok amik le vannak "osztva", viszont ettől ha úgy adódik el lehet térni. Mi történik ha a férfi otthon van egy nap és felporszívózik, mert mondjuk behordták a sarat. És mi van ha a nő otthon van hétvégén és füvet vág, vagy autót mos??? Semmi.
"Ha szerelmes, ha szeret odaadó, kedves, szeret simogatni, érinteni, és viszont szereti ha ő kapja. Ápol ha beteg a családja, reggelit készít ha megéheztek"
Ugyanúgy egy férfi is lehet ilyen! Sőt, ha több ilyen férfi lenne, jobb lenne a világ!
Nem vagyok férfi, szolgatípus sem. Elérem, amit akarok, de érdekes módon nem erővel, hanem általában kedvességgel és mosollyal (mert én igenis szeretek mosolyogni, semmivel sem fárasztóbb, mint savanyú pofát vágni mindenhez)
És mondjuk mosogatni is szeretek. Nem azért, mert úgy érzem ez a dolgom, hanem mert igényem van a rendre és a tisztaságra. Férfiak közt is van ilyen, de úgy tapasztaltam, hogy sok férfi tűrőképessége a rendetlenséget illetően jóval magasabb, mint a legtöbb nőé. És nekem az is fontos, hogy megteremtsem az idillt az otthonomban. Olyan otthont szeretnék, ahová a gyerekeim és a férjem örömmel jönnek haza.
Dolgozom én is, dolgozik a párom is. Be szokott segíteni a házi munkába is, nem én csinálok mindent. De ha akad az ajtózár, ő fogja megszerelni, ugyanúgy a tv-t is. Én meg mosok, mert nekem az megy jobban.
Persze, ma már sok nő nagyon büszke rá, hogy meg tud mindent csinálni ő is, amit egy férfi. Én nem tudok, nem is akarok. Mert nekem fontos, hogy legyen olyan, amiben ő a jobb, vagy ami neki megy csak. Ha jobban érzi magát attól, hogy szükségem van rá (nem csak érzelmileg, hanem a mindennapokban is), akkor miért ne adjam meg neki ezt az örömet?
Én is meg szoktam beszélni a problémákat (mert nekünk is vannak), bár én abszolút a beszélgetés híve vagyok, nem váltok erősebbre. De ugyanezt a párom sem szokta tenni. Nem vagyok alárendelt, de fölé sem akarok kerekedni senkinek. Az egyenrangúság híve vagyok.
És az őszinteségé is. Én is kimondom, amit gondolok. Csak persze arra figyelek, hogy milyen stílusban. El lehet mondani úgy a véleményem, hogy azzal ne bántsak meg senkit. Meg amit írt egy előttem válaszoló, hogy ne tűnjön "belepofázásnak". Ha nem az én dolgom, vagy nem érdekem annyira, hogy az adott témában képviseljem a véleményem, akkor nem is erőltetem. Vérre menő vitákat pedig nem fogok lefolytatni csak azért, hogy nekem legyen igazam.
Miért írják többen is hogy fapofa, meg savanyú meg stb???
Annyit írtam, hogy: "Nem mosolyog reggeltől estig bűbájosan ha vmi nem tetszik neki." Ez nem hiszem hogy egyenlő lenne azzal amit írtok páran.
63%
a kérdező nem is ezt írta. Ő egy határozott jellem, valójában ilyennek kellene lennie egy nőnek. Attól még gondolom nem vág egész nap őrmester-pofát, szokott ő is kedves lenni, mosolyogni. Amiket leírt, teljesen normális emberre vall, kivéve, talán az erősebb hangnem, de tényleg vannak olyan emberek, akiknek máshogy nem lehet tudtára adni dolgokat. Van aki a mosolygós szóból is ért.
+
Az a pasi lesz rendetlen, amelyik megengedi magának. Ugyanúgy lehet rendre igénye egy férfinak, csak ugye a lustaság, meg a nőkre való áthárítás az könnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!