Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tovább ezek után,...

Hogyan tovább ezek után, válni, vagy mit tehetek még?

Figyelt kérdés

A férjem hosszú ideje munkanélkülin van(fél éve) és persze emiatt folyamatosan őrlödöm,neki sem mindegy .

Hónapok óta hitegetik egy konkrét munkalehetőséggel rendszeresen még egy hónap múlvára halasztva a kezdési időpontot.

Mást nem nagyon keresett,bár néhány helyet megnézett,sehová sem kellett.

Én lassan az utolsó idegi tartalékaimat is felemésztem ,tehetetlennek érzem magam,részemről megvan a bevételünk,de én egyedül kevés vagyok fenttartani a családot.

Az utóbbi időben egyre arrogánsabban,türelmetlenebbül reagálta már le ,ha rá mertem kérdezni,hogy mikor lesz már végre munkahelye,hiszen már a munkanélküli segélye is lejárt,arra hivatkozott ,hogy neki sem mindegy,de bízik benne,hogy most már valóban kezdhet ahol ígérték neki.

Nem iszik,nem dohányzik ,tervei,céljai lennének,nem élvezi az itthonlétet,azt mondja alig várja,hogy dolgozhasson,kissebb munkákat el is vállalt,ha szóltak neki.

Mikor ma ismét felmerült a téma és merészeltem aggódni ezen arrogánsan azt mondta,hogy most minek aggódom,,hiába sírok attól nem lesz jobb,majd fenyegetőzni kezdett,hogy ő összepakol és elmegy ,mert nem lehet kibírni azt amit én művelek vele.

Számonkérést nem tűrt soha semmiért,a hibáit soha nem ismeri be,nagyon elenyésző azon esetek száma amikor utólag azt mondja,hogy ne haragudjak feszült volt és azért beszélt velem így,makacs ,konok ember,aki nem szereti kimutatni,ha problémái vannak.

Fogta magát ma és elment,én hívtam,hogy hová ment ,azt mondta,hogy ő nem tud így élni tovább.

Nemrég azt mondta,hogy nincs miért élnie és nincs miért hazajönnie...két gyerekünk van egyébként akiket nagyon szeret.

Elment egyszer februárban ugyanígy ,én könyörögtem vissza akkoris ,hogy ne csinálja ezt,ne menjen el,3 napig fel sem vette a telefont ,amikor hazajött alig mertem jóideig felhozni a munkanélküliségét,de mostanra már tarthatatlannak érzem a helyzetet,a szüleim segítsége nélkül már a végrehajtók jöttek volna hozzánk.

Azt ígértem jóban-rosszban...

2012. máj. 26. 15:05
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:

Akkor hagyd békén. Legyél vidám,tedd a dolgot. És hagy, hogy ő is tegye az övét.

Gondolom azért ilyen depis, mert naponta felhánytorgattad neki, hogy még mindíg nincs melója

2012. máj. 26. 16:02
 22/42 anonim ***** válasza:
Jó, akkor nem kell megszeretgetni, egyszerűen csak menj oda és mondd el neki, hogy nem akartál kiakadni, csak aggaszt ez a helyzet, de tudod, hogy őt is és látod, hogy próbálkozik és biztos vagy benne, hogy előbb utóbb minden rendbe jön és te segítesz neki, kitartasz mellette és valahogy majd megoldjátok. Egyelőre elég annyira probléma, hogy nincs lóvé, nem kell, hogy még a házasságotok is megromoljon. De amúgy nem is értem komolyan... Ha milyen ilyen helyzetben lennénk a férjemmel (nem vagyok férjnél amúgy) még szorosabbra fűzném a kapcsolatunkat, sokkal jobban ragaszkodnék hozzá, bizonyítanám, hogy betonbiztosan kiállok mellette és érte, támogatom...és nem távolodnék el tőle.
2012. máj. 26. 16:08
 23/42 anonim ***** válasza:
(18) Ha visszamegy, és megnyugszotok kicsit, próbáld meg magatokkal csalni egy-egy sétára, vagy bármi másban megkérni,hogy segítsen otthon. Addig is eltereli a figyelmét, amíg a gyerekekkel sétál vagy játszik, és látja, hogy igenis értük haza kell mennie és otthon kell maradnia. De tényleg próbáld kerülni a témát pár hétig.
2012. máj. 26. 16:09
 24/42 anonim ***** válasza:

*Ha mi ilyen

(csak összecsúsztak a szavak)

2012. máj. 26. 16:09
 25/42 anonim ***** válasza:

Tudod, a mai magyarországi munkaviszonyok miatt a férjemnek olyan munkahelye van, ahol ha 1 hétig esik az eső, 2 hétig nem tud dolgozni, mert 1 hétig esik, a következő 1 hétben meg nagy a sár. És erre a 2 hétre a bevétel nulla.

Persze, elmehetne máshová is dolgozni, írok, mik a választások.

6 hét Németország. Másfél éves kicsi gyerekünk van, akivel nagyon imádják egymást.

Elmehet tanyára, szintén km-ekre birkákat őrizni, ahol semmi tisztálkodási lehetőség nincs.

Vagy elmehet a szakmájába dolgozni, de mivel 25 km-re van tőlünk a város, mert vidékiek vagyunk, az útiköltséget neki kéne állnia, ami a mai Magyarországban autóval, hát hogy is mondjam, a benzinárak kicsit talán magasak... Vagy járhat busszal, de akkor meg nem érne oda kezdésre és nem biztos, hogy lenne hazafelé busza.

Már írtam, hogy van egy másfél éves gyerekünk, én sem kapok sokat utána.

Szóval elhiheted, hogy nálunk sem könnyű a helyzet, de mégsem csesztetem. Ő is sokszor ideges ez miatt, mi is rengeteget veszekszünk a pénz, jobban mondva a hiánya miatt, de megpróbáljuk azt a kicsit is beosztani, amikor meg engedi az idő és egész hónapban tud dolgozni, akkor pedig félreteszünk, amennyit tudunk. Illetve van régebbről egy kis pénzünk, amihez tudunk nyúlni. Olyan vésztartalék. Jövő héten kedden úgy néz ki, hozzá is kell nyúlnunk, mert 4.-éig nem elég a pénzünk.

Úgyhogy próbáld meg megérteni a férjed, elhiszem, hogy rossz, de mások is vannak ilyen helyzetben, mégsem akarnak ez miatt elválni.

2012. máj. 26. 16:12
 26/42 A kérdező kommentje:

"vagy bármi másban megkérni,hogy segítsen otthon"

Már kitakarította a nagymühelyt egy hétig,fákat ültetett egy hétig,a pagodát újrafestette egy hétig ,mosogat,felmos,gyerekeket ellátja stb.

DE a szórakozásunkban már nem akar részt venni,nincs kedve sétálni,mert akkor persze én beszélgetnék.

2012. máj. 26. 16:13
 27/42 anonim ***** válasza:

Párom apjának több, mint 7 éve nincs munkája, de a felesége nem mer neki szólni, mert hasonlóan bunkón reagálná le...

Szerencséje van a feleségének, hogy sokat keres és anno is raktak félre...

Kíváncsi vagyok, ha nem ennyi idő után "zaklatod", mi lenne jelenleg...

2012. máj. 26. 16:15
 28/42 A kérdező kommentje:

"Illetve van régebbről egy kis pénzünk, amihez tudunk nyúlni. Olyan vésztartalék. Jövő héten kedden úgy néz ki, hozzá is kell nyúlnunk, mert 4.-éig nem elég a pénzünk. "

Nektek sem könnyű.

Nekünk a vésztartalékukat a munkanélküliség kezdetén a férjem nagymamájának temetésére költöttük,a férjem egyedül temetette el szegényt.

A főnöke ráadásul végkielégítést sem adott,mert azt mondta,hogy majd 1-2 hónap munkanélküli után vissza fogja venni ,talán újra lesznek munkák,de az évtizedek óta működő cég is befuccsolt a válságtól,nem vette vissza,végkielégítsét így nem kapott.

2012. máj. 26. 16:18
 29/42 anonim ***** válasza:
61%

Ha nem akar szórakozni, hát hagyd.

Tudod az a szörnyű, hogy mi itt elmonduk neked ezerszer, hogy te vagy a hülye, te még mindíg magyarázod a bizonyítványt. Ahelyett, hogy azt mondanád, igazatok van,marha vagyok, megyek és bocsánatot kérek....

Szerintem jobban jár az a szegény ember, ha megszabadul tőled. (csak a gyerekekt sajnálom)

2012. máj. 26. 16:28
 30/42 anonim ***** válasza:

Akkor viszont munkaügyi bíróság! Gondolom az is baja a férjednek, hogy nem tudja hasznosan lekötni magát. Legalább amíg ezt intézi (akár nekifoghat megírni a keresetet, némi netes kutatás után), addig is elfoglalja magát.

Éreztesd vele, hogy hasznos, mert úgy látom, ez bántja a leginkább.

Apám is ilyen. Bár ő nem volt munkanélküli, amikor nyugdíjba ment, pénteken mondta, hogy király, most lógathatja a lábát. Szombatot végigfeküdte, tévézett, aludt. Vasárnap délig aludt, délután kertészkedett. Hétfőn füvet nyírt, tetőt szerelt, kocsit mosott, felmosott, átrendezett két szobát, utána átment a szomszédnak segíteni építkezni. Kedden már idegbeteg volt, hogy nincs mit csinálni.

Nem sokkal később saját céget alapított és azóta is rohangál ügyeket intézni, üzletet kötni, pedig anyagilag megtehetné, hogy egész nap tévét néz. Pedig ő már a hetvenhez közelít és a fizikai állapota se a legjobb...

2012. máj. 26. 16:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!