Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Működni fog ez így tovább? Én egyetemen, ő pedig egy másik városban. Mit tehetek értünk?
Nos, az a helyzet áll fenn, hogy most már több mint 5 hónapja vagyunk együtt a barátnőmmel. Nagyon jól megvagyunk, de jelentkeztem egyetemre, és a pontjaimat tekintve úgy néz ki fel is vesznek. Bár ez még nem derült ki, de valószínű.
A héten elkezdtem gondolkodni azon, hogy mi lesz, ha én elmegyek egyetemre egy totál másik városba, ő pedig még marad a szakképző évfolyamon a suliban. Távkapcsolat lesz az egész, hetente 2 napot látjuk egymást stb stb. Felmerülnek a problémák, hogy bírni fogjuk-e. Ráadásul ilyenkor a kapcsolattartás sem könnyű.
Mit tehetek, hogy ez a kapcsolat megmaradjon? Nagyon sokat küzdöttem érte, majdnem 9 hónapig. Én nagyon szeretem őt, és biztos vagyok benne, hogy ő is engem.
Valami ötlet? Vélemények?

Sok ismerősöm van, akinek a kapcsolata kibírta a távollétet ugyanilyen okból kifolyólag. A következő évet én is másik városban kezdem, a barátom pedig marad itt, de nem félek tőle, hogy tönkremegy a kapcsolatunk.
Ne féljetek tőle, ha szeretitek egymást, úgyis megoldjátok! :)

Voltam én is ilyen szituációban. Nekem nem igazán ment. De nővérem most is így van majd 2 éve a párjával, csak ő dolgozik a párja meg még tanul és dolgozik (saját cég)
Embere válogatja ezt amúgy, de mindenképp kettőtökön múlik. A csábítás az marhanagy lesz az egyetemen én is ott ismerkedtem meg a párommal (lassan 3 éve vagyuk együtt)
Mindig voltak vannak nehéz időszakok egy kapcsolatban, de a nehezek erősítik meg igazán azt, hogy ti mennyire is akarjátok a kapcsolatot megtartani, avagy leszarni.
Sok sikert és kitartást kívánok nektek

Figyelj csak, hány km-re mész majd tovább tanulni?
Ha minden hétvégén tudtok találkozni, akkor az szerintem még nem a távkapcsolat kategóriája.
Fontos, hogy minden nap beszélj majd kicsit a barátnőddel? msn. skype, telefon. Akármilyen zsúfolt is lesz a napod, erre esténként mindig lesz 20-30 perced (én is voltam egyetemista, így tudom.)
Azt is vedd számításba, hogy a vizsgaidőszakban télen, és nyáron már otthon tudsz lenni, elég, ha a vizsgák időpontjára jársz vissza a suliba. Tavaszi, és őszi szünetben is otthon lehetsz. Ha olyan szakra mész, tudod úgy is összeállítani az órarended, hogy pénteken már ne legyenek óráid, így akár már pénteken délben otthon lehetsz.

Köszönöm a sok biztatást.
Igazából az a helyzet, hogy én már most is 45 km-re lakom tőle, az egyetem pedig még +75km innen. De hétvégente mindenképp haza fogok járni (ez már amolyan megszokás is, 4 éve kollégista vagyok).
Bízom benne, hogy megmaradunk. Én bízom benne, és tudom hogy hűséges, és magamról is tudom, hogy alapból ilyen beállítottságú vagyok, ráadásul még örök romantikus és álmodozó, szóval :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!