Anyukák! A ti férjetek foglalkozik a gyerekkel? Van itt olyan, akinek a férje gyerekesen viselkedik, önző, vagy szándékosan gonosz? Érdekelne, hogy csak én élek így, vagy vannak még mások is.
Leírom, mire gondolok:
A férjem nagyon sokat dolgozik, ezzel nincs is semmi bajom. Ha van egy kicsi szabad ideje, akkor nem velünk (velem és a gyerekkel) van, hanem elvonul meccset nézni, vagy a kutyás barátaival megy kutyasuliba. Persze félig megértem, mert kell a kikapcsolódás, de nem kellene legalább egy kis időt a gyerekkel tölteni?
A másik, hogy mindig ő az első. Ma leült reggelizni és megkértem, hogy adjon pár falatot a kicsinek is. Ő felállt, hogy már végzett és elkezdte elkészíteni a kávéját. Kérdeztem, hogy nem falatoznak? Erre határozottan közölte, hogy már jóllakott. Megkérdeztem, hogy a gyerekkel mi lesz? Erre durcásan visszaült és így kínálgatta az 1 éves lányunkat: "na itt van egyél már!", "mi van nem kell?", "ha nem eszel hozom a porszívót!" (fél a porszívótól, mert azzal szívjuk az orrát). Pár napja megszerkesztettem egy fotókönyvet a gyerekről. Kértem, hogy nézze meg, de közölte, hogy a megasztárt nézi, majd később. Másnap se nézte meg :( Arra viszont megkért, hogy sürgősen szerkesszem meg a kutyaiskolában készült videó felvételt a 3 kutyás barátnőjének, mert megígérte nekik, hogy hamar megcsinálom. Abba belenézett. Biztos, mert nem volt éppen megasztár :) Ritkán van olyan, hogy magától leül a kicsivel játszani, vagy velem beszélgetni.
Néha szándékosan gonoszkodik. Egyszer megkértem, hogy rakja el a gyerek cipőjét és mivel nem mondtam meg pontosan, hogy hova (sajnos fogalma sincs hol tartom a holmiját) eldugta az egyik ruhakupac mögé. Ma kértem, hogy vegyen ki kutyakaját a fagyasztóból, de nem mondtam meg pontosan, hogy nyers, vagy főtt kaja legyen, ezért nem vett ki inkább semmit. A magyarázat ez volt: "nem tudtam dönteni".
35 éves! Miért ilyen gyerekes néha? 16 éve vagyunk együtt és ő könyörgött évekig, hogy házasodjunk össze és szüljek. Nem ráerőltetett dolog.
1-es valaszolo te nem hallottal meg az orrszivo-porszivorol? Kepzeld van ilyen, es babaknak-kisgyerekeknek talaltak ki, es millio anyuka hasznalja mert nagyon hatekony. A leghatekonyabb. Minek bunkoskodsz ezen? Latszik hogy nincs gyereked!
Kerdezo, vannak ilyen pasik en mar hallottam rola. Ilyen gyermeteg alakok! Onzok! En a sarkamra allnek a helyedben de nagyon hamar. Mit kepzel ez magarol!
32-es.
1. vagyok, nem bunkóskodtam, de ha ezt annak veszed, akkor gratulálok.
Amúgy nem gondoljátok, hogy nevetségesek vagytok? 4 oldalon keresztül engem kritizáltok a véleményem miatt. Talán a Kérdezőnek válaszoljatok, engem pedig értékeljetek a kicsi piros kézzel, ha ennyire nem tetszik a válaszom.
Te jó ég! Én érzem magam rosszul a férjed miatt, férfiként. Egyedül nevelem a lányomat immár 2,5 éve (most lesz 3 éves a jövőhéten), így pontosan tudom, milyen nehéz lehet neked.
Nekem kéthetente egyszer van az (vasárnap délutánonként), hogy pár órára azt csinálok, amit akarok, a többi időben tanulnom kell (idén államvizsgázok nappali szakon), dolgoznom kell (heti 6 nap, napi 3 óra minimum), foglalkozni a háztartással (csak hétvégénként) és a gyerekkel is lenni.
Sok kitartást kívánok, és remélem megváltozik a férjed.
22F
Ismerek néhány férfit, aki egyedül neveli a gyerekeit. Ezt soha nem értettem, de megkérdezni nem mertem, hogy mi történt. Te idegen vagy, így nem olyan kellemetlen. Elhagyott az anyuka, vagy elhunyt? Nem mindegy :(
Néha meg szokta jegyezni a férjem viccesen, hogy örüljek, hogy ő rendes ember és nem iszik, meg nem ver. Erre azt szoktam felelni, hogy ö is örülhet, hogy nem pakolok össze és nem lépek le egy másik pasival és nem hagyom egyedül a gyerekkel - ilyenkor mindig megsértődik :D
Az anyja elhagyott a kicsi fél éves korában. 6 hónaposan bejelentette, hogy megismerkedett egy sráccal, majd fokozatosan adagolgatta, hogy így meg úgy szerelmes lett belé, meg kialakult vele egy szimpátia... Szülés után 4 hónappal már pedzegette, hogy ideje lenne lelépnie, de én unszoltam és próbáltam visszatartani, hogy gondoljon a gyerekre, de ő jobban szerette azt a srácot, mint engem a 2 év alatt, meg a pár hónapos gyerekét.
A lányunk megszületése után még fél évig együtt voltunk, de csak a kislány miatt, mivel ekkor még szopik meg hasonló, így jobb ha az anyja ott van még vele, de volt, hogy az estét külön töltötte és már akkor is rám hagyta a kicsit. 2009 novemberében pedig teljesen elhagyott. Nem érdekelte azóta se a lánya. Gyerektartást is nagy nehezen tudtam csak kiharcolni tőle a bíróságon. Igaz, hogy lemondott róla, meg van egy véleményem róla, de ha felhívna, hogy szeretné látni, megengedném neki. Eddig nem volt ilyen fajta kérése.
Most azt gondolhatod, hogy akkor minek kellett gyerek. Nos, őszintén bevallva, én amikor ez kiderült, el akartam vetetni, de ő és a szülei ragaszkodtak a megtartásához. Anno védekeztünk is, de valahogy a gumi elszakadt, ő meg nem vett be esemény utánit, mondva, hogy úgysem lesz belőle baba.
22F
"ő rendes ember és nem iszik, meg nem ver."
Bocsáss meg ezért, de ekkora f@szt!!!
ALAP, hogy nem verem a másikat, nem plusz, nem valami olyan dolog, amitől fel kéne rá nézni!
Rendes ember akkor lenne, ha úgy viselkedne, mint egy családapa, nem mint egy - újfent bocsánat - értelmi fogyatékos.
Nagyon sok hozzád hasonló esetet olvasni ezen az oldalon sajnos és a legtöbb esetben a nő nem változtat semmit. A helyzet az, hogy a te férjed a rossz neveltetés miatt és a te elkényeztetésed miatt lett olyan, amilyen. Ne haragudj, de eleve az, hogy te szedegetted fel a kutyakakit az udvaron az nekem kissé megalázónak is tűnik, ha közös a kutyus, akkor közös munkamegosztás, ha az övé, akkor az ő feladata lenne. Miért szolgálod ki a férjedet ennyire, miért tettél mindent elé? Sok nő azt gondolja, hogy így tudják maguk mellett tudni a férfiakat hosszú időre, meg kivívni a tiszteletet, de valójában ezzel még rosszabbat tesznek. Az a típusú férfi, aki elvárja, hogy kiszolgálják eleve nem érdemli meg a férj és apa státuszt az én szótáramban. Ebben te is hibás vagy, egy 30 valahány éves férfit pedig azért is lehetetlen, vagy nehéz megváltoztatni, mert hosszú évekig rögzült benne ez az életforma és természetesnek veszi. Én őszintén szólva nem tűrném ezt, amit te, ha nem állsz a sarkadra, akkor neked továbbra sem lesz segítséged. Mégis mit vártál, már a gyerek előtt sem segített, egy ilyen férfi nem érett se párkapcsolathoz, se apai szerephez.
Állíts fel te is szabályokat, legyél erő, mutasd meg, hogy többet érsz és érdemelsz. Akár még a kérdésed és a hozzászólásokat is, akkor láthatja, hogyha többen is azonos véleményen vannak, akkor talán benne lehet a hiba. Ha ideges lesz, akkor had legyen, úgy tűnik így is úgy is felkapja a vizet mindenen, mint egy gyerek. És az ilyennek kell még egy gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!