Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehetett ennyire...

Hogyan lehetett ennyire gonosz az édesanyám?

Figyelt kérdés

Volt anno egy nagyon nagy szerelmem, még 16 éves kormban. Vele vesztettem el a szüzességem.

Édesanyámmal nem nagyon beszélgettünk ilyesmikről. Tulajdonképpen a felvilágosításom 12 évesen abból állt, hogy

tudod, hogyan lesz a gyerek?

Tudom.

Tudod mi ez (koton)?

Igen.

Hála az égnek.

Ennyi.

Volt egy terhességi parám (gumival védekeztünk, ki se szakadt, sőt peteérésem se volt akkor), amit levélben megosztottam az egyetlen barátnőmmel.

Anyukám kitúrta a táskámat és megtalálta a levelezésemet.

(amúgy két napot késett, valószínűleg a parától)

Mondtam neki, hogy azóta megjött, nincs semmi gond, csináltam tesztet is.

Erre azt mondta, hogy akkor biztosan elvetéltél.

Értem én, hogy megijedt, én is be voltam tojva, de az eset után normálisan nem tudtam vele elbeszélgetni.

Ma már anya vagyok, így még jobban érzem a szavai súlyát. Emlékszem rá, hogy mennyire féltem (jó darabig nem is szexeltem utána), de egyszerűen nem tudnék érzelmileg ekkorát rúgni a lányomba, ha ilyen helyzetbe kerülne.

2012. febr. 14. 11:00
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
63%
hát minden ember más és mindenki másképpen reagál.szerintem ezen már ne rágódjál,ami volt az volt.
2012. febr. 14. 11:04
 2/19 anonim válasza:
34%

Szia! Azt, hogy adott esetben te hogyan reagálnál, szerintem ne akard megtudni. Annyiból megértem édesanyádat, hogy rosszul esett neki, hogy nem vele beszélted meg ezt a dolgot, lehet, ezért viselkedett így. Ami biztos, azért volt olyan, amilyen, mert Téged féltett!

Szép napot!

2012. febr. 14. 11:12
 3/19 anonim ***** válasza:
68%

Sajnos az enyém is ilyen.

szerencsére a nővére jófej volt,neki mindent elmondhattam,kényes témákat is,fogamzásgátlót is vele irattatam,ő jött el velem.

Anyám meg mai napig csodálkozik hogy nincs meg a bizalmam felé,pedig jó 15 év eltelt azóta.

még tizenévesen elkezdtem irni egy listát, "mit nem csinálok,mit csinálok ha gyerekem lesz" cimszóval...

még nincs gyerekem,de már most tanulságos visszaolvasni

2012. febr. 14. 11:12
 4/19 anonim ***** válasza:
93%

Ez még a jobbik eset.

Engem 16 évesen azzal fenyegette, hogy elvisznek nőgyógyászhoz, mert hogy BIZTOS nem vagyok már szűz. Pedig bőven az voltam, még két évig. Eljártam bulizni, se sosem csináltam hülyeséget. Mindig volt barátom, de sosem feküdtem le velük.

Szóval ez szerintem rosszabb volt, hogy normálisan csináltam a dolgaimat, mégis egy riherongynak néztek, teljesen alaptalanul.

2012. febr. 14. 11:15
 5/19 A kérdező kommentje:

Soha nem volt jó kapcsolatunk, így nem várhatta el, hogy elmondjam neki. Sőt, beszélgetni sem szoktunk. Aláírta az ellenőrzőmet, mikor hétvégente hazamentem, aztán ennyi.

Ha próbáltam vele bármit megbeszélni, lerázott.

Ezek után nem várhaja el senki, hogy bármit megosszak vele.

2012. febr. 14. 11:16
 6/19 anonim válasza:
60%
Ne aggódj, én sem osztok meg mindent az én anyámmal. Néha egészen elfogult nézőpontokat vesz fel és csak engem bánt meg vele. Így meganultam, hogy jobb ha hallgatok. Emlékszem még, 18-19 évesen egy évig minden este veszekedtünk. Most már jóban vagyunk sőt, viszont tanultunk mindketten a leckéből. Ő sem kérdez túl sokat én sem osztok meg vele mindent amit nem muszáj :) Ez valahol így "van rendjén". A generációk közti felfogáskülönbség teszi. Ő is csak ember, lehet hogy meg is bánta csak nem tudta kimutatni.
2012. febr. 14. 11:38
 7/19 anonim ***** válasza:
83%

Én 17 évesen kaptam anyámtól egy pofont.Fájt a torkom, és vettem egy szopogatós tablettát Faringosept volt a neve.( nem tudom létezik-e még ilyen, ez a 80-as évek végén volt.) Az én anyám összerakta far+ringás=akkor ez fogamzásgátló. Sehogy nem tudtam megmagyarázni az ellenkezőjét. Én akkor veszítettem el iránta a bizalmamat, amikor közölte, hogy egy lánynak az anyja kell, hogy legyen a legjobb barátnője. Amikor először menstruáltam, és másnap mentem iskolába, az unokatesómék előtt kellett elmennem, és a nagynéném hangosan kiabálta ( a fél utca hallotta). Hallom nagylány lettél!!!

Ott, és akkor, elszakadt valami.

2012. febr. 14. 11:57
 8/19 A kérdező kommentje:

Nálam is ez van. Megszakadt bennem valami.

Amúgy azóta logikusan belegondolva (kiszámolt menzeszidőpont után egy nappal) a tesznek mutatnia kellett volna, hogy terhes vagyok/voltam, mégha el is vetéltem. A hormonok még a testemben kellett volna hogy legyenek.

De 100%osan negatív volt, ici-pici elszineződés nélkül. Párommal és a barátnőmmel elemeztük.

De ez az "elvetéltél" szöveg. "Rúgjunk bele, amúgyis a földön fekszik" érzetű. Úgy érzem ezt SOHA nem bocsájtom meg neki.

2012. febr. 14. 12:22
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyám is hasonlóan gonosz.Sose tudom megemészteni.

Én direkt azért,mert anyám állandóan turkált a cuccaim között a barátnőmmel angolul leveleztünk a suliba.Tudtam,hogy anyám 1 szót sem tud angolul,így nem fogja majd érteni.(ja és akkor még szűz is voltam,amúgy sosem volt rá alkalom,hogy komolyan elbeszélgessünk,nincs köztünk egyszerűen semmi kötelék!)

Emlékszem épp nyelvizsgázni voltam 16 évesen,mikor anyám felhívott,hogy hol vagyok,mert a nyelvvizsgaközpont előtt vár.Én akkor már végeztem,és a buszon hazafelé tartottam.Anyám(csak tudnám hogy!)előbb hazaért mint én,és már az utcán kiabált velem.Azt kiabálta,hogy pozitív terhességi tesztet talált nálam.Mondtam neki,hogy jó akkor mutassa meg a tesztet:D nem tudott mit mondani,de azt kezdte el bizonygatni,hogy az angolos levelemben a barátnőmmel biztosan az van írva,hogy terhes vagyok....Utána mintha filmszakadás lett volna....Kész elmebaj volt anyám évekig....

2012. febr. 14. 14:34
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló volt az életem,csak én már 12 éves koromtól szenvedtem a gyanusitgatásoktól,a megalázástól és verésektől.

Nem nagyon beszélek róla,de ha eszembe jut,ma is ugyan ugy fáj és nem gyógyul ez a seb.Ma 57 éves 3fiú anyja és 1unoka nagymamája vagyok és mindig vigyáztam,hogy ilyent ne kövessek el a gyermekeim ellen.

Neked is csak azt tudom tanácsolni,tanulj belöle-Ne tégy olyat,amit ha veled tennének ,rosszul esne.-

Jó lenne ha sokan ezt nap mint nap észben tartanák.

Már ne bánsd érte,elég büntetés az neki,hogy érzi ,nem bizzol benne.

2012. febr. 14. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!