Apám szándékosan teszi tönkre a családi vagyont! Mit tehetek?
Anyámmal elválnak, apám maradt a nagy családi házban. Nem fűt, így elfagynak a vezetékek, nem tartja karbana a házat, amely így lepusztul, csak gombokért lehet majd eladni.
Továbbá közölte velem, hogy ha sikerül is eladni, akkor feléli az összes pénzt, hogy még véletlenül se örökölhessek semmit.
Ilyenkor mit lehet tenni?
Már régóta nem lakom otthon.
Sajnos semmit sem tehetsz, mivel ez az ő pénze. Én ugyanígy jártam, apukámmal maradtam elverte a családi házat, eladta, vett egy 3 szobás panelt, majd azt is elverte, eladta, vett egy 1.5 szobásat, végül egy garzont és azt is eladta. Most a nagypapámnál lakik, de több, mint 12 éve nem hajlandó dolgozni.
Én is elköltöztem tőle már nagyon rég, még a h*lyeségei kezdetén. Sokat bánkódtam, amiért egy meglehetősen nagy vagyonnal bánt el, úgy, hogy azért nem csak ő dolgozott érte, hanem anyukám és a nagyszüleim is. Semmit sem tehetsz, hiszen a vagyonnak névlegesen semmi köze hozzád, hiába lenne sokkal jobb helyen.
A ház értéke nagyjából 40 millió forint. Mondhatni anyám rakta össze az egész házat, apám hol dolgozott minimálbérért, hol nem. Azért anyám költözött el, mert apám közölte, nem hajlandó.
Nehéz lemondani arról a pénzről, amikor albérletben élünk 3-an a férjemmel, meg a lányunkkal, nem túl fényesen...
Dorisz, szerintem a hatoska azt akarta javasolni, hogy öld meg, csak nincs ékezete :-))
Egyébként nem értem apukádat, hogy mire jó ez az egész cirkusz a házzal. Ő sem érzi jól magát benne, amíg ott van, mert minden tönkremegy, eladni manapság még nagyon jó állapotban lévő házakat is nehéz, és miért zavarja, hogy majd, ha ő már nem lesz, megöröklitek a házat? Egyáltalán nem apai hozzáállás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!