Apám szándékosan teszi tönkre a családi vagyont! Mit tehetek?
Anyámmal elválnak, apám maradt a nagy családi házban. Nem fűt, így elfagynak a vezetékek, nem tartja karbana a házat, amely így lepusztul, csak gombokért lehet majd eladni.
Továbbá közölte velem, hogy ha sikerül is eladni, akkor feléli az összes pénzt, hogy még véletlenül se örökölhessek semmit.
Ilyenkor mit lehet tenni?
Már régóta nem lakom otthon.
Még nincs vagyonmegosztás, anya csak elköltözött onnan, most éppen pereskednek, hogy apám ne kapja meg a közös vagyon felét, mert szinte semmit sem tett bele.
A nővéremet nem rédekli semmi, kollégista, eddig is eltartották, eztán is el fogják...
Hát nem rózsás a helyzet az biztos.
Én a helyedben megvárnám a pereskedés végét. Addig nem tudsz sokat tenni. Majd akkor kiderül, hogy a bíróság szerint kinek mennyi jár.
A nővéred viselkedésére csak annyi mondanék, hogy nem lesz örökké kollégista. Később már nem biztos, hogy eltartják. De ha most eltartják, akkor lehet, hogy inkább rá akarja hagyni, és csak téged akar valamiért kizárni belőle.
Kizárni nem tudnak a köteles rész miatt.
És de, a nővéremet egész életében el fogják tartani, ő amolyan élősködő típus.
Így van kizárni nem lehet olyan könnyen senkit. Ezért írtam, hogy várd meg a per végét.
Amúgy gratulálok a nővéredhez. Öröm az ilyen testvér.
Köszönöm, de március óta nem beszélünk :)
Az ő szemében én vagyok a 'nyomi aki elbassza az életét' mert hozzámentem a szerelmemhez, van egy kislányunk, egyetemre járok, és elköltöztünk apám miatt, mert inkább fizetem az albérletet, mint tűröm a viselkedését.
Igen, valószínű meg kell várni a per végét, de évekig is tarthat, és addig a ház úgy lepusztul, ahogy kell :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!