Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukák! A ti férjetek foglalk...

Anyukák! A ti férjetek foglalkozik a gyerekkel? Van itt olyan, akinek a férje gyerekesen viselkedik, önző, vagy szándékosan gonosz? Érdekelne, hogy csak én élek így, vagy vannak még mások is.

Figyelt kérdés

Leírom, mire gondolok:

A férjem nagyon sokat dolgozik, ezzel nincs is semmi bajom. Ha van egy kicsi szabad ideje, akkor nem velünk (velem és a gyerekkel) van, hanem elvonul meccset nézni, vagy a kutyás barátaival megy kutyasuliba. Persze félig megértem, mert kell a kikapcsolódás, de nem kellene legalább egy kis időt a gyerekkel tölteni?

A másik, hogy mindig ő az első. Ma leült reggelizni és megkértem, hogy adjon pár falatot a kicsinek is. Ő felállt, hogy már végzett és elkezdte elkészíteni a kávéját. Kérdeztem, hogy nem falatoznak? Erre határozottan közölte, hogy már jóllakott. Megkérdeztem, hogy a gyerekkel mi lesz? Erre durcásan visszaült és így kínálgatta az 1 éves lányunkat: "na itt van egyél már!", "mi van nem kell?", "ha nem eszel hozom a porszívót!" (fél a porszívótól, mert azzal szívjuk az orrát). Pár napja megszerkesztettem egy fotókönyvet a gyerekről. Kértem, hogy nézze meg, de közölte, hogy a megasztárt nézi, majd később. Másnap se nézte meg :( Arra viszont megkért, hogy sürgősen szerkesszem meg a kutyaiskolában készült videó felvételt a 3 kutyás barátnőjének, mert megígérte nekik, hogy hamar megcsinálom. Abba belenézett. Biztos, mert nem volt éppen megasztár :) Ritkán van olyan, hogy magától leül a kicsivel játszani, vagy velem beszélgetni.

Néha szándékosan gonoszkodik. Egyszer megkértem, hogy rakja el a gyerek cipőjét és mivel nem mondtam meg pontosan, hogy hova (sajnos fogalma sincs hol tartom a holmiját) eldugta az egyik ruhakupac mögé. Ma kértem, hogy vegyen ki kutyakaját a fagyasztóból, de nem mondtam meg pontosan, hogy nyers, vagy főtt kaja legyen, ezért nem vett ki inkább semmit. A magyarázat ez volt: "nem tudtam dönteni".

35 éves! Miért ilyen gyerekes néha? 16 éve vagyunk együtt és ő könyörgött évekig, hogy házasodjunk össze és szüljek. Nem ráerőltetett dolog.

2012. máj. 8. 10:47
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
93%

OFF:

Kedves 1. válaszoló. Látszik, nincs gyereked. A középfül és egyéb makacs gyulladások megelőzése végett használatos kicsiknél a porszívócsőre csatlakozó orrszívó.

ON:

Kedves kérdező, a férjed egy igazi sunyi önző gyökér, én már rég elváltam volna tőle. Legalábbis abból kiindulva, hogy az én párom hogy viszonyul hozzám és a gyerekekhez.

2012. máj. 8. 11:03
 12/46 anonim ***** válasza:
63%

7-es vagyok.

Szoval en is heti 4 napot 12 orazok es utana engem var meg minden.

2012. máj. 8. 11:05
 13/46 anonim ***** válasza:
88%
Én először leülnék vele beszélgetni, ha változik akkor tök jó, de ha nem, akkor hagynám ott ahol van. Ez rám nézve is meg a gyerekre nézve is megalázó, egy fél percig nem tűrném, hogy így beszéljen a gyerekkel, mint egy...nem is tudom mivel. Én a kutyámmal nem beszélek így. Éljen egyedül vagy a kutyás barátnőivel együtt aztán neveljenek egy kutyát ha azokat jobban szereti, mint a saját gyerekét. Soha nem értettem, hogy lehet ilyeneket elnézni. Abban a pillanatban leosztottam volna, ahogy meghallom, hogy így szól a gyerekhez...
2012. máj. 8. 11:07
 14/46 anonim ***** válasza:
91%

Nálunk ez úgy van hogy hazaér,akkor számitógépezik,neki ez a kikapcsolódás.Aztán meg közösen foglalkozunk a gyerekkel.Vannak dolgok amik nem tetszenek de ez van,senki sem tökéletes.

Nálunk sem igy alakul ha nem harcolom ki,ő simán ellene a számitógéppel egész nap.

2012. máj. 8. 11:09
 15/46 A kérdező kommentje:

# 8/14

Ez a "sokat dolgozik" nem szó szerint értendő. Nem 12 órázik egy gyárban. Beül a kocsiba, elmegy számítógép alkatrészeket venni, hazajön és telefonál a nagykernek, bevonul szerelni (közben megy a facebook és a fórumozás). Egyébként többször mondtam neki, hogy inkább legyen kevesebb pénzünk, de ne dolgozzon olyan sokat.

2012. máj. 8. 11:17
 16/46 anonim ***** válasza:
93%

Na, hogy a kétségeket eloszlassam, azoknak, akik nem értenek hozzá: van egy berendezés, amit a RENDES porszívóra kapcsolunk rá. És ezzel szívjuk a gyerek orrát. Nem tudom ezen miért kell meglepődni, nem új dolog.

Kérdező, és sorstársai!

Mi a fészkes fenének mentetek hozzá egy ilyen mentalitású hapsihoz??? Ezt soha nem értettem. Együtt éltetek a házasság előtt 1-2 évet? Akkor segítőkész, házias, törődő férfi volt, és a gyerek után jött a 180fokos fordulat?

Szeretném ezt megfejetni, nehogy így járjak én is...

2012. máj. 8. 11:18
 17/46 anonim ***** válasza:
100%
El kell keserítselek. A férjed hiába könyörgött évekig a házasság és a gyerek miatt, sajnos akkor sem készült fel rá, nem érett a feladatra. Valószínűleg nem tudta, "mire vállalkozik". Tény, hogy munka után nagyon strapás a gyerekkel is foglalkozni, de egy igazi apa nem tudja megtenni, hogy nem törődik a gyerekkel. Talán annyit tudok a "mentségére" felhozni, hogy elég kicsi még a gyerkőc, a férfiakban később alakul ki kötődés irányukba, lehet, hogy később változni fog, amikor már megy és beszél. Az én férjem bármit megcsinál a 4 éves lányommal, ha fáradt vagyok, átveszi, de ugyanígy fordítva is. Bármikor rá tudom bízni, sőt pl. altatni csak az apja tudja, velem nem megy aludni, mert hiába, SZERELEM van köztük. :) Javaslom, beszélgessetek komolyan, veszekedés nélkül, nem tudom te hogyan mondod, kéred tőle a dolgokat. Azonban az a nem jó hírem, hogy ha a férjed elzárkózik a dologtól, akkor sok mindent nem tudsz tenni. Tehát a lelkére kéne hatnod, hogy átérezze, nem jó amit csinál. Az tény, hogy egész napos meló után kell a kikapcsolódás, azonban meg kellene találni az arany középutat, hogy legyen mindkettő. Sok sikert!
2012. máj. 8. 11:19
 18/46 A kérdező kommentje:

# 3/15

Nm régóta ilyen. Kb fél éve ennyire durva. Valószínűleg depressziós is. Pszichológushoz is jár.

2012. máj. 8. 11:21
 19/46 anonim ***** válasza:
100%

Mennyit vagytok együtt, kettesben? Eleget foglalkoztok egymással?

Ezt nem lehet kutyafuttában megbeszélni. Kell hívni valakit, hogy vigyázzon a gyerekre, amíg ti elugrotok egy sütire valahová és megbeszélitek hogy ő mit szeretne és hogy nektek mire van szükségetek.

Először azt hittem, csak "becsúszott" a baba. Ha ő is akarta, akkor miért ilyen? Ezt sosem fogom megérteni :-(

Mi még a baba születése előtt bevezettünk szabályokat:

- heti 2 este van kimenője.

- a hétvége alapvetően a családé. Mehetünk erre-arra, sőt, menjünk is, de együtt. Nem tudnátok elkísérni kutyasuliba? Az én lányom imádná :-)

- ő is mindent kipróbál, megtanul a baba körül, hogy ha esetleg velem valami történik, akkor ne legyen baj.

- hetente van 1 tv és számítógépmentes napunk. Amint hazaér, én kikapcsolom a TV-t és csak egymásra és a babára figyelünk, egymással foglalkozunk.

- bár nem írtad, erre van-e igényed, de amióta beállt a napirendünk, azóta nekem is van heti 1 szabad estém.

Nagyjából tudjuk is tartani ezeket. Az elején nehéz volt, főleg neki, mivel nem nagyon tudott mit kezdeni a babával. Most már, hogy mosolyog, reagál dolgokra, forog, kúszik, játszik stb most már nagyon élvezi a férjem is. Egy 1 éves gyerekkel már sok dolgot lehet csinálni :-))

Szóval rövidem: közös programok 3an és kettesben is. És beszélgetés! A férfiak nem értenek az utalásokból.

2012. máj. 8. 11:21
 20/46 A kérdező kommentje:
Érdekes, mert úgy látom, szereti a gyereket, csak ez nála kimerül abban hogy néha megpuszilja, megöleli és azt mondja "apa szeme fénye vagy, nagyon szeretlek". Este csak akkor kel fel, ha hallja hogy egyedül nem bírom: pl ringatni és tápszert készíteni egyszerre. Vagy akkor jön segíteni körmöt vágni, ha látja, hogy szenvedek.
2012. máj. 8. 11:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!