Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukák! A ti férjetek foglalk...

Anyukák! A ti férjetek foglalkozik a gyerekkel? Van itt olyan, akinek a férje gyerekesen viselkedik, önző, vagy szándékosan gonosz? Érdekelne, hogy csak én élek így, vagy vannak még mások is.

Figyelt kérdés

Leírom, mire gondolok:

A férjem nagyon sokat dolgozik, ezzel nincs is semmi bajom. Ha van egy kicsi szabad ideje, akkor nem velünk (velem és a gyerekkel) van, hanem elvonul meccset nézni, vagy a kutyás barátaival megy kutyasuliba. Persze félig megértem, mert kell a kikapcsolódás, de nem kellene legalább egy kis időt a gyerekkel tölteni?

A másik, hogy mindig ő az első. Ma leült reggelizni és megkértem, hogy adjon pár falatot a kicsinek is. Ő felállt, hogy már végzett és elkezdte elkészíteni a kávéját. Kérdeztem, hogy nem falatoznak? Erre határozottan közölte, hogy már jóllakott. Megkérdeztem, hogy a gyerekkel mi lesz? Erre durcásan visszaült és így kínálgatta az 1 éves lányunkat: "na itt van egyél már!", "mi van nem kell?", "ha nem eszel hozom a porszívót!" (fél a porszívótól, mert azzal szívjuk az orrát). Pár napja megszerkesztettem egy fotókönyvet a gyerekről. Kértem, hogy nézze meg, de közölte, hogy a megasztárt nézi, majd később. Másnap se nézte meg :( Arra viszont megkért, hogy sürgősen szerkesszem meg a kutyaiskolában készült videó felvételt a 3 kutyás barátnőjének, mert megígérte nekik, hogy hamar megcsinálom. Abba belenézett. Biztos, mert nem volt éppen megasztár :) Ritkán van olyan, hogy magától leül a kicsivel játszani, vagy velem beszélgetni.

Néha szándékosan gonoszkodik. Egyszer megkértem, hogy rakja el a gyerek cipőjét és mivel nem mondtam meg pontosan, hogy hova (sajnos fogalma sincs hol tartom a holmiját) eldugta az egyik ruhakupac mögé. Ma kértem, hogy vegyen ki kutyakaját a fagyasztóból, de nem mondtam meg pontosan, hogy nyers, vagy főtt kaja legyen, ezért nem vett ki inkább semmit. A magyarázat ez volt: "nem tudtam dönteni".

35 éves! Miért ilyen gyerekes néha? 16 éve vagyunk együtt és ő könyörgött évekig, hogy házasodjunk össze és szüljek. Nem ráerőltetett dolog.

2012. máj. 8. 10:47
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
67%
Aki írja, hogy 16 éve is biztosan ilyen volt. Hát nem biztos! Teljesen más egy független ember, akinek VAN IDEJE foglalkozni magával, a hobbijaival stb. És az ilyen ember is "át tud változni teljesen", ha gyereke születik és megtudja mit jelent a 24 órás szolgálat. Mert azért azt valljuk be, a nők nem csak maguknak szülik a gyereket, azért az apa is "kap belőle". Normál esetben segít, még ha az anya kel fel éjjel a kicsihez, az apa akkor is felébred, nem tudja kipihenni magát stb. Egy nem kipihent, nem a kedvteléseivel foglalkozó ember, akinek "kötelességei" vannak, sok esetben kifordul magából és másként kezd el viselkedni. Ez passzol azzal, amit a kérdező írt, hogy kb. fél éve ilyen. A gyerek 1 éves, fél évig még csak-csak bírta, de már nem bírja, ezért van ez a viselkedés részéről.
2012. máj. 8. 11:31
 22/46 anonim ***** válasza:
78%

16-os!

Én vagyok a 7-es akinek a férje néha zizi.

Korábban nem volt ilyen, szó nélkül mosogatott el "helyettem" ha mondtam, hogy nagyon fáradt vagyok.

Mióta gyerekünk van és elkezdett mászni ( most már szalad), nincs egy percünk se, mert nagyon kell rá figyelni. Ki kell mondanom, hogy fárasztó. Én elhiszem, hogy ő is fáradt, de együtt vállaltuk a gyereket. Ráadásul nekem 2 havonta migrénem van, kevés a türelmem, de megerőltetem magam hiszen ő csak egy gyerek.

Szóval mint látod vannak férfiak akikkel 180 fokot fordul a világ. Csak azt nem tudom, hogy ha egy gyerek így ledarálja akkor minek akar többet? Én legalább ismerem a határaim, nem szülök többé.

2012. máj. 8. 11:47
 23/46 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt nem tűrném túl sokáig,az fix.

Egyik válaszolóhpz hasonlóan nálunk is vannak bevezetve "szabályok".Heti 1-1 nap kimenő mindkettőnknek,heti 1 délután felváltva a nagyszülőknél,heti 1 gyerekmentes nap (nagyszülők többet is vállanának,de majd ha nagyobb lesz).Ezt próbáljuk tartani.És minden házimunkában segit ahogy ezelőtt is ketten csináltunk mindent és a gyereket pl csak ő fürdeti,éjjel felváltva kelünk (ő ajánlotta miután kollégája mondta hogy náluk az apa éjszakás,cserébe reggel ágyba kapja a kávéját és hármasban ébredezünk)

2012. máj. 8. 12:09
 24/46 anonim ***** válasza:
37%

1-es vagyok.

Tudom, hogy van orrszívó porszívó, de az más, mint az, amit rendes porszívóra kell csatlakoztatni. Ezt is nyugodtan lepontozhatjátok.

2012. máj. 8. 12:09
 25/46 anonim ***** válasza:
67%

Off: Első, én gratulálok neked, jó példája vagy annak, amikor valaki azt sem tudja, mihez szól hozzá, csak írja a hülyeséget. Az orrszívó porszívó lényege, hogy van egy cső, egyik fele a gyerek orrába megy, a másik pedig a porszívóra, így a gyerek orrát a porszívó szívja ki.

A férjednek mióta vannak gondjai? A pszichológus mit mondott?

2012. máj. 8. 12:14
 26/46 A kérdező kommentje:

# 16

Régen nem volt gyerek, lehetett délig aludni, dvd-t nézni, meg való világot, egész nap számítógépezni, lehetett hetente bulizni a szomszédokkal, lehetett a kutyákkal fürödni járni. Nekem belefért a munka után, hogy takarítsak, főzzek kutyakakát szedjek a kertből, bevásároljak. Ezzel el is telt a napom. Mióta van gyerek, azóta ugyanúgy megvan ez a sok munkám és mellette a gyerek is. Én már nem nézek tv-t, nem bulizok, nem kutyázok. A férjem a gyerek születése után kezdte a kutyasulit, ő néha eljár buliba, havonta kirándulni, ő tud tv-t nézni. Szóval én felnőttem, ő meg tini maradt. De ezek szerint nem vár mindenkire ilyen élet. Nyugi.

2012. máj. 8. 12:24
 27/46 A kérdező kommentje:
Nem miattunk kezelik, hanem az anyjával vannak gondok, amibe ő belerokkant lelkileg. 3 éve kezdődött. Én is elmentem pszichológushoz, de azt mondta itt nem nekem kell a kezelés, hanem a férjemnek és az anyósomnak.
2012. máj. 8. 12:27
 28/46 anonim ***** válasza:
63%

"Off: Első, én gratulálok neked, jó példája vagy annak, amikor valaki azt sem tudja, mihez szól hozzá, csak írja a hülyeséget. Az orrszívó porszívó lényege, hogy van egy cső, egyik fele a gyerek orrába megy, a másik pedig a porszívóra, így a gyerek orrát a porszívó szívja ki."

Ezt sosem értettem, a kiszívott fika végül is a rácsatlakoztatott cuccban marad és a porszívó csak a szívóerőt biztosítja, vagy ugyanúgy belemegy a takony is? Mert akkor az elég undi, ha a porszívócső falára tapad a fika. :D

De én olyanról is hallottam, ahol házilag tákoltak ilyet, valami szűkítőrészt a porszívóra...

2012. máj. 8. 13:27
 29/46 anonim ***** válasza:
100%
Elég hosszú a csöve, legtöbb esetben nem húzza be a taknyot a porszívó csőbe, többnyire megáll az orrszívó csövében. Utána pedig azt kimosod.
2012. máj. 8. 13:29
 30/46 anonim ***** válasza:
88%

31-nek igaza van, én azóta romlottam meg, amióta dolgozom és nem a szüleim vezetik a háztartást. Mert nincs időm a régebbi kedvteléseimre stb... sorolhatnám. Abszolút intoleránsabb és türelmetlenebb lettem, követelőző meg minden. Sokszor senki és semmi nem érdekel, néha elhagynám a bolygót. Mondjuk én nem kértem, hogy ilyen legyen ez a sz@ros világ, hogy a semmiért kelljen hülyére dolgoznod magad, hogy ne dögöljön az ember éhen.

És még nincs is gyerekem. Ha belegondolok, hogy a szülők oltalmából való elszakadás ekkora traumát okoz, akkor nem is merek abba belegondolni, mit okozna egy gyerek. Nekem.

Persze ez az én gyengeségem.

2012. máj. 8. 13:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!