Nő: havi 70 e ft kereset,23 év, Pasi: havi 400 e ft,31 év. Hogy működik?
Én vagyok a nő és havi 70 ezer ft-ot keresek, 23 éves vagyok, elvégeztem a fősulit, de nem találtam 3 hónapig munkát, nem akartam tovább várni, ezért elvállaltam egy olyat, amit általános iskolai végzettségűek is el tudnak végezni. 1.5 éve dolgozom, és 1.5 éve élek együtt párommal, aki 31 éves, és már jó ideje havi 350-400 e ft-ot keres. Közösen fizetünk mindent, kaját, reszit. Az ő saját lakásában élünk. Neki jó, mert havi szinten rengeteg pénze marad amit arra költ amire akar. Én meg örülök hogyha havi szinte marad 10 ezrem, de még azt is elköltöm, mert a 10 e ftból kell ruházkodnom és "szépítkeznem" is. Párom meg házimozit vesz, új laptopot, telefont, motort stb. Hobbija is van ami költséges.
Neheztelek rá ezért kicsit, hogy ő ilyen életszínvonalon él, nekem meg semmi jó nem jut.
Nem érzem túl jól magam így.
Szerintetek normálisak az érzelmeim?
Nem igy kellene működnie ahogy nálatok.
Oké,ne izessen neked búvártanfolyamot,de azért ekkora fizuból had jusson már neked is.
Keress munkát a végzettségednek megfelelőt. amugy szerintem nem igazságos. Én soha nem költök többet magamra mint a páromra. Együtt élünk együtt fizetünk, ha fordul a kocka is igy lenne.
Azért azt hozzátenném, hogy ezt a rendszert ti választottátok...
Valószínűleg csak azért van veled, mert az egojának jót tesz az a tény, hogy 8 évvel vagy nála fiatalabb.
Én is többet keresek a barátnőmnél, de ez nálunk nem jelent gondot.
Ez nagyon gáz...
Nálunk (nem élünk együtt) a barátom volt hogy az utolsó 1000 forintját hagyta az asztalomon (nem akartam elfogadni), amikor bajban voltam anyagilag. Fordított eset is volt, amikor nem volt munkája, én fizettem szinte mindent, amikor elmentünk valahova. Szerintem ez így normális, egy jó párkapcsolatban.
Az, hogy muszájból bármit elvállaltál, nem jelenti azt, hogy bele kell ragadnod. Én is így kezdtem, egyetemmel (nem büfészak!!!) 1 évig voltam pályakezdő munkanélküli, pedig én is bármit elvállaltam volna. Nehéz, senki nem mondja, hogy könnyű, de ha nem lépsz tovább, felesleges volt fősulira járnod, életed végéig 70 ezerből fogsz nyomorogni.
A közös kasszáról nekem személy szerint az a véleményem, hogy amíg nincs vagyonközösség (azaz házasság), addig mindenki arra költi a saját pénzét, amire akarja. Ha akarja, elszórja, ha akarja, megtakarítja - de ez soha nem lesz közös. Akkor sem, ha együtt éltek. Az nem jelent semmit, mondani bármit lehet.
Nem hinném, hogy normális, ahogy érzel - ha nem tetszik az életszínvonal, akkor változtass. Ha nem lenne a párod, még ennél is rosszabbul élnél, mert 70 ezerből nem tudnál fenntartani pl. lakást, albérletet. Ketten meg azért csak összehozzátok...
Majd ha a házasság szóba kerül, akkor lesz jelentősége a keresetbeli különbségnek. A házasság ALATT szerzett vagyon ugyanis közös, mindegy, ki keresi meg. Ha ezt nem akarja a párod, akkor sajnos el kell gondolkoznod azon, valóban ő-e az igaz, valóban vele akarsz-e élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!