Mitől működik és mitől nem működik egy kapcsolat? Mi az amit rosszul csinálunk?
Szerintem a szeretet nem azt jelenti, hogy mondogatod, hogy szereted. A szeretet fokmérője az, hogy a MÁSIK érzi-e, hogy szereted. Mert ha nem, akkor akkor ezek csak szavak.
Nem úgy kell valakit szeretni, ahogy NEKED jó, hanem úgy, ahogy NEKI jó. Ha ezt nem tudod megtenni, az nem szeretet, hanem puszta önzés.
Ezt kellene megtanulnotok: azt adni a másiknak, amire szüksége van, nem azt, amiről azt gondoljátok, hogy jó neki. Érted a különbséget, ugye?
Szerintem ettől működik a kapcsolat.
Meg attól, hogy elfogadod a másikat, a hülyeségeit is - nem balhézol rajtuk. Ő is ember. :) Olyan, amilyen. És adsz neki szabadságot abban az értelemben, hogy a hülyeségeit szabadon elkövetheti. Talán kicsivel kevesebb ragaszkodás és kicsivel több józan ész is kellene, és még a vita előtt átgondolni, megér-e ez annyit, hogy összevesszetek. Ha tényleg szereted, az esetek 99%-ában nem éri meg.
Egy párkapcsolat nem csak szeretetből áll.
Úgy képzeld el, mint egy házat ami több oszlop tart magason. Ebből a szeretet csak egy. Ne egy oszlop nem tudja tartani a házat (mérnökök kíméljenek! XD)
Fontos a Bizalom, az egymás iránti Tisztelet, A Kommunikáció! Na! Négy oszlop már elbírja a házat. Stabil lesz.
De csakis akkor, ha, mindketten építitek az oszlopokat. Ha te nem Bízol, akkor az az oszlop gyengébb, ha ő nem Tisztel, akkor az is meggyengül.
ma 09:55
nagyon jól megfogalmaztam amit mondani akartam :)
9:55 vagyok
De min szoktatok vitázni? Mondj egy konkrét példát kérlek.
Az idill csak egy fogalom. Te mit értesz alatta?
Az idiltt sokszor egy filmbeillő boldogságnak tudok be. A reggeli ébredést, az esti lefekvés előtti puszit, azt, hogyha rossz dolog történik velem akkor ő megvígasztal. Az, hogyha a világ körülöttünk zord és mindkettőnknek összejött minden rossz akkor ha egymással vagyunk elfelejtjük ezeket és boldogok vagyunk.
Olyan dolgokon vesztünk össze amin soha nem szabadott volna. Megsértettük a másikat akaratunkon kívül szavakkal például. Gondolkozok erősen, de konkrét példát nem tudok írni. Valamelyikünknek mintha sokszor kevés lett volna a kapcsolat avval amit nyújtott neki, de nem tudjuk miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!