Nálatok ez hogy működik? (ajándékügy)
Elég nehéz megfogalmazni, de megpróbálom érthetően.
Sóval én és a párom, mint minden tizenéves régebben pénzt kaptunk szülőktől, egyéb családtagoktól az ünnepekre: szülinap, karácsony, mikulás, miegymás.
Viszont azóta, hogy összeköltöztünk, huszonévesek lettünk és gyakorlatilag most nagyobb szükségünk van a pénzre, mint valaha (hiszen tizenévesen csak elvertük a pénzt, most viszont már vannak számláink.. stb) már leszoktak erről a szülők, rokonok.
Ez másnál is így van? Épp nemrég beszéltük is, hogy milyen fura dolog ez. Persze, azóta dolgozunk, de ketten keresünk 90ezret, vagy annyit sem (még egyetemisták vagyunk), magyarán nagyon szükségünk van a pénzre, mint segítség.
MÉgis én az apámtól karácsonyra kaptam kemény két darab kötött pulcsit. Azelőtt, mikor még ott laktam, tízezreket kaptam egy-egy ilyen alkalomkor.
Mindezzel nem azt akarom mondnai, hogy meg akarom fejni az ősöket, csak egy kérdés, hogy más sem kap már készpénzt, mióta külön lakik?
Július óta lakom külön. Kaptam pénzt névnapomra és szülinapomrra (szept. és november), és karácsonyra is.
Most jön a Húsvét, nekünk is nagy szükségünk lenne a pénzre, nem tudom kapok e.
Tudom, hogyha lesz miből, akkor szívesen adnak, szülők és nagyszülők is. De ha nincs miből akkor nem. :(
Értem. :)
Nálunk, legalábbis apámnál az a helyzet, hogy van neki bőven mit a tejbe aprítania... Ezért is furcsállom a dolgot. Mert ha nem lenne neki, nyilván én sem gondolkodnék el ilyeneken.
Én ugyanezt a nagyszüleim részéről tapasztalom. Mielőtt egyetemre mentem mondták, hogy majd "MINDIG" segítenek, ezzel szemben úgy kellett egyszer kuncsorogjak, hogy kauciót kitudjam fizetni miután el kellett költözzek egy albiból másikba (ahol valamiért nem kaptam vissza a kauciómat.......) és ezzel nincs baj, csak megígérték, hogy segítenek. Így mentem egyetemre (ezekkel a feltételekkel). Ugyanakkor van a szülinapunk mamával, és mikor megyek felköszönteni, sütit viszünk, ezt azt, még csak fel se köszönt, nemhogy a régi kis dugi pénz :) Jó nem akarom kifosztani őket félre ne értsetek, de állításuk szerint - és ezt kínos módon hangoztatják minden unoka előtt - én vagyok a kedvencük :(
Amúgy nagyszüleimet ne védje senki, hogy nincs miből, mert több a nyugdíjuk mint anyukámnak meg apukámnak együtt. Nagyapám kitüntetett katona, mivel megsérült, és olyan a nyugdíja, hogy ihaj!
Akkor azért kaptunk, mert gyerekek voltunk, és nem volt keresetünk. Viszont ha már külön költözöl,az azt jelenti, hogy felnőtt vagy, önálló,tehát elvileg el is tudod tartani magad. persze ugyanakkor értem amit mondasz,hogy nehéz a számlákat fizetni, de ilyen a felnőtt lét.
Én sem kaptak azóta pénzt mióta elköltöztem. Kaptam ajándékot vagy esetleg ajándékutalványt.
Mikor még a szülőknél éltünk akkor én vegyesen kaptam ajándékokat, attól függöt ép mire volt szükségem.
Mióta összeköltöztünk a párommal az én és a vőlegényem szülei is pénzt adnak névnapra, szülinapra stb.... bár anyu ezek ellenére is mindig vesz valami rucit nekem, ízlésileg nagyon egyformák vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!