Házasság kötés utáni név változtatás (egy keresztnév elhagyása a kettőből) hogy működik?
Nemrég volt az esküvőnk, felvettem férjem vezetéknevét, de csak kötőjelesen, a saját teljes nevemet megtartottam. Eredetileg úgy szerettem volna, hogy az első keresztnevem elhagyom, mivel azt a mindennapi életben nem használom, de az anyakönyvvezető úgy tájékoztatott, hogy ezt ilyen formában nem lehet, tehát (csak példának egy név) lettem Kiss Katalin Krisztinából Kovács-Kiss Katalin Krisztina, de ebből a Katalint sosem használtam, csak hivatalos iratokon, mert ugye ott kötelező.
Ha a későbbiek folyamán szeretném elhagyni a Katalint hivatalosan is, akkor az addig rendben van, hogy át kell íratni a szokásos iratokat, mint személyi, jogsi, stb, na de a házassági anyakönyvi kivonattal ilyen esetben mi történik? Ebből is újat kell kiállíttatni, vagy marad az eredeti?
Egyáltalán lehet ilyenkor még ilyen formában nevet változtatni?
Nevet változtatni tudsz, de csak úgy, hogyha mindenhol megváltoztatjátok.
Tehát, nem lehet hogy csak ezt használtad és akkor a másikat felejtsük el, át kell iratni minden hivatalos papiron
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!