Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házasság/összeköltözés esetén...

Házasság/összeköltözés esetén ha mindkét félnek van lakása, hogy működik az összeköltözés?

Figyelt kérdés
Az egyiknek át kell költöznie a másik lakásába, ott kel hagynia a saját házát, az otthonát. Ez nem okoz később gondot? Vagy hogy szokás csinálni ilyen esetben? Kiadni albérletnek,v agy csak rázárni az ajtót?
2012. márc. 21. 20:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos kiadnám. Később pedig, ha jól működik a kapcsolat, tuti eladnánk és családi házba költöznénk.
2012. márc. 21. 20:53
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb esetben ki szokták adni a lakást. Legalábbis eleinte biztos, mert hát biztosra akar menni a másik fél, aki beköltözött a párjához, hogy ha mégsem jön be, tudjon hova visszamenni. Addig meg jó dolog az albérletbe adás, mert fizetnek érte, plusz elvileg valaki karbantartja a lakást.
2012. márc. 21. 20:56
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
attól függ. általában kiadják. ha mindkét fél pici lakásban lakik, van, hogy mindkettőt és ketten bérelnek egy nagyobbat. aztán, ha a kapcsolat komollyá válik, eladják és ketten vesznek egy nagyobbat/családit. vagy az egyikében laknak, a másik lakbére pedig megy a közösbe (ha nem akarnak nagyobbat, közöset), egy idő után pedig a gyerek nevére, az ő első otthona lesz. ilyet is láttam már. (igen, kiadták majdnem 30 éven át)
2012. márc. 21. 20:59
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk én költöztem a páromhoz, az én lakásomat pedig kiadtam. Azóta már nagy családi házat bérlünk, és két lakást adunk ki.
2012. márc. 21. 21:02
 5/10 anonim ***** válasza:
hát én úgy csinálnám ahol kevesebbet kell fizetni oda mennénk:) ha neked van kevesebb párod költözzön oda,ha neki akkor te költözz.. én kiadnám a lakást,hogy addig se álljon ott üresen... én ezt csinálnám:) sok boldogságot! :D
2012. márc. 21. 21:14
 6/10 anonim ***** válasza:
Én még házasság esetén sem adnám el. Inkább kiadnám. Gondolj bele, ha a dolog nem működik /sajnos benne van a pakliban/, ez egy menekülési utvonal. Ha nincs, mehet az egyik a hid alá, kezdheti előről.
2012. márc. 21. 21:21
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Áhh tuti nem adnám el, főleg a jelenlegi helyzetben. Nekem kertesházam van (én vagyok a nő) neki lakása. Még nem lakunk együtt, de elgondolkoztam hogy mi lenne jobb.

2012. márc. 21. 21:29
 8/10 anonim ***** válasza:

Bárcsak ilyen problémánk lenne :((

Mi tuti összedobnánk a pénzt (a két lakás árát) és vennénk egy házat.

mondjuk mi biztosak vagyunk magunkban és egymásban, 5 éve vagyunk együtt.

Am praktikusabb Nektek egyelőre, ha kiadjátok az egyik lakást és oda költöztök ahol kényelmesebb (munkahely, közlekedés, stb. ) szempontjából

2012. márc. 21. 21:37
 9/10 anonim ***** válasza:
Maradjatok a kertes házban (ez nem kérdés) és a lakást adja ki a párod. Ami abból bejön jövedelem, tudjátok fizetni a saját rezsitek egy részét, vagy félre tenni.
2012. márc. 22. 09:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Szar ügy, már az is baj, ha van...
2012. márc. 22. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!