Nektek milyen volt az önálló élet, a költözés?
25 vagyok ,és a vőlegényemmel júniusban fogunk összeköltözni. Szeretem és tisztelem Őt, nagyon jól megvagyunk, de valahogy mégis sajnálom anyukámat. Egyedül nevelt fel, mert aputól még kisbaba koromban elváltak. Ő is támogatja a költözést (anyagilag nem bírja nagyon, de nem is kell, mert szerencsére jó munkahelyem van és elég sokat összespóroltam rá, meg a párom is, és a ház is az én örökségem), de akkor is nagyon sajnálom,hogy a 3szintes házunkban(amikor építették még nagy családot akartak) egyedül hagyom. Igazából 15km-rel arrébb mennénk,ami nem sok.
Ti hogy viseltétek? Tippek?
Én sem költöztem messzire, kb 20 perces út mindkét szülőmhöz (ők is elváltak, de mindketten újraházasodtak, és mindkettőjüknél született közös gyerek is). Ők jól viselték, a válásuk miatt így is hol itt, hol ott éltem.
Nekem furcsa volt, meg úgy éreztem rám szakadt az ég. Persze, a szüleimnél is segítettem a házimunkában, de mégsem én egyedül vezettem a háztartást.
Azóta eltelt 3 év, már beleszoktam a dologba. Közben egyszer egy pár hónapra visszaköltöztem, na az maga volt a pokol... Jól kijövök a szüleimmel, de az nagyon rossz, ha egyszer már kialakítottad a saját életviteledet és utána vissza kell költözni, és újra alkalmazkodni, plusz úgy csináltak, mintha megint 16 lennék (pedig 23 voltam...)
24N
Az én szüleim szerencsére együtt vannak. Én 19 voltam mikor elköltöztem albérletbe a tanulás miatt. Egy messzi városba úgy 210 km-re. Persze sajnáltam hogy kevesebbet fogom látni őket, de minden nap beszélünk telefonon. És örülök hogy lett saját életem, ahol én hozom a döntéseket.
Nem tudom hány éves anyukád, biztos szomorú lesz hogy elköltözöl, hiszen most majd üres lesz a ház, nem tud olyan sokat beszélgetni veled stb.. De ha van munkahelye az majd lefoglalja, fontos hogy legyen hobbija, mert azzal is eltöltheti a szabadidejét. Azért egy 3 szintes ház elég nagy egy embernek, lehet az lenne a legjobb ha eladná anyukád, hiszen 3 szintet fenntartani is sok, főleg télen. És egy kisebb lakásban biztos jobban érezné magát egyedül mint egy ilyen nagyban... Szerintem beszélj vele minden nap telefonon, az sokat számit:)
én már 18 voltam amikor hol itt hol ott laktam néha nála néha anyuéknál, azota vége.
utána 20 körül voltam amikor az elözövel össze költöztem, de 3 év után annak is annyi lett. :S
most 26 vagyok 4 éve vagyok együtt a mostani párommal együtt is lakunk a kezdetektől, most fog megszületni a babánk, és minden rendben volt az elején is...sokat segitett hogy csúnyán szolva gyakoroltam az önálloságot már joval elötte
állitolag jo háziasszony vagyok szerinte :) és jo anya is leszek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!