Meggondolatlanság felköltözni a fővárosba két fiatalnak, akik függetlenedni akarnak a családtól?
Én már többször belevágtam ilyesmibe.
17 éves korom óta ezt csinálom.
Ha nem jön össze akkor is jó lehet 2-3 hónapig.
Szétnézel, élsz kicsit, aztán hazamész :)
F/21
Tanultok, van szakmátok, végzettségetek? Milyen munkát kerestek?
Szerintem ez így elég necces, 200ezer kábé 2 hónapra elég kettőtöknek, ha nagyon összehuzzátok a nadrágszíjat. Albérlet, rezsi, bérlet, kaja, számoljátok ki.
Szóval gyorsan kell munkát találnotok.
Félrerakni tuti nem fogtok az elején, de ha válaszolsz a kérdéseimre, már könnyebben tudunk tanácsot adni.
Bocs, de én még mindig nem látom tisztán a helyzetet.
Szóval vidéken laktok, egyikőtök tanul és mellette van diákmunkája a másik meg munkát keres, és szeptembertől kezdene Pesten tanulni?
A másik akkor iskolát váltana? Mert ha igen, akkor a mostani munkájának is annyi.
Próbáljatok több kezdőtőkével indulni, és talán több emberrel kéne összeköltöznötök, hogy spóroljatok a rezsin. És tanuljatok mindketten nagyon jól, hogy magas öszröndíjatok legyen.
Szülői támogatás nélkül normális szinten csak úgy megy, ha minden lehetőséget megragadtok.
Egyébként nem irigylem azokat a fiatalokat, akik idén kezdik az egyetemet, az új keretszámok, és a röghöz kötés miatt.. Nem is tudom, hogyan lehet tervezni így.
A párom és én végigjártuk ezt az utat.
Bár mi terveztük, és raktunk félre diákmunkából 200 ezer forintot, hogy ki tudjunk venni egy lakást Pesten, és dolgozzunk. Mindkettőnknek megvolt az érettségije.
Kivettünk Pesten 50+rezsiért egy szobát berendezve, 1 havi kaucióval.
Mindketten kaptunk munkát 1 hónapon belül, teljesen jól alakult minden.
Egy év múlva összeházasodtunk, most 3 éve vagyunk házasok, nem bántuk meg, hogy feljöttünk Pestre.
Megvan azóta a diplománk, dolgozunk.
Nem lehetetlen úgy gondolom, de egy csomót kell érte dolgozni, és küzdeni.
Ha nincs min 200-250 ezer kezdő tőkéje akkor nem tud bérelni lakást, már 2 havi kauciót kérnek minimum!
25/F
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!