Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hova menjek, mitévő legyek? 19/L

Hova menjek, mitévő legyek? 19/L

Figyelt kérdés

Teljesen átlagos, rendes lány vagyok,nem iszom nem dohányzom, nem járok szinte sehova, nem vagyok kitűnő de a 4.3 átlagom meg van, szóval aránylag jól is tanulok.

Az a helyzet, hogy apum nagyon megváltozott és anyukám már nem bírja őt elviselni , mármint a viselkedését, amiket művel... és nagyon arra felé hajlik hogy elmegy itthonról valahova lakni.....de nem tudja hogy hova.

Vagy az anyukájához(mamám), vagy albérletbe, amire nem sok esélyt látok mert nincs annyi pénze.

Én is szeretnék vele menni, mert apám már nem az az ember aki régen volt... és ha otthon maradnék én válnék az első számú célpontjává akivel kötekedhet...stb.

Eddig megoszlott rajtunk mert anyumon is és rajtam is vezeti a stikkjeit, de ha magamra maradok egyedül rajtam csattanna az ostor és nekem nem hiányzik hogy azért menjek haza hogy az ugatást meg a kötekedést hallgassam....

Viszont ha sikerülne elköltöznünk:

Nem szeretném itt hagyni a házat ahol felnőttem. De ha nincs rá más mód belemennék...

Azonban: van 2 kutyám és különböző kisállataim amiket szeretnék magammal vinni , ha eljön az a bizonyos költözési nap :/ De albérletben nem tudom hova tenni a "sok" állatot, a mamához vihetném talán, de nála csak 1 szabad szoba van, amin anyummal ketten kéne valahogy megosztoznunk! Mondanom sem kell hogy ez neki sem és nekem sem lenne valami jó megoldás mert mindkettőnknek szüksége lenne saját kis kuckóra ahová elhúzódhatunk ha magányra vágyunk.

Tanuló vagyok, nincs munkám ezért nem megyek még saját magamtól albérletbe. Meg nem szeretném elrontani az életemet a hülye apám miatt!

Ha otthagyom a sulit semmit nem érek el az életben. Nem akarok bolti eladóként élni és azon idegeskedni hogy elég pénzem legyen minden számlára...stb.

Pénzt szeretnék gyűjteni a jövőm érdekében (hogy megvalósíthassam a terveimet az életemben)....nem pedig egyik napról a másikra élni!!

A fő kérdésem az lenne hogy próbáljam ki otthon (mennyire elviselhető az apám így hogy csak velem van), menjek egyből anyummal, vagy mégiscsak keressek egy melót és menjek saját albérletbe? Ha a legutóbbi, akkor olyan munka lenne a legjobb aminél ráérnék olyan délelőtt 9-10 óra körül beérni(sportolok és délelőtt vannak az edzéseim) tudna valaki ilyesmit mondani ami aránylag jól is fizet, mert ha jó akkor még az iskolát is abbahagynám egy időre és majd csak később folytatnám, a lényeg hogy tudjam fizetni az albérletet és ne haljak éhen :/ ... -.-

SEGÍTSÉÉÉÉG, mitévőőő legyek???

2012. febr. 15. 19:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szerintem az iskolát semmiképpen ne hagyd ott, az általad leírt okok miatt. Ez az "abbahagyom és később folytatom" általában nem szokott bejönni. Fejezd be a tanulmányaidat mindenképp. Ha valamit, a sportot hagyd abba, és annak az ideje helyett próbálj dolgozni. Biztos, hogy tudsz valami munkát találni, amit tudsz iskola mellett is végezni. Nem fogsz tudni ebből rögtön albérletbe menni, de azt is megpróbálhatnád, hogy több emberrel összeköltözni, akkor a költségek jóval kevesebbek. Sajnos amiket leírtál (anyával mennél, maradnál, állatokat vinnéd, de nem lehet) együtt nem tudnak működni, így neked egy fontossági sorrendet kell felállítanod. Döntsd el, mi a legfontosabb NEKED. Ne másra, kizárólag magadra gondolj. Nem lehet apukádat elküldeni a háztól? Az talán egy részleges megoldás lenne...
2012. febr. 15. 19:37
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem lehet mivel az ő háza (vagyis az anyukájáé... a másik mamámé, aki velünk lakik), a saját házából nem dobhatom ki az apám. sajnos.... :(
2012. febr. 15. 19:40
 3/12 anonim válasza:
0%
költözz hozzám
2012. febr. 15. 19:42
 4/12 anonim ***** válasza:

azt hittem ennyi idősen már nincs senki aki a tanulást tartja valamire :) büszke lehetsz magadra, nem vagy egy idióta, ne is add fel a tanulást. viszont akkor tudhatnád hogy a munka nem úgy megy, h mondjon valaki olyat amivel jól keresel, ezt te is tudhatnád... kemény melót keresni (jót) gyakorlat kell, megfelelő végzettség, stb, de ezt gondolom tudod, de nem értem akkor minek kérdezed meg :D a diákmunkát tudnám ajánlani, vagy valami 4 órásat, nem kell feladni az iskolát munka miatt, nem értem miért gondolod h a kettő kizárja egymást... 19 éves vagy, jelentkezz egyetemre, elmehetsz valahova koliba (kaposváron igényes a koli, saját fürdö+wc, óbudai egyetemé se rossz, ha nem akarsz aláadni igényekben, de ezt csak megjegyzem, ne emiatt válassz :D) olcsóbb mint az albi, mellette tudsz tanulni, és még dolgozni is (nálunk mindenki millás volt, én meg a tesco-ban pénztároskodtam huszonéves létemre... volt aki lenézett de leszartam, azért lehetett gyüjtögetni) igy meg anyud el tud menni a mamához, és néha ha hazalátogatsz addig ki lehet birni anyuval 1 szobában is, az nem sok idö.

amugy miket csinál apukád? milyen állataid vannak? azok a mamánál elférnek, nem?

2012. febr. 15. 19:55
 5/12 anonim ***** válasza:

Olvasom-olvasom,és a végén a mosoly az arcomon..

idézlek: olyan meló ahová ráérsz bemenni 9-10 re és jól is keres,meg külön lakás,mert sok állatom van..és jaj de hogy legyen...

A kérdésed enyhén szólva megmosolyogtató.

Tudod miért??

-olyan dolgok miatt aggódsz ami még meg sem történt,és nem is biztos hogy megtörténik.

- ha valaki borzalmas ember mellett él,az nem válogat.Örömmel menne 1 szobába is ha tudja nyugalmat kap cserébe

- Munkahely meg nem így megy ahogy te gondolod.

Szerintem tanulj,és hagyd hogy anyud döntsön, te még nagyon gyerekesen gondolkodol

2012. febr. 15. 19:56
 6/12 A kérdező kommentje:
köszi utolsó :)
2012. febr. 15. 20:01
 7/12 A kérdező kommentje:

19:55- nek!

Igazság szerint már nem érzem hogy szeretne engem, legalábbis nem úgy viselkedik.

Megalázza az embert mások előtt (anyumat is).

Állandóan kötekedik, vannak stikkjei pl. nem szóltam hozzá egész nap így nincs oka a vitára direkt kerülöm őt.... egyszer csak bejön (ESTE9-kor) és elkezd magyarázni, hogy anyádnak fáj a feje, pakolj ki a mosogatógépből, mossál fel, rakj rendbe ezt meg azt (mindent velem csináltat meg) ha anyám kiesik valami betegség miatt én leszek a "cseléd" jelölt aki majd ugrál neki, vacsorát ad neki kitakarít meg minden, ő meg csak elmegy megiszik még 3 sört, de cseszik segíteni és akkor még leugat hogy milyen lusta k*rva vagyok hogy nem vagyok képes segíteni a beteg anyámnak. Holott ő is megcsinálhatna pár dolgot, de ő úgy fogja fel, hogy a nő azért van a háznál hogy neki legyen egy cseléd aki rendben tartja a házat, ő meg csak hazajön a munkából (bejön a sáros cipővel és összeb*ssza azt a követ amit én előtte 15 percig sikáltam hogy tiszta legyen). Aztán pofázik hogy milyen kosz van, mossál már fel, már megint nem csináltál semmit egész nap??? (holott előtte 10 perccel még minden olyan tiszta volt hogy enni lehetett volna a földről is) :@

Meg kiönt valamit egyből jön hogy kifolyt az xy... gyere takarítsd fel...stb Ő nem csinálná meg az istennek se!

Ha nem rakja neki anyám a vacsorát a pofája elé, akkor inkább éhen hal minthogy magának szedjen egy tányérral! Ha ad neki akkor kitalálja hogy ő most rosszul van , meg hogy "már megint milyen szart főztél, ezt én nem eszem meg"....és elmegy lefeküdni...

Egyszerűen megőrít, láttatok már ilyen ökör embert??? :@

És ez még nem minden, hadd ne kelljen ecsetelnem....

2012. febr. 15. 20:16
 8/12 A kérdező kommentje:

Az állataim elférnének nála, de csak akkor ha anyum foglalkozna velük, mert nem szívesen bízom őket egy öregre akit nem is érdekelnek hogy élnek-e vagy halnak.

Amúgy van egy szobakutyám (hát őt eleve vicces lenne elvinni mert a mama nem szereti ha bent van az állat a házban :/ ) meg van egy kinti kutya, 1 törpenyúl, meg halak(akváriumot tudnék másikat venni).

2012. febr. 15. 20:24
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
most nem azért, de amit apád csinál, annak fele nem gáz egyáltalán. én utálom ha a párom akar mosni, mosogatni, az női dolog... én pedig szivesen csinálom, kikapcsol a takarítás, v gyors elmosogatok ha épp unatkozom, v még reggel meló előtt... persze jól esik ha segít, de ha van egy beteg anyád, igaza van h segíts neki!! bár amikor beszól h szar a kaja, az gáz... de a 90% csak elkényeztetett picsogás. anyád szóljon neki is h segítsen, ha kell. amúgy meg egyszerűbb lenne megoldani azt, h apa miért változott meg, nem elmenekülni gyáván... valami lehet a háttérbe, és sokmindent elég csak higgadtan leülni és megbeszélni. persze amig a legnagyobb problémád h ki kell pakolni a mosógépből, az így elég nehéz... de ha apukádnak segítség kell, segíteni kell, mielőtt alkoholista lesz, vagy nagyobb problémák lesznek...
2012. febr. 15. 20:32
 10/12 A kérdező kommentje:

Persze ez így nem tűnik olyan súlyosnak, ezt hallani meg látni kéne hogy megértse az ember. Nem az a baj hogy mondja, hanem az AHOGY mondja, mintha egy utolsó sz*rnak beszélne és tudod hogy anya hányszor próbált beszélt már vele? Elküldi őt a k* anyjába meg lehülyézi és részéről meg van oldva. Aztán meg engem lökdös, meg piszkál, ha elmegyek mellette(lehet hogy én ott sem voltam, azt sem tudom min vesztek össze), és morog az orra alatt hogy "még egy ilyen g*ci gyereket, szemét r*hadék k*rvája...stb" egy apa hol beszél így a gyerekével???? Még nevelőapa sem, nem hogy vérszerinti!!!

Ha mondunk anyámmal valamit (saját véleményt dolgokról) akkor mi hülyék vagyunk, ha ő mond valamit és nem úgy van ahogy ő tudja hanem az a jó amit mi mondunk, akkor takarodjunk a k*rva életbe...stb. elkezd csapkodni, kirohan a házból utána meg morog (hogy mindenkinek a tudtára adja hogy neki valami nem tettszik )ha meg akarjuk beszélni akkor "Minek, ilyen hülyével nem lehet beszélni." ezt mondja.

Ez így megy már vagy 10 éve és már nagyon unjuk:/

Az elején nem volt ilyen ez évek óta alakult benne és az utóbbi 3-4 évben teljesedett ki.....nem tudom miért de nem is akar beszélni róla, mindig azt hajtogatja hogy szar az élet...stb (nincs megelégedve semmivel ....azzal hogy van egy szertő felesége, egy egészséges nem fogyatékos gyereke...stb) Jó őt az zavarja hogy nem vagyok tökéletes, meg nem olyan vagyok amilyennek ő elképzelt meg amilyennek akart...de ki az most őszintén?

Ilyeneket mond anyámnak hogy miért nem szült neki fiíút, az segítene neki a férfi munkában...stb akkor azért volt az ugatás... :S

2012. febr. 15. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!