Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Koleszos legyek vagy ne, és...

Koleszos legyek vagy ne, és menjek gimibe? 14/L.

Figyelt kérdés

Az elborult agyú (tényleg!) nagyanyámmal,és anyámmal élek együtt,aki alkoholista,öngyilkosságot kísérlő,gyógyszerfüggő személy.

A nagymamám dolgai,és anyám ordítozása,verekedése miatt szeretnék kollégiumba menni,ráadásul lovasba,ami szinte minden vágyam hogy lovak között élhessek.

Elmondom az igazat,úgyis név nélkül nagyok:

anyám főleg amikor bepiál teljesen ok nélkül ráncigál,ver.

Ez nem normális dolog! De bármiért! szerinte az a megoldás mindenre ha üti a gyereket...ráadásul már írtam hogy milyen előéletű.

de már kinéztem a gimit,és szeretnék oda menni,mert tovább szeretnék tanulni a gimi után is.

azt viszont nem tudom (ami igazából a legnagyobb dilemmám)hogy ha a lovaskoleszbe megyek,akkor mennyi eséllyel vennének fel utána? avagy mennyivel jelent többet a főiskolán egy gimi elvégzése mint egy lovas szakközép?

2011. nov. 29. 19:24
 1/6 A kérdező kommentje:
elírtam:vagyok.
2011. nov. 29. 19:25
 2/6 anonim ***** válasza:
75%
Azt mondom neked, hogy legyél gimis, kolival együtt. Ha tovább akarsz tanulni, akkor jobb a gimi, közismereti tárgyakra sokkal jobban rátudsz hasalni, és kiforr még addig, hogy mi lesz belőled, vagy mi szeretnél lenni! :)
2011. nov. 29. 19:29
 3/6 anonim ***** válasza:
50%
A lovas kolesz nem ingyen van ám. Ha anyud elissza akkor miből lesz kipengetve?
2011. nov. 29. 19:30
 4/6 anonim ***** válasza:
75%
szerintem akkor jársz a legjobban, ha gimibe mész, és kolis leszel!
2011. nov. 29. 19:31
 5/6 anonim ***** válasza:
Általában a gimnáziumoknak is vannak kollégiumai. Annak a giminek amit kinéztél nincs? Ha nem is közvetlen ahhoz az intézményhez tartozik, lehet, hogy tartanak fenn egy épületet a diákoknak. Nálunk a városban pl. egy gimnázium van, két szakközép, és a kolis diákok ugyanabban az épületben laknak. Mindenképp javaslom a kolit, én nem bírnám az ilyen családi hátteret elviselni. Az már más kérdés, hogy nekem szerencsére nagyon imádnivaló családom van, és én meg a kolit nem bírnám elviselni, nem igazán vagyok alkalmazkodó típus, nem szeretem, ha szabályozva vagyok, hogy mikor fürödjek/egyek/tanuljak/aludjak, de a te édesanyádnál (sajnos) még a kollégium is jobb. Próbálj meg utánajárni a dolgoknak, és ha lehet, válaszd a gimit kolival. Amúgy ha a szakközéppen is ugyanolyan jól tanulsz, és jól érettségizel majd, mint a gimnáziumban, akkor ugyanolyan jók az esélyeid a továbbtanuláshoz. És ha érdekelnek a lovak, akkor főleg jelentkezz valami olyan főiskolára/egyetemre, ahol tudsz ezzel foglalkozni, állatgondozás, lovas oktató, stb. (Ezekről pontosabbat nem tudok, mert én nem igazán mozgok lovas körökben, de mindenképp járj utána.)
2011. nov. 29. 20:23
 6/6 A kérdező kommentje:

11-29 20:23:

köszönöm! :) te írtad a legjobb választ,köszönöm a kedvességed :)

2011. dec. 10. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!