Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a francot csinaljak? Mar...

Mi a francot csinaljak? Mar enm birom!

Figyelt kérdés
Sziasztok!Anyukammal nem tudom mostanabn mi van oalyan csunyan beszel velem mindenen felkapja a vizet.A multkor is amikor indultam volna suliba mondtam anyunak hogy veszek magamra egy masik hanorakot(mert van korszettem es letszott)azt mondja anyu nehogy leved a korszetted mert szejjelciballak.Jezusom enyiert ilyet mondani?Nem is arrol volt szo hogy le veszem de o rogton.Nem merek neki semmit viszamondani,pedig akkor sokszor igazam lenne.Most hogy van baratom volt szuloertekezlet es elkezd fenyegetni hogy majd o meglatja szuloertekezleten a jegyeim es kutyavilag lesz ha romlottak.Hat az oszes jegyem tudja.Mondtam neki hogy tudja a jegyeim de nem erdekelete folyton ezt mondta.Nem volt ideje elmenni szuloertekezletre.Eddig mindig az volt a baja hogy nagyon koran keltem 4-5 fele hogy meg tanuljak(naon jo tanulo vagyok).Akkor is mind mondta hogy miert kelek fel meg minden baja volt.Most hogy nem kelek fel olyan koran az a baja hogy elhanyagolom a tanulast.A fasz kivan.Hiaba mondtam enki hogy hiaba nem kelek fel reggel koran semmit nem romlottak a jegyeim.Meg ha mondjuk 7-kor (este)elmegyek mert talizunk a baratommal 9-re hazajovok reggel az a baja hogy azert vagyok faradt mert este talizok a baratommal.Kozben hazajovok 9-kor es este 11-kor fexek le me addig filmezek.De ezt is hiaba mondom neki.Mindenbe belekot.Elegem van!Mar rosz vele beszelgetni komolyan mondom!12 eves vagyok a baratomal nem is tervezzuk hogy lefexunk egymassal vagy ilyenek.Es mondtam anyunak hogy ilyenrol szo sincs nyugodjon meg.A multkor elkezd fenyegetni hogy kitilt a csaladbol ha lefexek a baratommal(ezt az ugyet mar reg megtargyaltuk)erre fel megint elohozza.En tudom hogy faradt meg sokat dolgozik de nem kene velem igy beszeljen.Meg hazajon munkabol semmi kedve sincs erdeklodtem hogy mi a baj?Tortent valami?erre fel megint ramal hogy megmondta mar hogy nincs semmi baja csak kedvetlen.Es meg neki van baja ha nem szeretek vele dolgokat megbeszelni.Mar nagyon keves dolgot akarok neki elmondani me rogton kiabal vagy mindig olyan durva.Elhiszem hogy streszes mert papirmunkaval dolgozik de a tesommal nem beszel igy.En meg semmi ojat nem tettem hogy ezt erdemeljen.Hat nemtudom.Adjatok tanacsokat!Elore is koszi:-((
2008. ápr. 20. 13:32
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
88%
úgy látszik baba, te nem tudsz olvasni. én nem azt írtam, hogy nem tudom elolvasni az írásod, hanem hogy egy fokkal sem jobb, stílusosabb, mint a kérdezőé. na mindegy, nem akarok tovább offolni, de te egy elég idegesítő dákó lehetsz... ha már pár sor alapján ítéljük meg egymást:(
2008. ápr. 21. 19:23
 42/69 anonim ***** válasza:
88%
én?:D reméljük az vagyok:D
2008. ápr. 21. 19:25
 43/69 A kérdező kommentje:

úgy látszik baba, te nem tudsz olvasni. én nem azt írtam, hogy nem tudom elolvasni az írásod, hanem hogy egy fokkal sem jobb, stílusosabb, mint a kérdezőé. na mindegy, nem akarok tovább offolni, de te egy elég idegesítő dákó lehetsz... ha már pár sor alapján ítéljük meg egymást:(

bocsi ez nekem szolt?

2008. ápr. 21. 19:26
 44/69 anonim ***** válasza:
96%
11-esnek.
2008. ápr. 21. 19:56
 45/69 anonim ***** válasza:
89%
szövegértés, amugy te egész nap ezen csüngsz?
2008. ápr. 21. 19:56
 46/69 anonim ***** válasza:
89%
Biztos nincs jobb doga :)
2008. ápr. 21. 21:37
 47/69 anonim ***** válasza:
96%

Sszia. Az én véleményem az, hogy anyukád talán fél, talán nem, de azt hiszi, hogy ha "leszarja" (már bocsánat, de így tűnik) akkor jobb lesz.

Pedig nem lesz jobb, sokkal rosszabb lesz. Mert ilyen érzéseket vált ki belőled, és mellesleg teljesen rombadönti ezzel a viselkedéssel a kapcsolatotokat. (mármint Te és anyukád között)

Nincs senki a családodba, akivel beszélhetnél, és megkérhetnéd, hogy esetleg beszéljen anyukáddal is?

Figyelj, biztos meg lehet oldani.

Ha a jegyeid nem romlottak, akkor igazán semmi az a 2 óra... Egyébként, egy jó tanács, tök mindegy mikor kinek van igaza, ha nem beszélgetsz vele, és elzárkozol, abból neked csak rossz jöhet. Hidd el. Ha legalább megmaradsz amolyan "normálisnak tűnő kislánynak", vagyis nem szúr neki semmi szemet, ami amolyan változás lenne benned, akkor kevesebbet cseszeget. Te csak légy aranyos, tisztelettudó, kedves, türelmes.. stbi. Utána meg már egy szava se lehet. Ha vitatkoztok, ne egyből üvölts vissza, hanem a vita után fél órával (mikorra megnyugszanak a drága kedélyek..) ülj le vele szembe, és közöld a nézeteidet. Azt is mondd el, hogy Te nagyon tiszteled, és hogy nem pimaszságból mondod, de ez és ez van... tedd hozzá, hogy ha nem hagyja, hogy segíts, akkor nem is fogsz tudni. Semmi rosszat ne lásson belőled, (elvégre nincs is mit) próbálj a kedvében járni, arra csak nem ordíthatja le a fejed. És tényleg keress még vkit a családban, aki melletted áll.

Sok szerencsét kívánok!

2008. ápr. 22. 20:29
 48/69 anonim ***** válasza:
96%

És elfelejtettem, hogy azok, akik itt beszólnak neked, rájuk se bagózz. Ez egy kérdés volt, nem az a feladat, hogy beszóljanak többszörösen.. ezért írni..

Kitartás! Nekem pl. az jött le az írásodból, hogy igenis elég érett vagy, én 12 évesen még nem jutottam el idáig, hogy így beosszam az időmet, és mégis elmondjam vhogy, ami történt, és ahogy szokott történni.

2008. ápr. 22. 20:33
 49/69 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat!
2008. ápr. 23. 13:05
 50/69 anonim ***** válasza:
83%

En is a 11-es "streber"-nek uzenem. Egyreszt a nyelvvizsga es a diploma nem hatarozza meg az inteligenciat. az nem az iskola fuggvenye. Az csak egy papir amit kiakaszthatsz a falra h jaj de szep. Mielott kritika erne engemet is elmondanam h nem ekezettel irok mivel kulfoldon lakom, ketto magyarul eleg ritkan beszelek es olvasok ebbol kifolyolag a nyelvtudas megkopott. Most lehet mondani szegeny agrol szakadt hazafi v ilyesmi. Ja es altalaban a nyelvvizsgaval rendelkezok verik a mellenyuket jaj nekik van felsofoku vagy kozepfoku kijonnek egy nyelvteruletre es meg sem tudnak nyikkani... nem tudom h angolul beszelsz-e, de lemerem fogadni az ausztral akcentus es a maga kis szlengjevel a nyelvizsgaddal sem tudnal mit kezdeni tehat kb ennyit er a papir... az csak egy kezdes h elkezd az eleted. Nekem nincs papirom h beszelek angolul, de a nap 24 orajaban ezt a nyelvet hasznalom, ezen a nyelven irok olvasok gondolkodom. Ugyanakkor van papirom h beszelek nemetul es hosiesen bevallom h elfelejtettem. de ide nem is kell. Ja mellesleg nekem 2 diplomam van nem is egy... es en mar a gyakorlatban kamatoztatom a tudasom. Igen magas pozicioban felelossegteljes munkaban manager-kent dolgozom. Vannak beosztottjaim es tobbek kozott asszisztensem is. Az elso asszisztensem olyan volt mint te azt hitte van egy kis flancos papirja es akkor o mar az asz... Na de am mikor gyakorlatra kerult a sor a tudomany megallt... egyszeruen nem lehetett arra "hasznalni" amire alkalmazva lett... Igy szepen a management kozos elhatarzoasa alapjan megszabadultunk tole. Tehat meg egy biznyitek h mennyire nem szamit a papir. az csak ahhoz kell h elindulj az eletben mert bizonyos poziciot nem tolthetsz be nelkule. Pl en a papirjaim alapjan vandoroltam ki Ausztraliaba es kaptam allampolgarsagot... de itt ugyanugy meg kellett kuzdeni a pozicioert... es ahhoz a papir edes keves. oda kell a kiallas, a tudas, a szemelyiseg... Ma mar a legnevesebb Melbourne-i egyetemen mentor vagyok es keszitem fel a jovo nemzedeket a palyara... Voltak nekem neves tanaraim akik szakmailag tok jok voltak de emberileg egy nagy nulla. Bocsanat ezt nem lehetett kihagyni de nem szeretem az ilyen ontelt embereket...

Kedves 12 eves lany! Ne erzed magadat hibasnak h megosztod az erzeseidet, meg akkor is ha sokaknak hisztinek tunik, meg akkor is ha valojaban az is. Te ilyen vagy. Majd idovel beersz. Tudom h nagyon fontos h erzeseinket meg tudjuk osztani masokkal hiszen ha nem akkor csak magunkban orlodik es csak feszult leszel tole. Hidd el meg nalam is elofordul ilyen pedig jo par evvel idosebb vagyok csak megtanultam az evek folyaman kontrollalni. Ami tobbe kevesbe sikerul de meg nekem is vannak gyenge pontjaim hisz mindenkinek vannak. Senki sem tokeletes. Egy kapcsolat legyen az szulo gyermek kapcsolta vagy parkapcsolat nagyon fontos h meghallgassuk egymast es megertsuk egymast. Felreertesekbol jon a vita... Volt mar nalam h parkapcsolatom arra ment ra mert felre ertettuk egymast. mert ami az en szemszogombol nem volt olyan nagy big deal az a masik szemszogebol az volt. es o nem volt olyan megerto es turlemes hozzam mint amilyen en voltam hozza. es egy alkalommal tulreagalt egy egyszeru dolgot. Igaz en kovettem el a hibat de en oda tudtam allni bocsanatot kerni de o nem volt hajlando beszelni. Pedig ha beszelunk gondjainkrol es megprobaljuk a masikat megerteni avval sok mindent lehetne tisztazni. Szerintem probald anyukadat egy nyugodtabb pillanataban elkapni es ulj le vele beszelni. Ne felj elmondani h mit erzel es mi bant. Lehet h o nem veszi eszre h fajdlamat okoz neked evvel. Csak ne felj elmondani h mit erzel hatha ravilagitod dolgokra. Igen neha felnotteknek nehez elfogadni ha a gyermekuk okoskodni akar, mert azt hiszik h tobbet eltek nagyobb tapasztalat es mindent tudnak. pedig nem igy van. Batorsag! es sok sikert! es igen vannak itt olyanok akiket meg erdekel a sorsod tehat nyugodtan ird le... jo neha kionteni a szivet hidd el megkonnyebbulsz.

2008. ápr. 24. 03:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!