Mi a francot csinaljak? Mar enm birom!
Szia!
Na, remélem már nem sírsz. Mi lenne ha anyukádnak is ugyanezt elmondanád , amit itt leírtál?Nem tudom, h eddig milyen viszonyban voltatok, de talán az célravezető lenne. Próbáld meg egy nyugodtabb pillanatát elkapni... pl most vasárnap délután...
írj, hogy hogy sikerült, érdekel a sorsod.
szia és ne sírjál:)
Szerintem azzal foglalkozik. Írta, hogy nagyon jól tanul. ENgem is elengedtek 9-ig ennyi idősen. Mégis ügyvéd vagyok, két nyelvvizsgával....
Valószínűleg te is változol, beleértél a zűrös kamaszkorba, anyukád meg rosszabbul tolerálja.. mindenképp beszélj vele
Azt hiszem, nekem ismerős a problémád :(
Én is átéltem ilyen időszakot anyukámmal, bár nem ennyi idősen, hanem később. Nekem gyanús, hogy hasonló a baj. Ha így van, akkor anyukád kimerült fizikailag és idegileg is. Valószínűleg jót tenne neki, ha elmenne orvoshoz, kiírná betegállományba és egy-két hónapot pihenne, miközben kivizsgáltatná magát és kapna gyógyszert arra a problémára, amit találnak nála. Azért kellene a kivizsgálás, mert vannak olyan betegségek, amik különböző hormonok termelődését befolyásolják és ezzel okozhatnak indokolatlan feszültséget. (Pajzsmirigyproblémára gyanakszom)
Ha ez a baj, gyógyszerrel kezelhetik és rendbejön, még a hangulata is megváltozik és nem fog olyan könnyen elfáradni.
Ezzel a megoldással egyetlen baj van: nem érzi úgy, hogy gond van és ezért eszébe sincs orvoshoz menni, főleg nem azért, mert Te kéred rá. Sőt, azt gondolom, ha szóba hoznál ilyesmit, megint Te lennél a hibás és lekiabálná a fejed.
Tudom: de akkor mit csinálj?
Hát nem könnyű, de talán gondold végig, ki van olyan a családban, vagy a baráti körötökben, akire valószínűleg hallgatna és Te is el mered neki mondani, hogy mire gondolsz. (Illetve jelen esetben én gondolom, de ha nincs seemi orvosi probléma, akkor is jót fog tenni neki egy kis pihenés, mert az nagyon valószínű, hogy kimerült.) Ha van ilyen ember, akkor vele beszélj és kérd meg, hogy vegye rá anyukádat egy kivizsgálásra anélkül, hogy szólna a Te szerepedről ebben az egészben.
Ha nincs ilyen ember, akkor csak azt tudom javasolni, hogy keress más okot rá, hogy rábeszéld egy kivizsgálásra, például ha jó a tippem a problémájára, akkor valószínűleg vizesedik a lába. Ha erre hivatkozva kérnéd, hogy csináltasson egy vérképet, mert aggódsz érte, talán sikerül rábeszélned, persze ehhez meg kell találnod a legnyugodtabb pillanatot. (Esetleg mondd azt, hogy valami ismerősödtől halloottál aról, hogy a vizesedő lábak komolyabb bajt is okozhatnak, ezért aggódsz.) Ha nem vizes a lába, biztosan tudsz más okot találni, a lényeg az, hogy valahogy orvoshoz jusson és vizsgálják ki.
Ha nem sikerül, akkor sincs nagy baj, de valószínűleg nem fog szűnni a feszültsége és ezt bizony tudom, milyen nehéz elviselni.
Kitartás és próbálj kedves lenni hozzá, bármilyen nehéz! Nem akar Téged bántani, ebben biztos vagyok, csak pont akkor tör ki belőle a feszültség, amikor Te ott vagy.
Remélem, megoldódik a gond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!