Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért baj a családnak, hogy...

Miért baj a családnak, hogy folyamatosan vásárolok?

Figyelt kérdés

Jó azért nyilván nem folyamatosan, de hetente veszek 1-2 új felsőt, esetleg cipőt, táskát... Kb 2 hónapja tart nálam a vásárlási láz. Végre találok magamra olyan ruhákat, amilyeneket szeretnék (fogytam 25 kg-t), hiába van már elég, mégis folyton vásárolhatnékom van.

Amúgy a pénzért megdolgozok.

Mégis amikor látják a szárítón, hogy új ruha, akkor egyből nekem támadnak, hogy minek megint egy új.. :( Pedig mindegyik olyan szép, igazán az n stílusom, végre vannak rendes ruháim... Ezt nekik is mondtam már...

17/L

2012. ápr. 25. 20:29
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
hogyan fogytál le?
2012. ápr. 26. 07:32
 32/32 anonim ***** válasza:

Azért az elkényeztetés tényleg túlzás, utolsó, vagy akárhanyadik.

A szüleid csak rosszul adják a tudtodra, hogy mit gondolnak, Kérdező. Mert ők már benne vannak az élet nevű taposómaolmban egy ideje, és tudják: ha a jelenben feléled minden forrásodat, akkor nagyon nagy bajba kerülhetsz később. Jót akarnak neked, hidd el. Meg akarják tanítani ,hogyan boldogulj, csak hülyén csinálják. Szükséged is van tanításra, hiszen Te írtad: "minek rakjak félre, nem gyűjtök semmire". Ez nem így működik. Ha nincs tartalékod, és mondjuk megszűnik a munkahelyed, nagyon gyorsan lecsúszol. A fizetés minimum 10%-át érdemes félrerakni, és esetleg befektetni. És akkor sem hozzányúlni, ha a világ legszebb felsőjét látod meg a boltban. Ezt is meg kell tanlni, uralkodni kell magadon.

Te még nem érted meg, miért ilyenek a szüleid, hiszen a való életben még nem sok részed volt. Akik itt írnak már idősebbek, és tudják milyen az. Ezért érzik át a szüleid helyzetét. Az én szememben is pazarló vagy. De mivel a Te pénzed, látod még a züleid sem szólnak bele, mit vegyél. Csak le kellene veled ülniük, és szépen elmondani, mit gondolnak. Ez a becsmérlés nem jó taktika, ebben egyetértek.

2012. ápr. 26. 08:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!